Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αγαπητό μου Ημερολόγιο: Πέμπτη 27-01-2011


Αγαπητό μου Ημερολόγιο,

Αυτήν την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα από χθες. Μη σού πω πως χειροτερεύουν, μέρα με τη μέρα… Βαρέθηκα να σου γκρινιάζω, αλλά χάλια, σού λέω, χάλια όλα! Το στομάχι μου, που με πονάει από χθες όπως ήδη γνωρίζεις, με τάραξε στον πόνο όλη νύχτα. Κάθε μισή ώρα ξύπναγα. Φταίω. Έκανα τη βλακεία να φάω μερικά ολόφρεσκα αμυγδαλάκια. Εκτός του διατροφικού λάθους που είναι οι ξηροί καρποί για ένα διαταραγμένο στομάχι, ανάμεσά τους ήταν κι ένα πικραμύγδαλο. Μπορεί να έπαθα και δηλητηρίαση. Οπότε και σήμερα μουτζούφλα ξύπνησα και δεν βλέπω να γίνεται κάτι, έστω μικρό, για να μού φτιάξει το κέφι.

Σήμερα, δεν θα μιλήσουμε καθόλου για τα επαγγελματικά και για τα οικογενειακά μου θέματα. Υγείαν έχομεν – στο περίπου κι αυτή – και τίποτε άλλο. Τί-πο-τα! Το “no news, good news” δεν ισχύει σε περιόδους Οικονομικής Ύφεσης. No news, κακά μαντάτα για την επιβίωσή μας. Πριν λίγο καιρό αντί για «επιβίωση» χρησιμοποιούσα τη λέξη «πρόοδος». Έχω αρκετούς μήνες να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη.

Για να μην πολυλογώ, γιατί έχω και τα νεύρα μου και όλα μου φταίνε, θα σού πω, στο περίπου, γι’ αυτά που παρατηρώ να συμβαίνουν γύρω μου. Για τα νέα της περιρέουσας καθημερινότητας. Άκου, βλέπε, φρίττε!


Υποσχέθηκε να επιστρέψει τα 117.000€ o ταμίας του δήμου Παγγαίου, που μπορεί να είναι και 185.000€... Οι καταληψίες λαθρομετανάστες προτιμούν τη Νομική! Κτίριο που προτάθηκε από τους Γιατρούς του Κόσμου για τη φιλοξενία τους, δεν ήταν του γούστου τους... H ψυχικά άρρωστη κόρη καθόταν δίπλα στο πτώμα της νεκρής μητέρας της για τρεις ολόκληρες μέρες, στο Πυργί της Χίου… Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κατάχρηση εξουσίας εναντίον της οµάδας Δέλτα υπέβαλε Αµερικανίδα διαδηλώτρια, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο ΔΝΤ στις 15 Νοεµβρίου 2010… Σφαίρες και προκηρύξεις σε φακέλους ταχυδρομημένους στην
Ελληνική Πρεσβεία της Μαδρίτης και στο Προξενείο μας στη Βαρκελώνη… Η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς διακόπηκε ξανά, ως τη Δευτέρα 31/01/11, καθώς αποχώρησε και η δεύτερη ομάδα αυτεπάγγελτα διορισμένων συνηγόρων… Απειλούν να κλείσουν τα σύνορα στους Ευζώνους οι βενζινοπώλες μέχρι να ανακληθεί η απόφαση που επιτρέπει στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών να πουλάνε αφορολόγητα καύσιμα… Σε ξενοδοχείο στο Νταβός, κοντά στο κτίριο όπου λαμβάνει χώρα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σημειώθηκε μικρή έκρηξη χωρίς θύματα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ομάδα αριστερών ακτιβιστών… Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας: ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις, μέχρι 9 τα μποφόρ, πτώση της θερμοκρασίας, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα… Τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά μέχρι και αύριο λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών, οι οποίοι προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους… Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις απεργιακές τους δράσεις με καλό προγραμματισμό και έγκαιρες ανακοινώσεις για ενημέρωση του επιβατικού κοινού… Η απλή αμόλυβδη βενζίνη ξεπέρασε το 1,6€ ανά λίτρο και τραβάει την ανηφόρα… Παραιτήθηκε κι ο Νικόλας Πατέρας το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού… Ενώ ο αρμόδιος για το περιβάλλον Επίτροπος, Γιάνες Ποτότσνικ, παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον υποβαθμισμό του φυσικού περιβάλλοντος και τη ρύπανση της λίμνης Κορώνειας, η οποία συμπεριλαμβάνεται (…και χρηματοδοτείται) από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δίκτυο Νatura 2000…

Αυτά! Έχει κι άλλα, αλλά ίδιες ασυναρτησίες είναι όλα τα σημερινά νέα και τα χθεσινά και τα προχθεσινά. Α, ναι, ξέχασα να σού πω πόσο αισιόδοξος είναι ο κύριος ΓΑΠ για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας! … Εντάξει, βρε ημερολογιάκι μου, ένα αστείο είπα για να κλείσω χαριτωμένα άλλη μια σελίδα της ζωής μου… Τέλος πάντων. Κλείνω με την αισιοδοξία της Σκάρλετ Ο’ Χάρα. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα!

Π.Κ.Β.
27/01/2011

© Peggy Carajopoulou-Vavali 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου