Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

«ΦΦΦΦΟΥ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΜΠΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!» ΜΕΡΟΣ 1ον: Ο ΦΟΥΜΠΟΥΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



ΜΕΡΟΣ 1ΟΝ:

Ο ΦΟΥΜΠΟΥΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Εμένα μού αρέσει το φουμπού, γιατρέ μου! Το φχαριστιέμαι. Το απολαμβάνω. Αξιοποιώ τις δυνατότητες που μού παρέχει και τις υπηρεσίες που μού προσφέρει. Χαίρομαι την επικοινωνία με τους διαδικτυακούς μου φίλους. Τονίζω το επίθετο «διαδικτυακός», το οποίο χαρακτηρίζει το ουσιαστικό «φίλος», σ’ αυτήν την πολυπρόσωπη σχέση που λαμβάνει χώρα και αυξάνεται μέσα στον τεράστιο ιστό, τον υφασμένο από αρκετές εκατοντάδες εκατομμυρίων «φίλους». Φιλώ, σημαίνει αγαπώ. Φίλος (χωρίς εισαγωγικά, πλάγια γραφή, κ.τ.λ.) είναι εκείνος που αγαπώ. Γίνεται μια εξωφρενικά λανθασμένη κατάχρηση αυτής της υπέροχης λέξης.

Λέμε:

- Χρόνια πολλά, Θανασάκη μου! Να ζήσεις! Έλα να φάμε σπίτι, που γιορτάζει ο ξάδερφός σου! Σ’ αρέσουν, Θανάση, οι μελιτζάνες ιμάμ?

- Όχι, δεν είμαι φίλος.

- Πώς να γίνεις φίλος, βρε Θανάση μου, με μερικές μαραμένες μελιτζάνες που κολυμπάνε στο λάδι, ανάμεσα σε κομματάκια τομάτας, σκελίδες σκόρδου και φέτες από κρεμμύδι? Εγώ σε ρώτησα αν σού αρέσει να τις τρως. Δεν ρώτησα αν τις αγαπάς και τις εμπιστεύεσαι και επιδιώκεις να συγχρωτίζεσαι μαζί τους. Ούτε αν θα θυσίαζες τον ένα σου νεφρό και τον νωτιαίο σου μυελό για τη σωτηρία των μελιτζανών ιμάμ! Η απάντηση ώφειλε να είναι «Όχι, δεν μού αρέσουν.»
Οι φίλοι μας στο facebook δεν είναι μελιτζάνες ιμάμ, ούτε παπουτσάκια. Αυτό είναι βέβαιο. Ή, σχεδόν βέβαιο. Κάποιοι από αυτούς ήταν φίλοι, ή γνωστοί μας, πριν ενταχθούν στην διαδικτυακή
κοινότητα που ίδρυσε ο κύριος Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Με κάποιους άλλους γνωριστήκαμε, ως φυσικά πρόσωπα, και γίναμε φίλοι, ή παραμείναμε κοινωνικοί γνωστοί, μέσω της παρουσίας μας στο facebook. Η πλειονότητα, όμως των διαδικτυακών φίλων μας εξακολουθούν να είναι κάποια προφίλ πάνω στους διαδικτυακούς τους τοίχους, όχι απαραίτητα συνώνυμα και ταυτόσημα των προσώπων που διαχειρίζονται τους εν λόγω τοίχους και τα σχετικά προφίλ. Αυτό είναι σημαντικό να το θυμόμαστε συνεχώς, ώστε να αποφεύγονται οι αυταπάτες κι οι απατηλές και μεγάλες προσδοκίες από την διαδικτυακή αυτή παρέα.
Πολλά χρήσιμα και ευχάριστα ανταλλάσουμε και επικοινωνούμε, τα μέλη της φουμπουπαρέας, για τα οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια αυτής της διατριβής. Για την ώρα κρατούμε και εντυπώνουμε στον εγκέφαλό μας την επίγνωση ότι ο φουμπουφίλος είναι μια διαδικτυακή παραγματικότητα. Σημειώνουμε, επίσης, ότι οι διαδικτυακοί μας φίλοι αυξάνονται και πληθύνονται, γεγονός ευχάριστο όσο και αξιοπρόσεκτο.
Η συνέχεια επ’ αυτής της οθόνης, σύντομα!


Π.Κ.Β.
18-01-2011

© Peggy Carajopoulou-Vavali 2011

Σημ: Η φωτό είναι από το yumyum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου