Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ






ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. Έτσι αποκαλώ την σημερινή παγκόσμια ημέρα. Η ρήση της Μητέρας Τερέζας έχει εντυπωθεί στο νου και στην καρδιά μου, έτσι δεν είμαι ενάντια σε τίποτα. Είμαι υπέρ των καλών κ’ αγαθών ανθρώπων, πράξεων, πραγμάτων.

Ο εορτασμός, ή η επισήμανση, καλύτερα, των Παγκοσμίων Ημερών από τα Ηνωμένα Έθνη – με την υπερβολή της πολιτικής ορθότητας, η οποία υπερισχύει της κοινωνικής ευαισθησίας στις μέρες μας – έχει ξεφτίσει κι έχει χάσει την ουσία του. Έχει ξεφύγει από την αποτελεσματική κοινωνική αφύπνιση και την αναγκαία δράση, μεταπηδώντας στο στάδιο μιας τυπικής αφιέρωσης, στην καλύτερη περίπτωση, έως το γκροτέσκ, σε πολλές περιπτώσεις.

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα αφορά τα παιδιά που πάσχουν από την σοβαρή ασθένεια η οποία μας τρομάζει τόσο, ώστε αποφεύγουμε να την πούμε με τα’ όνομά της. Ο παιδικός καρκίνος μαστίζει πολλά παιδιά. Ο παιδικός καρκίνος στερεί το γέλιο και τη χαρά από τα παιδικά προσωπάκια, ρίχνοντας την σκιά του φόβου του θανάτου πάνω στους γονείς, τις οικογένειες και τους κοντινούς τους ανθρώπους.

Ευτυχώς, δεν είναι ανίατη ασθένεια ο καρκίνος. Ευτυχώς, η Ιατρική προοδεύει, καλπάζοντας, στις μεθόδους ιάσής του. Ευτυχώς, όλο και περισσότερα παιδιά θεραπεύονται!

Έχω ζήσει, από κοντά, στο φιλικό μου περιβάλλον, τον Γολγοθά του πάσχοντος παιδιού, των γονιών, της οικογένειας. Είναι βάρβαρο για όλους! Είναι μια συνεχής ανηφόρα και μια τρομακτική εναλλαγή από το φως στο σκοτάδι, από την απόγνωση, στην ελπίδα.

Έχω ζήσει, από κοντά, στο φιλικό μου περιβάλλον, την ίαση του πάσχοντος παιδιού, την ευτυχία, την απερίγραπτη χαρά, την ευλογία της Υγείας!

Οι οικογένειες που υποφέρουν από την επίθεση του καρκίνου στο παιδί τους χρειάζονται την αγάπη και τη συνεχή στήριξη από το στενό και το ευρύτερο περιβάλλον τους. Οφείλουμε να είμαστε τόσο παρόντες και διαθέσιμοι, όταν μας το ζητούν, όσο και διακριτικοί, κατά τη διάρκεια του δράματος που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας. Να είμαστε κοντά και ν’ αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην ευχή υγείας για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα προσευχής υπέρ της υγείας αυτών των παιδιών. Ας προσευχηθούμε όλοι απόψε για την ίαση αυτών των παιδιών. Ας δώσουμε, με την προσευχή και την ευχή μας, μια ισχυρή δόνηση ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ για όλα τα πάσχοντα τρυφερά πλασματάκια αυτού του πλανήτη!

Ας νιώσουμε πως τα βλέπουμε γερά και ζωηρά, να παίζουν ξέγνοιαστα στους δρόμους και στις γειτονιές του Κόσμου μας! Ας ακούσουμε τις παιδικές φωνούλες να τιτιβίζουν, μακριά από τους θαλάμους των νοσοκομείων, στα πάρκα και στις πλατείες!



Στην υγειά των παιδιών!

Π.Κ.Β. 15/02/2014

Κείμενο και φωτογραφίες © Πέγκυ Βάβαλη_2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου