Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αγαπητό μου Ημερολόγιο: Ο Φλεβάρης μάς φλεβίζει! 01-02-2011




Αγαπητό μου Ημερολόγιο, 
Κομίζουσα γλαύκαν στις Αθηναϊκές σελίδες σου, δηλώνω εργαζόμενη στον Ιδιωτικό Τομέα. Σκληρά και πλέον όχι προσοδοφόρα εργαζόμενη. Οι απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μ’ έχουν τσακίσει! Υποχρεούμαι να διαθέτω ιδιωτικό μέσο μεταφοράς για να μεταφέρομαι από το σπίτι στον εργασιακό μου χώρο και τούμπαλιν. Η βενζίνη ξεπέρασε το € 1,6 ανά λίτρο και με το ατελεύτητο μποτιλιάρισμα στους δρόμους, το ρεζερβουάρ αδειάζει σαν να’ ταν τρύπιο! Δεν το συνηθίζω να γκρινιάζω και σε παρακαλώ, να μη τον εκλάβεις σαν γκρίνια αυτό. Διαπίστωση είναι. Δυσάρεστη και ευρωβόρα! Χρησιμοποιώ και τα πόδια μου για τις μετακινήσεις μου, όπως και αρκετοί συμπολίτες μου. Το ευχάριστο είναι ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις έθεσαν σε κίνηση τα κάτω άκρα μας! Είτε λόγω συμμετοχής μας στις διαδηλώσεις, είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων. Πάντως, η όποια πεζή κυκλοφορία στους δρόμους έθεσε σε υγιή λειτουργία την κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία μας! 


Η παραπάνω παράγραφος αποτελεί θαυμάσιο παράδειγμα της νοοτροπίας του μισογεμάτου ποτηριού! Βέβαια, δεν ξέρω πώς το βλέπουν το ποτήρι οι διαδηλωτές γιατροί, οι συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Υγείας αγκαλιά με τα ΜΑΤ, τα οποία έχουν κληθεί να τους κάνουν παρέα καθώς και καρούμπαλα και άλλα κόλπα επίσης. Ασθενής η Υγεία, παράνομη μετανάστρια η Παιδεία, γιάφκα η Βουλή, τύφλα η τυφλή Δικαιοσύνη! Καλά πάμε.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακουμπάει τις 1.650 μονάδες και την κερδοφορία επίσης, διότι λεφτά υπάρχουν και το γνωρίζω καλά, αφού είναι τα δικά μου λεφτά που μού τα πήραν και τα έκρυψαν σε φακέλους πολυσέλιδων πορισμάτων και εισαγγελικών παραγγελιών. 


Η Standard and Poor's και η Moody's υποβάθμισαν πιστοληπτικά την Αίγυπτο, ενώ αναμένω να αξιολογήσουν εξ ίσου αρνητικά την πιστοληπτική ικανότητα της Συρίας, η οποία εξεγείρεται επίσης. Η Μεσόγειος βράζει, κοχλάζει. Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία, Υεμένη, Σουδάν, Συρία, με λαϊκές εξεγέρσεις που τείνουν προς την Επανάσταση, ενώ οι Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, δημιουργήματα διεφθαρμένων μάνατζερς, υποβαθμίζουν Ευρωπαϊκές, Ασιατικές και Αφρικανικές Κρατικές Οικονομίες. Ευτυχώς, κάποιοι δείκτες παραμένουν σταθεροί, όπως αυτός της Ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σταθερός στο 10% επισήμως. Οι Εισαγγελίες της χώρας μου μελετούν την αμεσότερη πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, όπου «οικονομικό έγκλημα» είναι να καθυστερώ να πληρώσω εγώ τους φόρους που μού επιβάλλουν, αφού μού υφάρπαξαν το βιός μου. Η υπεξαίρεση και η κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος και των Κρατικών Πόρων, δεν έχουν αποφασίσει σε ποιας Αρχής την αρμοδιότητα εμπίπτει, οπότε και δεν πατάσσεται και παραμένει ατιμώρητη και κανείς δεν ψάχνει να βρει τα «υπάρχοντα λεφτά» και να τα βάλει στη θέση τους, και οι κακούργοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας, άλλοι σφυρίζοντας ανέμελα κι άλλοι βαρώντας στον ταμπουρά το ρυθμό στον οποίο εμείς χορεύουμε. 




Είμαστε χαρούμενος και ανέμελος λαός. Φιλότιμοι, ωχαδερφιστές, δεβαριεσαδερφιστές, καναποκαφενόβιοι ξερόλες, καθώς επίσης και νεόκοποι οπαδοί του διαμαρτυρόμενου ιντερνετισμού. 


Το κέντρο της πρωτεύουσας παραμένει κλειστό από τους απεργούς του ΟΑΣΑ, τα τρία C-130 απογειώθηκαν και πέταξαν για την Αλεξάνδρεια, έκλεισαν μερικά ακόμα εμπορικά καταστήματα στη γειτονιά μου, η γρίπη των χοίρων βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση με αρκετούς θανάτους, το Κυβερνών Κόμμα δεν άλλαξε το λογότυπό του, παρά την αλλαγή που έκανε στο σήμα της η Αξιωματική Αντιπολίτευση κι εγώ δεν αισθάνομαι πολύ καλά, τώρα τελευταία. Μού έχουν κοπεί τα έσοδα και ο ύπνος. 

Όμως, άνθισε η κόκκινη καμέλια και αυτό μού δίνει μεγάλη χαρά! Η Άνοιξη βρίσκεται προ των πυλών! Καλώς τον μου, το Φλεβάρη με τις εκπλήξεις του και τα απρόβλεπτά του! 


π.κ.β. 
01-02-2011


© Peggy Carajopoulou-Vavali 2011

 
© Peggy Carajopoulou-Vavali 2011


2 σχόλια:

  1. "το Κυβερνών Κόμμα δεν άλλαξε το λογότυπό του, παρά την αλλαγή που έκανε στο σήμα της η Αξιωματική Αντιπολίτευση κι εγώ δεν αισθάνομαι πολύ καλά, τώρα τελευταία..."
    Δηλαδή το κυβερνόν κόμμα είναι ο Θεός, η αξιωματική αντιπολίτευση ο Μάρξ κι εσύ , σταθερά η Πέγκυ, που τελευταία δεν αισθάνεσαι πολύ καλά;
    Ως θεράπων ιατρός, προτείνω να αποστρέφεις το βλέμμα σου από τα δύο πρώτα και να εστιάσεις στην κατακόκκινη πανέμορφη καμέλια! Φιλώ σε φιλενάδα αγαπημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεραπευτική η θέαση της κόκκινης καμέλιας, Αρετούλα μου! Ακολουθώ την προτροπή σου και γίνομαι η περήφανη κυρία της καμέλιας! Φιλί γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή