Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑ ΔΕΚΟ





Το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την είσπραξη του χαρατσιού ΕΕΤΗΔΕ από την ΔΕΗ, καθώς και τη διακοπή της ηλεκροδότησης λόγω μη εξόφλησης του ΕΕΤΗΔΕ. Η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι προσωρινά και άμεσα εκτελεστή. Ακόμα και αν η ΔΕΗ ασκήσει έφεση, η απόφαση θα ισχύει μέχρι να βγει η νέα απόφαση του Εφετείου.

Όσοι έχουν-ουμε πληρώσει μέρος ή το σύνολο του ΕΕΤΗΔΕ, θα απαιτήσουν-ουμε έντοκη επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων μας? Όσοι έχουν-ουμε υποστεί το μαρτύριο της διακοπής της ηλεκτροδότησης των σπιτιών-επιχειρήσεών τους, θα απαιτήσουν-ουμε τις ανάλογες αποζημιώσεις; Δεν ρωτάω ρητορικά. Θέλω να ξέρω αν, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα κινητοποιηθούμε απαιτώντας αποζημιώσεις και τιμωρία των ενόχων για την καταπάτηση των συνταγματικών  δικαιωμάτων μας και την ηθική και οικονομική αποζημίωσή μας. Θέλω να ξέρω αν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες «ηλεκτροδοτουμένων επιφανειών» θα κινηθούμε απαιτώντας ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ από το Κράτος, του οποίου η δουλειά είναι να υπηρετεί και να προστατεύει τον πολίτη, τη χώρα, τους θεσμούς, το Δίκαιο και τη Δημοκρατία.

Το ΕΕΤΗΔΕ κόντεψε να κριθεί παράνομο από το Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Απρίλιο, αλλά, τελικά βγήκε μια απόφαση μεσοβέζικη, «πολιτικά ορθή» και κυβερνητικά βολική. Η τωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου μοιάζει σωστή και δίκαιη. Επειδή είναι βέβαιο ότι η ΔΕΗ και οι εμπνευστές και οφελούμενοι από την καταλήστευση των πολιτών μέσω ΚΑΙ της είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ από την ΔΕΗ, θα το πάνε μέχρι τέρμα, περιμένω να δω αν θα συμφωνήσουν το Εφετείο και ο Άρειος Πάγος με την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Με την εκβιαστική διακοπή της ηλεκτροδότησης σε οφειλέτες του ΕΕΤΗΔΕ, πολλά νοικοκυριά, πολίτες και επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές. Βλάβες στην υγεία. Βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Αλλοίωση τροφίμων. Διακοπή λειτουργίας εργασιών. Προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας. Επιβολή της ζωής.

Ο εκβιασμός θεωρείται κακούργημα, νομίζω.

Η εκβιαστική είσπραξη φόρων από το Κράτος ή/και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας πώς χαρακτηρίζονται από τη Δικαιοσύνη;

Πώς αντιδρούμε, συνεπώς, οι πολίτες που σεβόμαστε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους;

Πώς προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες, τις περιουσίες και τη χώρα μας από ασύδοτες παραβάσεις του ποινικού και του αστικού δικαίου, από το ίδιο το Κράτος;

Τίνος εκπρόσωποι και «υπάλληλοι» είναι οι νομοθετούντες, οι διοικητές Κρατικών Οργανισμών και όλοι οι «αξιωματούχοι»; Ποιόν υπηρετούν, αν όχι τον πολίτη;

Ως πότε οι συνεπείς πολίτες αυτής της χώρας θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο Κράτος και εγκληματικά ασυνεπείς στην απαίτηση του απόλυτου σεβασμού των όλων δικαιωμάτων μας;

Ως πότε οι συνεπείς πολίτες αυτής της χώρας θα συρρικνωνόμαστε οικονομικά, ηθικά, κοινωνικά, ακόμα και πληθυσμικά, έναντι της παράλογης και παράνομης αύξησης των περιουσιών, των ορέξεων και των προνομίων ορατών και αόρατων αναίσχυντων προυχόντων;

Έχω κι άλλες απορίες.

Ακούω ότι το Κράτος θα κατάσχει συντάξεις, μισθούς και ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών, για είσπραξη των οφειλουμένων ποσών.

Ακούω ότι οι τράπεζες, επίσης, θα έχουν το δικαίωμα κατάσχεσης των οφειλουμένων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών.

Οπότε, συμπεραίνω ότι κι εγώ και όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα έχουμε το δικαίωμα να κατάσχουμε τα οφειλόμενα σε εμάς ποσά από τις συντάξεις, τους μισθούς και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών μας. Αυτό, στα πλαίσια της Ισονομίας, θα είναι ανακουφιστικό για την Αγορά, καθώς, μέχρι σήμερα, τα διεκδικούμε με αγωγές ή/και μηνύσεις, ανάλογα με την περίπτωση, οι πρωτόδικες αποφάσεις για τις οποίες εκδίδονται σε βάθος τετραετίας, το νωρίτερο και στην τελεσιδικία, αν μακροημερεύσεις και την προλάβεις, έχει εξαφανιστεί ο οφειλέτης από προσώπου γης.

Έχω κι άλλες απορίες. Πολλές απορίες. Αφορούν στο τι κάνω-ουμε και τι δεν κάνω-ουμε. Επειδή έχει τελειώσει η υπομονή μου και η όποια ανοχή μου, θέλω να τελειώνουμε με την κοροϊδία και να ζήσουμε ανθρώπινα, σήμερα, στη χώρα μας, εμείς όλοι.

Οι λαοί φέρουν βαρύτερη την ευθύνη για όσα δεν έπραξαν, παρά για όσα έχουν πράξει.

Οι άνθρωποι φέρουμε μεγαλύτερη την ευθύνη όσων δεν έχουμε πει, παρά όσων λέμε.

Θα επανέλθω.


Π.Κ.Β. 04/12/2012

©Πέγκυ Βάβαλη_04-12-2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου