Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΚΩΛΟΙ ΠΑΡΑΛΙΟΙ




Αν, τονίζω, ΑΝ κανείς εμπιστευόταν την ενημέρωση (μάλλον εξαγρίωση) που προσφέρουν τα τηλεοπτικά κανάλια «υψηλής τηλεθέασης», θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι διακοπές στην Ελλάδα είναι ημίγυμνοι γυναικείοι νεανικοί κώλοι τουρλωμένοι σε διάφορα σημεία των παραλιών, καθώς και στις ξαπλώστρες, πασαλειμμένοι με λάδι αντηλιακό και απαστράπτονες, πιτσιλισμένοι με λίγο νερό κι ενίοτε με λίγη άμμο κολλημένη στην επιφάνειά τους. 

Αυτοί οι κώλοι, γένους θηλυκού, αναδεικνύονται, μάλλον ξεπετιώνται, από βρακάκια μπραζίλιαν, ή τάνγκα και ποτέ δεν είναι τοποθετημένοι μέσα σε ένα κανονικό μαγιώ. Βρίσκονται πάντα, κατά τον τηλεοπτικό φακό των υψηλής τηλεθέασης καναλιών, έξω από το βρακί του μαγιώ.

Αν, λοιπόν, κάποιος πιστεύει τα τεκταινόμενα επί της τηλεοπτικής του οθόνης, συμπεραίνει τα εξής:

Α) Ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών αποχωρούν όλοι οι άντρες, κάθε ηλικίας, από την Ελλάδα.

Β) Ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών απουσιάζουν όλες οι γυναίκες, άνω των 35 ετών και των 55 κιλών από την Ελλάδα.

Γ)  Ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στις ελληνικές παραλίες  συνωστίζονται κώλοι σφριγηλοί και αεικίνητοι. Τίποτ’ άλλο!

Πάντα υπό τη συνθήκη ότι εκλαμβάνουμε ως αληθείς τις τηλεοπτικές εικόνες, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα έχουν καταντήσει κώλος ξεβράκωτος!

Προτείνω να αντικαταστήσουμε την έκφραση «ρόμπα ξεκούμπωτη», με την πιο τρέντυ «κώλος παράλιος».

ΠKΒ 12-08-2012

Σημ.1. Εξ’ αιτίας της άριστης ανατροφής που δέχθηκα από την οικογένεια και τους δασκάλους μου, ταλαντεύτηκα μεταξύ των λέξεων «οπίσθια» και «κώλος». Μετά από σοβαρή αξιολόγηση, κατέληξα στην δεύτερη, καθώς οι εικόνες που βλέπω από τα εν λόγω κανάλια είναι του κώλου. 

Σημ.2. Δεν πιστεύω να περίμενε κανείς να χρησιμοποιήσω φωτογραφίες του κώλου στο κείμενό μου! 

Σημ.3. Να προτιμήσετε το βουνό για τις φετινές διακοπές σας. Έτσι κι αλλιώς, θα τα πάρουμε τα βουνά, όπου να ’ναι! Ας τα πάρουμε μια ώρα αρχύτερα. Μια ψυχή που είναι να βγει

©Κείμενο και φωτογραφίες  Πέγκυ Βάβαλη_12-08-2012

6 σχόλια:

  1. Κι εσύ, αγαπημένη! Αχ, να πορευόμαστε γελώντας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακόμα (γράφω και) γελάω, νάσαι καλά ..για την επιείκεια σου !
    χαίρε
    δον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Greek souvlaki and syrtaki εμπλουτίζεται με greek beaches tou kolou τα εννιάμερα, αγαπητέ Δον! Να είμαστε καλά, να γελάμε με το χάλι μας! Να δεις που θα γελάσουμε και τελευταίοι!

      Διαγραφή
    2. εννοείται! οι έσχατοι(λένε οι σοφοί) πάντοτε καταλήγουν πρώτοι. αλλά δεν θα τούς αφίσουμε να μας κλέψουν και τις ζωές (δυστυχώς κλέψαν την πίστη μας-γιατί εμείς το επιτρέψαμε) τώρα που τους πήραμε χαμπάρι! (όσοι...γιατί κάποιοι σφάξανε και τους πετεινούς!!)
      ναχεις το καλό
      δ

      Διαγραφή
    3. Ας ελπίσουμε και ας προσπαθήσουμε, dear Don, ότι θα αυξηθούμε κατακόρυφα, οι μη επιτρέποντες! Ως εδώ και μη παρέκει! Όρια! Υποχρεούμαστε να βάλουμε όρια αξεπέραστα στην ξεδιάντροπη καταλήστευση των πάντων! (Η απάντησή μου στο σχόλιό σου με καθυστέρηση λόγω απουσίας από το internet. Διακοπές, γαρ!)Όλα καλά!!!... και τα κεφάλια μέσα!

      Διαγραφή