Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΚΑΝΑΠΕ-ΔΟΥΛΑ ΞΥΠΝΗΣΕ!







Εντάξει. Χιονίζει, το έχει στρώσει. Στην Αττική και σ’ όλη την Επικράτεια, κάνει κρύο τσουχτερό.



Μέχρι πρόσφατα και για αρκετά χρόνια, περιμέναμε να χιονίσει για να δούμε άσπρη μέρα. Την τελευταία πτωχοποιητική πενταετία, ευχόμαστε να είναι ήπιοι οι χειμώνες για να μην υποφέρουν οι ολοένα αυξανόμενοι άστεγοι.



Είδαμε άσπρη μέρα χτες, σημειολογικά και μετεωρολογικά.



Απόψε, στις 6 το απόγευμα, θα συγκεντρωθούμε στις πλατείες όλης της χώρας για να δηλώσουμε, αμετάκλητα, σε εντός και εκτός συνόρων εταίρους, εταίρες και εταιρείες, την απαίτηση επαναφοράς της ε υ η μ ε ρ ί α ς μας!



Κοιμηθήκαμε βαριά – για σαράντα χρόνια και βάλε – και καταντήσαμε τη χώρα κοιμωμένη καναπε-δούλα. Κλέφτες μπαινόβγαιναν στο σπίτι. Κλέφτες άδειασαν το σπίτι. Απόμειναν τα ντουβάρια, η γη και το ελληνικό δαιμόνιο, το οποίο οφείλει να μας αφυπνίσει και να μας βάλει το απαραίτητο νέφτι, για να πιάσουμε τους κλέφτες και να μαζέψουμε, όσα περισσότερα από τα κλεμμένα μπορούμε, από τους κλεπταποδόχους.



Στο ελληνικό παραμύθι, η κοιμωμένη καναπε-δούλα δεν ξύπνησε από το φιλί του πρίγκιπα. Ξύπνησε από το τρομερό γουργούρισμα του άδειου εντέρου της! Η πείνα κι η ανέχεια την ξύπνησαν, μαζί με το μπουμπουνητό της εξαθλίωσης!



Στις 06:00μμ θα συνωστισθούμε στις κεντρικές πλατείες μας! Θα είμαστε πολλοί και δεν θα μπορεί το κρύο να εισχωρήσει ανάμεσά μας! Αυτό που δεν καταφέραμε ως αγανακτισμένοι, θα το κατορθώσουμε ως αποφασισμένοι απόψε! Το Ελληνικό Φως θα λάμψει, φωτίζοντάς μας και τυφλώνοντας όσους δεν αντέχουν το Φως!



Απόψε, στις 6 το απόγευμα, θα διαδηλώσουμε ειρηνικά και μαζικά, την στήριξή μας στην Κυβέρνηση των Ελλήνων. Θα διαδηλώσουμε την απαίτησή μας να λήξει η παγκοσμιοποιημένη απάτη της λαοκτόνου λιτότητας! Άσχετα από το χρώμα του ψηφοδελτίου που ρίξαμε στην κάλπη, είναι υποχρέωσή μας να βροντοφωνάξουμε σ’ όλη τη Γη το δίκιο μας! Είναι υποχρέωσή μας, όλων των Ελλήνων, να αφυπνίσουμε και τους υπόλοιπους, τώρα που ξυπνήσαμε!



Την γλώσσα μας έδωσαν Ελληνική και την Ψυχή, επίσης!



Π.Κ.Β. 11-02-2015



Υ.Γ. 1. Θα τυλιχτούμε στα ζεστά μπουφάν, στα πολύχρωμα κασκόλ, σκουφιά και γάντια και γελαστοί, αποφασισμένοι και αλληλέγγυοι, θα είμαστε εκεί! Πλατεία Συντάγματος, εγώ.



Υ.Γ. 2. Αν περισσεύει μια κουβέρτα, ένα παλτό, ένα ζεστό σάλι, ας το έχουμε μαζί για το χαρίσουμε στους συμπολίτες μας που κρυώνουν.



 κείμενο & φωτογραφίες © Πέγκυ Βάβαλη_2015



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου