Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ & ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ


Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Σάββατο 29 προς Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 και καμιά αίσθηση ανεμελιάς και ξαλαφρώματος στην ατμόσφαιρα. Καμιά. Υπό άλλες συνθήκες, θα σού έλεγα "Φταίει ο βροχερός καιρός και το κρύο κι ο χιονιάς στα βόρεια." Δεν είναι η κακοκαιρία που μού πλακώνει την καρδιά. Είναι που αυτός ο Πλανήτης πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ακόμα και μετεωρολογικά.

Από δεκάδες οι νεκροί μετριώνται σε εκατοντάδες στην Αίγυπτο, πέμπτη μέρα σήμερα της Επανάστασης που ξεκίνησε σαν διαδήλωση αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Αίγυπτος, λένε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Πλανήτης, λέω εγώ.

Το Μουσείο του Καΐρου λεηλατημένο, παρά την ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας του,όπως και επιχειρήσεις και σπίτια σε πλούσιες συνοικίες. Ο στρατός, αλλού επιτίθεται στους διαδηλωτές κι αλλού ενώνεται μαζί τους. Ο αρχαίος Αιγυπτιακός Λαός εξεγέρθηκε κατά του Σύγχρονου Κυβερνητικού Συστήματος.
 
Η Ρόδος κι η Κως πλημμυρισμένες.
Στην Ιαπωνία ηφαιστειακή έκρηξη σε εξέλιξη. Φτύνει λάβα η Γη.
Στο Μάντσετερ διαδηλώνουν αγριεμένοι πολίτες όλων των ηλικιών κατά της αύξησης των διδάκτρων και των φόρων.
Στις Η.Π.Α. πιστολέρο προκαλεί μακελειό σε Αστυνομικό Τμήμα.
Στην Ιταλία διαδηλώνουν για τους απαράδεκτους φόρους και για  σεξουαλικά σκάνδαλα του ΜΜΕ Πρωθυπουργού τους.

Στο Νταβός, ο δικός μας Πρωθυπουργός και η πανάκριβη και πολυάριθμη συνοδεία του σπαταλούν τα λεφτά μας, ταξιδεύοντας και διαβιώνοντας πολυτελέστατα, ενώ δηλώνουν στους προϊσταμένους τους πως είμαστε καλά παιδάκια τώρα πια και θα γίνουμε καλύτερα, με τις τιμωρίες που μάς έχουν βάλει.  Θα σταματήσουμε να τρώμε το φαΐ μας και θα το δίνουμε, μαζί με όλο μας το βιός, στους καλούς τοκογλύφους του παγκόσμιου οικονομικού φιάσκου. Αυτά υπόσχονται, τυλιγμένοι στα κασμιρένια κασκόλ των δικών μου Ευρώ, χωρίς να λογαριάζουν των ξενοδόχο. Ο ξενοδόχος, αγαπητό μου ημερολόγιο, είμαι εγώ! Το λογαριάζω εγώ! 

Στην Πατησίων, σε διατηρητέο κτίριο φιλοξενούμε το event της απεργίας πείνας των εκ Χανίων ορμώμενων παράνομων οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι προτίμησαν την Νομική Σχολή της Αθήνας για την αυθόρμητη διαμαρτυρία τους και την απαίτηση νομιμοίησης της παραμονής τους και του δικαιώματος εργασίας στη χώρα μας, που μαστίζεται από ανεργία, κακοδιοίκηση και ανέχεια. Μαζεύονται όλο και περισσότεροι, γύρω-τριγύρω, στήνουν σκηνές και απαιτούν όλο και περισσότερα "δικαιώματα" από την Κυβέρνησή μας. Καινοφαινές για εμάς αυτό! Εμείς έχουμε πεισθεί, δεν ξέρω με ποιόν τρόπο, με τι είδους πλύση εγκεφάλου εγγεγραμμένη στο γενναίο κύτταρό μας, πως έχουμε μόνο υποχρεώσεις ως πολίτες της Ελλάδας, δηλαδή χρεώσεις. Συνηθίσαμε να πληρώνουμε λογαριασμούς, χωρίς να κάνουμε ούτε τη σούμα, έτσι, για τα μάτια! Θα προτείνω στους συμπατριώτες μου να καταργήσουμε την έκφραση "Τι σού χρωστάω?". Είναι η συνηθέστερη έκφραση που χρησιμοιούμε στις μεταξύ μας συναλλαγές, η οποία, δυστυχώς, μετατρέπει την συναλλαγή σε οφειλή. Δεν χρωστάμε. Ανταλλάσσουμε, δίκαια και έντιμα, υπηρεσίες και αγαθά. Αυτό "οφείλουμε" να πράττουμε.

Ο κύριος Μουμπάρακ το έσκασε από την Αίγυπτο πριν λίγες ώρες, ενώ το απόγευμα είχαν φυγαδευτεί οι δύο γιοί του στο Λονδίνο! Χτές, η κυρία Κλίντον δήλωνε, εμμέσως πλην σαφώς, στη διπλωματική γλώσσα, δηλαδή, στήριξη στην Κυβέρνηση Μουμπάρακ. Σήμερα, ο κύριος Ομπάμα, στην ίδια γλώσσα στήριξε τον νέο Αντιπρόεδρο της Αιγύπτου, πρώην Αργηγό των Μυστικών Υπηρεσιών της Αιγύπτου και πρόσωπο χαίρων της εκτίμησης των Η.Π.Α.

Συνεχείς ανατροπές.
Απρόβλεπτες καταστροφές.
Ανισορροπία, γενικά.

Σε καλό να μάς βγουν τόσα κακά μαζεμένα...

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.... γλυκά... γλυκά....

Π.Κ.Β.
29/01/2011


© Peggy Carajopoulou-Vavali 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου