Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ, ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΛΕΤΣΟ, ΓΚΛΕΤΣΟ!

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κύριο Απόστολο Γκλέτσο. Τον γνωρίζω σαν ηθοποιό. Τα κουτσομπολιά, γενικά ,όσο και οι πιπεράτες ειδήσεις που διαδίδονται για τους ανθρώπους του θεάματος, με αφήνουν αδιάφορη. Έτσι δεν ξέρω, ούτε με αφορούν τέτοιες λεπτομέρειες για τη ζωή του ηθοποιού που υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Στυλίδας και πρόσφατα εκλέχθηκε Δήμαρχος Στυλίδας. Ξέρω ότι είναι παρορμητικός άνθρωπος. Ξέρω ότι χαίρει της μεγάλης εκτίμησης των κατοίκων του Δήμου του, για την ακεραιότητά του και για την αληθινή αγάπη του για τον τόπο του. Ξέρω, επίσης ότι είναι σέξι αρσενικό. Αυτό το τελευταίο είναι που «ενοχλεί».

Διαιωνίζουμε την ανόητη πεποίθηση πως η ομορφιά και το σεξ απήλ δεν ταιριάζουν με τη σοβαρότητα και ευφυΐα. Επίσης, δεν εκτιμούμε τους «θεατρίνους», παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος είναι, φανερά ή κρυφά ερωτευμένος, μαζί τους. Ενώ κολακευόμαστε τα μάλα αν γυρίσουν μας κοιτάξουν, ενώ σπρωχνόμαστε για να βρεθούμε κοντά τους, είμαστε ασυγχώρητα καχύποπτοι αν τους δούμε να μπαίνουν σε «αλλονών χωράφια» και να διαπρέπουν. Την καχυποψία μας την εκφράζουμε με πολλούς τρόπους, ο πιο εύκολος από τους οποίους είναι η γελοιοποίηση της συγκεκριμένης δράσης και του προσώπου. Αιδώς Νεοέλληνες!

Αν ο κύριος Γκλέτσος ήταν ένας ζαβρακιασμένος κοντορεβιθούλης, αν ήταν πρώην βουλευτής, αν ήταν, έστω ο δάσκαλος του χωριού, θα τον δαφνοστεφανώναμε για τη γενναία του δράση! Θα γινόταν εθνικό σύμβολο λεβεντιάς! Ε, ο συγκεκριμένος είναι και μια χαρά άντρακλας! Και ηθοποιός! Και ωραίος γκόμενος!

Ας κατευθύνουμε την καχυποψία μας, ως προς τα κοινά, στους επαγγελματίες πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, καθώς η πλειονότητα των επαγγελματιών πολιτικών είναι που έχει κατασπαράξει το βιός μας και μας έχει φέρει στα πρόθυρα της ατομικής και της Εθνικής χρεοκοπίας. Ο κύριος Γκλέτσος έχει καταγράψει τη δική του, όποια ιστορία και πορεία στον χώρο του θεάματος, αλλά δεν θυμάμαι να έχει κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό, για υπεξαιρέσεις και για οικονομικά σκάνδαλα, όπως πολλοί από τους πολιτικούς άνδρες αυτής της χώρας, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, με την ευλογία της ψήφου μας.

Εύγε στον κύριο Απόστολο Γκλέτσο! Άξιος Δήμαρχος και λαμπρό παράδειγμα άμεσης δράσης για το καλό του τόπου! Με την ακεραιότητά του, τη λεβεντιά του, τη μαγκιά του και την πραγμάτωση της αποκλειστικά Ελληνικής έννοιας «φιλότιμο».


Π.Κ.Β.

14-01-2011
© Peggy Carajopoulou-Vavali 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου