Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Οι Πράσινοι, οι Βένετοι και η ξεχαρβαλωμένη Αρένα »




Τα καλπάζοντα Χαρατσομπηχτικά Κυβερνητικά Μέτρα έχουν χαρακτήρα εκδικητικό, ως προς τους πολίτες και σφουγκοκολλαριακό ως προς τους δανειστές, γεγονός που μεταλλάσσει την τεκμηριωμένη αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης σε καταστροφική ασυναρτησία.

Το εύκρατο κλίμα της Ελλάδας έχει προ πολλού απωλέσει το «ευ», καθώς επίσης και το δεύτερο συνθετικό του. Ακραία φαινόμενα επιτίθενται στην καθημερινότητά μας, μεταλλάσσοντας την περιρέουσα ατμόσφαιρα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, αντιμαχόμενο τον εαυτό του και την πάτρια υπόστασή του.


Η αναγκαία, για την πρόοδο και την εξελικτική συνέχιση, αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Κυβέρνησης και Πολιτών έχει χαθεί, εδώ και πολλά χρόνια. Πρόσφατα, μεταλλάχθηκε σε αντιπαλότητα και αμφοτερόπλευρα εκπεφρασμένο μίσος και απόγνωση. Είναι θλιβερό να διχαζόμαστε. Η διχαστικότητα είναι πηγή κάθε κακού. Δηλαδή του φόβου, γιατί το κακό δεν υφίσταται. Ο φόβος προκαλεί τα «κακά» αποτελέσματα.

Μια πανικοβλημένη Κυβέρνηση τρομοκρατεί έναν απεγνωσμένο Λαό.

Δεν υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσουμε («συν-έχω») μ’ αυτόν τον τρόπο. Μιλάμε για, αμφισβητούμενες ως προς το μέγεθός τους, αστρονομικές οφειλές προς διεθνείς και εταιρικούς δανειστές, ενώ αποφεύγουμε, εσκεμμένα ή ανόητα, να ομονοήσουμε στην αυτονόητη οφειλή μας, η οποία είναι η Ενότητα. Ας αφήσουμε τα φτωχοσυνθήματα του τύπου «Βάλτε Πλάτη» κι ας Συν-εργαστούμε Εν-ωμένοι. Αυτοί που βάζουν πλάτη, γίνονται καμπούρηδες και σκύβουν, ολοένα και περισσότερο, το κεφάλι. Ο Άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να προχωρεί ευθυτενής. Μόνο έτσι έχει το σωστό, το ορθό, το ευρύ οπτικό πεδίο. Μόνον ορθά δύναται να βλέπει τον ορίζοντα και να ορίζει την πορεία του.

Συνεργασία, ομόνοια και κοινωνικός συνασπισμός άμεσης δράσης για το κοινό καλό, επειγόντως! Ας διαγράψουμε τη διχόνοια και τον διχασμό. Η Κυβέρνηση εναντίον του Λαού κι ο Λαός ενάντια στα Κυβερνητικά Μέτρα. Ένας φαύλος κύκλος. Η Φαυλότητα, η Φαυλοκρατία και η αναίσχυντη Πατριδοκαπηλία, απ’ όπου κι αν προέρχονται, μας κλωτσάνε στον γκρεμό βιάζοντας και ακρωτηριάζοντάς μας, Όλους! Δεν έχουμε χρόνο για λογοδοσίες και τιμωρίες των ενόχων τώρα. Στην ώρα τους θα λογοδοτήσουν οι κάθε είδους και αρμοδιότητας υπεύθυνοι και τότε θα υποστούν τις δίκαιες συνέπειες. Τώρα, προτείνω να προλάβουμε το απόλυτο ρούφηγμά μας από τη δίνη.

Ναι, η Κυβέρνηση είναι ανάξια εμπιστοσύνης. Το ίδιο και οι βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος. Το ίδιο και η πλειονότητα των καθημένων επί των βουλευτικών εδράνων και όχι μόνον! Ασθενεί βαριά, βαρύτατα η Δικαιοσύνη, η Ενημέρωση. Δεν συνεχίζω την απαρίθμηση των ασθενούντων. Άρρωστη είναι η Κοινωνία μας. Αδύναμη. Ολιστική θεραπευτική αντιμετώπιση χρειαζόμαστε και όχι ανθρωποκτόνα φάρμακα. Κανένα φάρμακο-φαρμάκι δεν θα μας συνεφέρει! Να συν-έλθουμε χρειάζεται, χωρίς να ρίχνουμε τον πυρετό προσωρινά, για να πεθάνουμε απύρετοι! Θεραπεία, Ίαση και Εξυγείανση χρειαζόμαστε, Όλοι Μαζί!

Καθώς δεν αιθεροβατώ, δεν ελπίζω πως αύριο το πρωί οι τρέχοντες Κυβερνώντες θα ξυπνήσουν Έλληνες Πατριώτες, ή τουλάχιστον, Φιλέλληνες. Ούτε ονειρεύομαι ότι αύριο το πρωί η «Κομματική Φατριακή» που μας ταλανίζει, κοντά τέσσερεις δεκαετίες, θα μεταλλαχθεί σε Πολιτική. Έχουμε δρόμο γι’ αυτά και είναι μακρύς και ανηφορικός. Θεωρώ, όμως, απαραίτητο και άμεσης προτεραιότητας, να έχει τον κοινό νου, η όποια Κυβέρνηση αυτής της χώρας, να εφαρμόζει επί των μελών της τα Εισπρακτικά Μέτρα που ανακοινώνει, αναιρεί, ξανά-ανακοινώνει και στη συνέχεια, επιδεινώνει. Επίσης, υπενθυμίζω στην εν λόγω Κυβέρνηση, πως οι εισπράξεις βαίνουν μειούμενες, κυρίως εξ αιτίας της τερατωδώς αυξανόμενης Κρατικής Εθελοτυφλίας ως προς την Φοροδιαφυγή. Η διαπόμπευση προσώπων, φυσικών ή νομικών και κοινωνικών ομάδων, προκαλεί κοινωνικές αναταραχές και αλληλοφάγωμα, χωρίς να γεμίζει τα άδεια και αδειασμένα από ανθρώπινα χέρια Ταμεία. Η διαπόμπευση μυρίζει αίμα και αυξάνει την ταχύτητα ανταλλαγής εκδικητικών αισθημάτων, γεμίζοντας την Αρένα με διψασμένους και πεινασμένους θεατές του αλληλοσπαραγμού των Πράσινων και των Βένετων.

Οι Πράσινοι κι οι Βένετοι κομματιάζουν και ξεπουλάνε το Χρυσόμαλλο Δέρας, ξεσκίζοντάς το ανελέητα. Χωρίς Αιδώ.

Ασχολούμαστε μόνο με τα Εισπρακτικά Μέτρα, γιατί εδώ που καταντήσαμε, σύσσωμος ο Δυτικός Κόσμος δύει ντροπιασμένος επιβεβαιώνοντας το όνομά του και μετρώντας  Λεφτά. Το Χρήμα, από καθαρό μέσο συναλλαγής αγαθών, κατάντησε χυδαίο είδωλο. Οι Αξίες, οι Αρχές, οι Θεσμοί έχουν εκπέσει και γκρεμοτσακιστεί προ πολλού. Μιλώντας, λοιπόν, για λεφτά και μόνον, προτείνω στην Ελληνική Κυβέρνηση τα εξής:

-         Να Απαιτήσει τις Γερμανικές Κατοχικές Αποζημιώσεις. Ενδέχεται, είναι πολύ πιθανό, να κερδηθεί η Ελληνική Απαίτηση.

-         Να πάψει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μαζέψει αρκετά δισεκατομμύρια Ευρώ από τους γνωστούς της φοροφυγάδες. 

-         Να μειώσει τις βουλευτικές, υπουργικές αποζημιώσεις, καθώς και τις αμοιβές των αρχόντων της Τοπικής Καλλικράτειας  και Κακοκράτειας Αυτοδιοίκησης στο ποσό που όρισε σαν όριο του αφορολόγητου, δηλαδή, € 350 μηνιαίως.

-         Οι βουλευτικές και αυτοδιοικητικές συντάξεις να μειωθούν στην ελάχιστη σύνταξη που είναι περίπου € 330 μηνιαίως και να λαμβάνονται μετά από 35ετή θητεία στη Βουλή ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε καμμιά περίπτωση πριν τη συμπλήρωση του 55ου ηλικιακού έτους.

-         Τα έξοδα παραστάσεως, ταξιδιών, γραφείου, τηλεφωνίας, κ.ο.κ., να προκαταβάλλονται από τους αξιωματούχους που τα πραγματοποιούν και, εφ’ όσον επιτροπή ενόρκων πολιτών εγκρίνει τα δικαιολογητικά, να εξοφλούνται στους δικαιούχους, αν διαθέτουν τα Ταμεία τα ανάλογα ποσά.

-         Υπουργικά λάθη του τύπου: «Δεν προλάβαμε τα τυπώσουμε βιβλία, οπότε θα χρεωθεί το Κράτος και με ακριβώτερα κόστη εκτύπωσης, λόγω υπερωριών και με έξοδα παραγωγής-αποστολής dvd.», να χρεώνονται στον υπεύθυνο Υπουργό και να τα καταβάλλει στο Κράτος από την προσωπική του περιουσία, μέχρι τρίτου βαθμού συγγενείας.

-         Οι Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής να καταργηθούν άμεσα. Όπου προκύπτει σκάνδαλο και αν κρίνεται χρήσιμη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αυτή να αποτελείται από, ειδικούς στο θέμα, ένορκους πολίτες.

Αυτά τα ολίγα προτείνω, ενδεικτικά και γράμματα γνωρίζω.

Π.Κ.Β. 22/09/2011

©Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη_22-09-2011


2 σχόλια:

  1. "Ακραία φαινόμενα επιτίθενται στην καθημερινότητά μας, μεταλλάσσοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, αντιμαχόμενο τον εαυτό του και την πάτρια υπόστασή του"...
    Μα τι σχόλιο χωράει εδώ;...
    Γεγωνυία τη φωνή, Πέγκυ, τα λες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υψωθούν όλες οι "φωνές", θα δονήσουμε το σαθρό οικοδόμημα, τόσο, που θα πέσει, δίνοντας τη θέση του στο γερό οικοδόμημα που μας αξίζει, Κάκια μου, καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή