Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σσσσσσσσς… ο λαός κοιμάται…



Η χρηματοδότηση που πήραν τα πολιτικά κόμματα για το βάλτε-πλάτη-εθνοσωτήριο-έτος 2011 ανέρχεται στα € 55.000.000, ποσό αυξημένο προκλητικά έναντι του ήδη αστρονομικού ποσού των € 48.000.000 που έλαβαν τα κόμματα για το προηγούμενο πασοκικό έτος λιτότητας, το 2010, ενώ το ποσό που χρωστάνε στις τράπεζες ανέρχεται στα € 240.000.000. Τα πολιτικά κόμματα δανείζονται από τις τράπεζες με εγγύηση τα μελλοντικά τους έσοδα. Εγώ, όμως, δεν κατάφερα να πάρω ούτε ένα ευρώ από την τράπεζα με την οποία συνεργάζομαι εδώ και δεκαετίες, η οποία εγγυάται ανεπιφύλακτα την φερεγγυότητα του φυσικού μου προσώπου, καθώς και τη φερεγγυότητα του νομικού προσώπου της εταιρείας, προτείνοντας ως εγγύηση τα μελλοντικά μου έσοδα. Ούτε εσύ, συμπεραίνω και αυτό ισχύει και για τα μαύρα χρόνια των μεσοπρόθεσμης τοκογλυφικής φοροεπιδρομής, όσο και για τα προηγούμενα χρόνια της φαινομενικής ευημερίας.
Όταν, λοιπόν, οι αγανακτισμένοι φωνάζουν «ΟΥΣΤ», με προτεταμένες τις μούντζες προς το ανθρώπινο δυναμικό που απαξιώνει, με το βουλημικό κατσίκωμά του στα έδρανα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μαγαρίζει με τις «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας» δράσεις του, κάθε ιερό και όσιο, γιατί εξανίστανται οι αμφίβολης εντιμότητας καθωσπρεπιστές εκπρόσωποι κι εντεταλμένοι; Από πού ορμώμενος, ο/η κάθε διεφθαρμένος/η-αδιάφθορος/η τολμά να έχει άποψη και να κρίνει την έκφραση της λαϊκής οργής ως ακραία συμπεριφορά κάποιων  μπαχαλομειονοτήτων; Με ποιόν τρόπο πληγώνεται το δημοκρατικό μας πολίτευμα από την αγανακτισμένη κραυγή «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή!»; Ποιοι έχουν μετατρέψει το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε οίκο ανοχής, κυριολεκτικά και μεταφορικά; 
Οι 300 του Λεωνίδα θυσιάστηκαν για την πατρίδα, για τις απαράβατες αρχές τους! Οι άναρχοι ψηφοθήρες της Βουλής θυσιάζουν ανενδοίαστα και αναιδείαστα το λαό και την κρατική περιουσία στο βωμό ανομολόγητης ανηθικότητας οικονομικών και άλλων βολευτικών συμφερόντων. Αίσχος! Ντροπή! Ξετσιπωσιά! 
 

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων», τονίζει το σχετικό άρθρο, το οποίο δεν εξαιρεί τον ανώτατο άρχοντα, ούτε τα μέλη του κοινοβουλίου, ούτε τους διοικητές δημόσιων οργανισμών, ούτε κανέναν. Παράδοξα και σουρεαλιστικά, όμως, αυτοεξαιρούνται των συνταγματικών τους υποχρεώσεων αυτοί που προσλαμβάνουμε, με την ψήφο μας και πληρώνουμε με τους φόρους μας, κρατώντας και επαυξάνοντας προκλητικά τα δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις στις οποίες, εμείς, τους έχουμε τοποθετήσει! Οι εν λόγω, έχουν το θράσος να αποκαλούν «πλήγμα στη Δημοκρατία» το λαϊκό ξεφώνημα ενός ηλικιωμένου κυρίου, τον οποίο πληρώνουμε € 1.000 ημερησίως για να συναινεί στην προσωπική και  κοινωνική οικονομική μας εξαθλίωση και στη εθνική μας απαξιωτική κατάργηση.
“Don’t ask what your country can do for you! Ask what you can do for your country!”, μας πέταξε στα μούτρα επιπληκτικά και υποτιμητικά, ο κύριος Λουκάς, τον οποίο χρυσοπληρώνουμε, εδώ και χρόνια, με διοικητικούς και συμβουλευτικούς μισθούς και με πληθώρα συντάξεων, μαζί με την πρωθυπουργική αποζημίωση και τα έξοδα παραστάσεων, για να μαγειρεύει αριθμούς και να ξεπουλάει το βιός μας. Το δικό μας βιός! Μας το λέει στα ξένα, μας το μεταφράζει και στα ντόπια. Ποια country, Loukas, dearest? Για ποια country μιλάτε, εξοχότατε; Την κατήργησε ο προηγούμενος, εκείνος ο θυμωμένος και πεισματάρης γιος ασυγχώρητου πατρός, ο οποίος άρπαξε λαοπλάνα την εξουσία και έχει γραπωθεί, μπλοκάροντας τα γρανάζια της, με το αξέχαστο: “We need global financial governance”, το οποίο μας άφησε αμετάφραστο και εκκρεμές επί των κεφαλών μας.
Τα γιαουρτώματα και τ’ αυγουλάκια με τα ζαρζβατικούλια, μάραναν τους σοβαροφανείς, ως άλλη μια προσβολή, πάντα προερχόμενη από μικρο-ομάδες εξτρεμιστών, κατά τους επικριτές της. Κι αυτά προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα εκείνων που κατέλυσαν κάθε θεσμό και των σφουγγοκολλάριών τους. Το δικό μου δημοκρατικό αίσθημα προσβάλλεται από το γεγονός ότι τα αυγά κι οι μούντζες δεν εξελίχθηκαν σε αποπομπή των ανθρώπων που προσβάλλουν, όχι μόνο τη Δημοκρατία, αλλά, κυρίως, την Ηθική! Το δικό μου δημοκρατικό ιδεώδες γκρεμίζεται από το γεγονός ότι η κραυγή «ΟΥΣΤ!» δεν υλοποιήθηκε σε όντως έξωση, με όλες τις συνέπειες για κάθε ανεπιθύμητο/η. Για κάθε persona non grata!
Πώς καταντήσαμε έτσι; Πώς ξεπέσαμε; 


Μεταξύ των ετών 2009 και 2011, οι καταμετρημένες αυτοκτονίες στην Ελλάδα φτάνουν τις 1.700. Αυτό θα πει ότι 1.700 άνθρωποι, συνάνθρωποί μας, αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια αυτής της μαύρης διετίας. Αυτή η τραγικότητα δεν σηκώνει σχόλιο. Αυτή η Αλήθεια ξεσηκώνει πλήθη και αφυπνίζει κάθε ωραίο/α κοιμώμενο/η και καναπεδοκαφενόβιο! Αυτό προσβάλλει την Ανθρωπότητα!
60.000 οι καταμετρημένοι άστεγοι της Αθήνας, ή 20.000, κατά τις Αρχές. Αυτό είναι δολοφονία της Ελληνικής Κοινωνίας!
Οκτώ στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες, κάνοντας περικοπές ακόμα και σε βασικά αγαθά, ενώ οι βουλευτικές αποζημιώσεις μένουν ακλόνητες από την κρίση και ενώ, τα  κυβερνητικά ταξιδάκια εξακολουθούν να γίνονται από πολυπληθείς κουστωδίες, στην πρώτη θέση, σε πεντάστερα ξενοδοχεία και με θωρακισμένες  λιμουζίνες, παρκαρισμένες έξω από πανάκριβα ρεστωράν. Τα παραφουσκωμένα δημοτικά τέλη, τα οποία πληρώνουμε στους υπερχρεωμένους Δήμους για να τα εξανεμίζουν οι δημοτικοί άρχοντες επωφελούμενοί τα και ημετέρως μοιράζοντάς τα ποικιλοτρόπως, δεν αρκούν για τα δημοτικά συσσίτια, οπότε καλούνται οι πολίτες να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους. Οι στερημένοι και καταληστευμένοι πολίτες, αλληλέγγυοι, συνεισφέρουν. Και η Εκκλησία της Ελλάδος προσφέρει συσσίτια σε άσιτους συμπολίτες μας, ενώ το Υπουργείο Παιδείας, ανίκανο να προσφέρει Παιδεία, μοιράζει μπαγιάτικα κουλούρια στα παιδιά μας που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία. Στα αξιοπρεπή παιδιά μας, γαλουχημένα με τις οικογενειακές μας αρχές. Στα παιδιά που ντρέπονται να πουν πως οι γονείς τους δεν έχουν λεφτά να τα ταΐσουν. Στα παιδιά των γονέων, οι οποίοι πριν λίγο καιρό ήταν εύποροι και πριν προλάβουν να λάβουν τα μέτρα τους, έγιναν, με βίαιο τρόπο, άποροι! Αυτό είναι προσβολή στην Ανθρωπιά!


Ο κόσμος χάνεται, η κυβερνητική παρδαλότητα λούζεται, τα πασοκοστελέχη ανταλλάσσουν και δημοσιοποιούν επιστολές, περιφερόμενα στα ΜΜΕ μεταμελημένα για τις εγκληματικές τους δράσεις, αλλά μη αποζημιώνοντας τον άμεσα θιγέντα λαό, τα στελέχη της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στους άλλους, αφρόνως αναμένοντας να κάνουν τούκα-προ της εξουσία, ενώ η αυτό-ακυρωμένη και διασκορπισμένη, πάλαι ποτέ Αριστερά, σκίζει τα μάγουλά της παίζοντας πινγκ πονγκ με τη αποποίηση των ευθυνών και εξηγώντας στο λαό πόσο λανθασμένα τον κυβερνούν οι άλλοι.

Ο λαός πεινάει και κοιμάται για να ξεχάσει την πείνα του.
Ο λαός κοιμάται και πεθαίνει στον ύπνο του.
Ο λαός κοιμάται στο δρόμο και πεθαίνει από το κρύο.
Ο λαός κοιμάται.
Ο λαός κοιμάται.
Ο λαός κοιμάται, είπα!
Σσσσσσς, ο λαός κοιμάται….
Σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσς……………………………..

Πέγκυ Βάβαλη 12-01-2011
ΠΚΒ 30/12/2011

© Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη_30-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου