Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΣΑΡΑΚΟΦΑΓΩΜΕΝΑ




Ενώ κόσμος χάνεται κυριολεκτικά, τα ξύλινα τα λόγια, τα σαρακοφαγωμένα, εξακολουθούν να ρυπαίνουν τη χώρα, τους θεσμούς, την κοινωνία. Αλλά, τα ξύλινα τα λόγια τα κούφια, είναι οι στήλοι του παράνομου οικοδομήματος, μέσα στους οποίους αναπτύσσονται, τρέφονται και πολλαπλασιάζονται τα παχουλά σαράκια, τα οποία έχουν φάει όλο το ξύλο και μένει να φαγωθεί ο λεπτός φλοιός, μέχρι την τελική κονιορτοποίηση. Τα σαράκια δουλεύουν αόρατα, ήσυχα και αποτελεσματικά. Το κωμικοτραγικό είναι πως τα σαράκια είναι οι ίδιοι οι ένοικοι-καταπατητές του κτιρίου, αλλά δεν το ξέρουν. Εγώ το ξέρω, αλλά δεν τους το λέω. Έτσι κι αλλιώς, για χαζή μ’ έχουν.    

Με ενοχλεί ο χαρακτηρισμός «απλός πολίτης», τον οποίο εκστομίζουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές αναφερόμενοι σε εμένα και 11.000.000 συμπολίτες μου, οι οποίοι είμαστε 11.000.000 άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ μας. Με ενοχλεί ο χαρακτηρισμός διότι με το επίθετο «απλός», όλοι αυτοί οι αμόρφωτοι και απαίδευτοι άνθρωποι, στους οποίους έχω κάκιστα και επιπόλαια δώσει εξουσία, εννοούν «απλοϊκός», με προσβλητική και μειωτική πρόθεση προς τον πολίτη. Επίσης, με ενοχλεί η δημοσιογραφική προτροπή: «εξηγείστε το, για να το καταλάβει ο απλός πολίτης» και όλες οι παρόμοιες απλοποιητικές αναφορές, προσβλητικές της νοημοσύνης μου και ενισχυτικές του ξύλινου λόγου που μου ζαλίζει τ’ αυτιά. 

Οι αρχηγοί των κομμάτων που μακέλεψαν τη χώρα, ανενόχλητοι για μερικές δεκαετίες, κάνουν πως πληγώθηκαν κι έβαλαν μυαλό από την εκλογική ήττα τους. Ούτε πικράθηκαν ούτε μυαλό θα βάλουν ποτέ. Απλά, μηχανεύονται νέους τρόπους για να υφαρπάξουν την εξουσία και τα καλούδια που αυτή συνεπάγεται για το προσωπικό και κομματοσκυλικό τους όφελος.

Οι Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 έφεραν ανατρεπτικά αποτελέσματα μεν, κατά πολύ λιγότερο ανατρεπτικά, δε, βάσει των απαράδεκτα καταστροφικών τεχνητών περιστάσεων. Το τμήμα της κοινωνίας μας το οποίο έχει διαβρωθεί από τις μίζες και τα ρουσφέτια, δεν είναι τόσο μεγάλο, αλλά είναι ικανό σε μέγεθος για να φρενάρει την αναγκαία ανατροπή του εχυδαϊσμένου μοντελου εξουσίας. Ένα άλλο κοινωνικό τμήμα, όχι μεγάλο, αλλά ικανά ζημιογόνο, αποτελείται από τους ωχαδερφιστές πολίτες, οι οποίοι, θρονιασμένοι  στους καναπέδες τους, με τη μούρη κολλημένη στην τηλεόραση με τα τούρκικα σήριαλς, καμαρώνουν πως ποτέ δεν διάβασαν εφημερίδα και πως η πολιτική είναι βρωμιά και δεν τους απασχολεί. Έτσι, είτε απέχουν του δικαιώματος του ψηφίζειν, ή το ασκούν ψηφίζοντας ό,τι να’ναι κι ό,τι τους εντυπωσιάζει. Αρκετοί από αυτούς εντυπωσιάστηκαν από τις φιλανθρωπικές δράσεις των νεοναζί και τους έβαλαν στη Βουλή των Ελλήνων. Αμφότερα τα δύο παραπάνω τμήματα της κοινωνίας μας είναι πολίτες που δεν είχαν ποτέ τη συνήθεια να πληρώνουν φόρους. Είχαν και έχουν τη μαγκιά να κοροϊδεύουν το κράτος. Οπότε, δηλώνουν και αυτοί αγανακτισμένοι πολίτες.

Θέατρο του παραλόγου ο Εκλογικός Νόμος και τα Εκλογικά Αποτελέσματα αυτού που εγώ επιμένω ν’ αποκαλώ Εθνικές Εκλογές, παρά το γεγονός ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου, τα πολιτικά κόμματα αποκαλούν «Εκλογική Αναμέτρηση». Σωστά το λένε έτσι γιατί τι άλλο κάνουν από το να παραβγαίνουν ποιος θα ξεγελάσει τους ψηφοφόρους περισσότερο, ώστε να υφαρπάξει την ψήφο τους;

Έτσι φτάσαμε το πρώτο κόμμα να είναι η πλήρως απαξιωμένη ΝουΔούλα και να λαμβάνει δωράκι το διπλάσιο των εδρών που της αναλογούν βάσει του ποσοστού της, με δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, που πιθανώς είναι πρώτο και με τρίτο το Μπατσόκ. Βέβαια, αν οι Άνεργοι είχαν ιδρύσει κόμμα, θα έρχονταν πρώτοι, με δεύτερο κόμμα τα εκτός Βουλής κόμματα και υπερπρώτο το κόμμα των Απεχόντων της εκλογικής διαδικασίας. Η Νουδούλα δεν θα τα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση. Οπότε, ο Μπένι ελπίζει στην αποτυχία του Τσίπρα, τον οποίο, όπως και όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους του πλανήτη, υποτιμά, φιλοδοξόντας να κυβερνήσει κι αυτός τον τόπο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.  
  
Με πόση ανυπέρβλητη αλαζονεία και απαξίωση των πολιτών έκανε πως, δήθεν, ταπεινώθηκε από την αναμενόμενη ήττα του κόμματός του, αυτό το τερατώδες πλάσμα που μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου μου, εδώ και τόσες δεκαετίες! Δεν λέω «Αιδώς Αργείοι», διότι αυτό το ασκέρι, εξ’ αρχής, ξεδιάντροπο και χυδαίο ήταν, μέχρι που εκτροχιάστηκε. Θα ήταν προσβολή στους Αργείους, οι οποίοι υπήρξαν γενναίοι και νικηφόροι πολεμιστές και αδιαμφισβήτητοι ηγέτες των λαών τους. Οι Αργείοι εννοούσαν την αιδώ και αποδέχονταν τη θεία δίκη με το σύνολο των επιπτώσεών της. Η χθεσινοβραδινή ήττα του συγκεκριμένου κόμματος, το οποίο ξεκίνησε την καταστροφική πορεία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και κατέληξε ένα τρομοκρατικό και φορομπηχτικό Μπατσόκ, ήταν κατά πολύ μικρότερη της πανωλεθρίας που του αναλογούσε. Το ποσοστό που έλαβε από το Εκλογικό Σώμα ήταν, κατά πολύ υψηλότερο του χαμηλού μονοψήφιου που θα λάμβανε αν δεν είχε διαβρωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό η Ελληνική Κοινωνία.

Ακόμα προκλητικότερη ήταν η πρότασή του για διακυβέρνηση της χώρας. Εν ολίγοις, μας ξαναδήλωσε πόσο χρήσιμος και αποτελεσματικός υπήρξε για τη «διάσωση» της χώρας που ξεπούλησε με συνοπτικές διαδικασίες και πόσο σπουδαίο έργο επετέλεσε, ο ίδιος, πρωτίστως και το κόμμα του, δευτερευόντως, μετατρέποντας, σε χρόνο dt, τους ευκατάστατους συνεπείς πολίτες σε φτωχούς και τους φτωχούς σε άστεγους-άσιτους. Επίσης, είχε το θράσος να μας εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διαπραγματευτούμε τους όρους των δανείων που μας χρέωσε για ποσά που ούτε χρωστάμε, ούτε εισπράττουμε. Διότι ο Μπένι είναι παμπόνηρος και νομίζει ότι κανείς δεν καταλαβαίνει ότι η 180 μοιρών στροφή του είναι προς άγραν ψήφων στις ενδεχομένως επικείμενες εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Μπένι και οι υπόλοιποι ανεπάγγελτοι συνάδελφοί του είναι βέβαιοι ότι ο «Λαός» είναι ηλίθιος.

Ο Λαός δεν είναι ηλίθιος, αλλά κάνει κάτι βλακείες μεγαλύτερες από το ιστορικό του μπόι! Ο Λαός είναι λαβωμένος, όμως και δεν έχει άλλη επιλογή από το να γιάνει. Επίσης, ο Λαός αυτός είναι εφευρετικός και νικοποιός, άρα θα συνέλθει ενεργοποιώντας τα αντισώματα που θα αποβάλλουν τα ξένα σώματα που μολύνουν τον κοινωνικό οργανισμό.


ΠKΒ 07-05-2012
©Κείμενα και φωτογραφίες  Πέγκυ Βάβαλη_07-05-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου