Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

21/12/12: Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑ SHIRLEY




Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την 21η Δεκεμβρίου του 2012. Εδώ και αρκετά χρόνια ακούμε και διαβάζουμε διάφορες «αναγνώσεις», της καταληκτικής ημερομηνίας του ημερολογίου των Μάγια. Οι σχετικές θεωρίες είναι από σοβαρές και τεκμηριωμένες έως φαιδρές. Δεν έχω άποψη να παραθέσω για αυτά που αναμένεται να συμβούν, ή να μη συμβούν, σε εννιά μέρες από σήμερα. Δεν έχω μελετήσει σε βάθος το θέμα. Έχω εκπεφρασμένη άποψη και λαμβάνω θέση σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στον ευρύτερο χωροχρόνο που κατανοώ, ζώντας σ’ αυτή τη χώρα, σ’ ετούτον τον πλανήτη.

Συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η Ανθρωπότητα πάνω στον πλανήτη Γη. Αυτό είναι γεγονός.

Παραθέτω, σχετικά με την 21η Δεκεμβρίου 2012, ένα απόσπασμα από το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου SAGE-ING WHILE AGEING της Shirley MacLaine, το οποίο έχω μεταφράσει και του οποίου τα δικαιώματα για την Ελληνική γλώσσα έχω εξασφαλίσει.

Δικό σας!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 11Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ

«Μόλις έχω τελειώσει το δείπνο μου και κάθομαι στο τζάκι της βιβλιοθήκης μου. Η σκυλίτσα μου, η Τέρι κάθεται πλάι μου και καταβροχθίζει ό,τι κι αν τής δώσω να φάει. Το σπίτι μου μού δίνει μια αίσθηση πληρότητας και με γεμίζει μιαν ευχάριστη αίσθηση ικανοποίησης.

Χτες το βράδυ, περίπου την ίδια ώρα με την τωρινή, μού τηλεφώνησαν από το Μεξικό οι φίλοι μου ο Λι και η Μπριτ Έλντερς. Ήταν κι οι δυο ενθουσιασμένοι και ήθελαν, αμέσως, να μοιραστούν μαζί μου αυτό που μόλις είχαν ανακαλύψει.

-         «Είδαμε κάτι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι. Είναι σκαλισμένο στη αρχαία Εβραϊκή. Το βρήκαμε στις χιονισμένες πλαγιές του Όρους Iztlaccihuatl

-         «Αρχαία Εβραϊκά;», ρώτησα

-         «Ναι. Ήταν Εβραϊκή γραφή και πρέπει να είχε χαραχθεί από κάποιο ουράνιο σκάφος, ή από κάπου πολύ ψηλά.» Μόλις έλιωσε το χιόνι, εξαφανίστηκε. Προλάβαμε και τραβήξαμε βίντεο.

-         «Τι έλεγαν τα Εβραϊκά γράμματα;», ρώτησα.

-         «Κοίταξε, το φωτογραφήσαμε και το στείλαμε για μετάφραση στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο. Μάς είπαν πως ήταν μια φράση που έλεγε: «Στο εννέα θα γεννηθεί ο δράκος.»

-         «Τι, στο καλό, μπορεί να σημαίνει αυτό;»

-         «Δεν ξέρουμε, αλλά αρχίσαμε ήδη να το ερευνούμε.» Με διαβεβαίωσε η Μπριτ.

Αγαπητέ μου Αναγνώστη, θα μοιραστώ μαζί σου το αποτέλεσμα της κοινής μας έρευνας πάνω σ’ αυτό το εκπληκτικό μήνυμα.

Στις αρχαίες παραδόσεις, ο δράκος έχει, κατά το πλείστον, συνδεθεί με το συνειδησιακό χάος και τις συνειδησιακές αντιπαραθέσεις. Η λέξη «δράκων» είναι Ελληνική και σημαίνει ερπετό. Η Αγγλική λέξη «serpent» (που σημαίνει ερπετό), προέρχεται από την Λατινική «spakelv», σπέκουλο, που σημαίνει «βλέπω ξεκάθαρα».

Ο δράκος έχει συνδεθεί με τις σκοτεινότερες πλευρές της ζωής, με τις οποίες έχουμε συνδέσει και την ανθρώπινη συνειδητότητα. Η δύναμη του δράκου συχνά εξομοιώνεται και εξισούται με μια απόλυτη κι ανόθευτη πεφωτισμένη σύνδεση με τη δημιουργία, σαν κι αυτή του νεογέννητου μωρού, το οποίο δεν έχουν ακόμα προλάβει να το μολύνουν οι συσσωρευμένες γνώσεις και το εγώ. Ο δράκος, επίσης συνδέεται με τη γέννηση της συνειδητότητας, η οποία μπορεί να είναι χαοτική και γεμάτη συγκρούσεις.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, η 21η Δεκεμβρίου του 2012 θεωρείται ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος των σκότους και την αρχή μιας νέας εποχής. Γράφει, επίσης το ημερολόγιο, ότι η ανθρώπινη φυλή βρίσκεται στη μεταβατική περίοδο μεταξύ του πέμπτου και του έκτου ηλίου. Αυτή η μεταβατική περίοδος ξεκίνησε το 1987 και θα ολοκληρωθεί, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της, το 2012. Οπότε, αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο κόσμους και βιώνουμε όλη τη σύγχυση, την αναστάτωση και το χάος που αντιπροσωπεύει και επιφέρει μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων.

Αυτή η εποχή αποκαλείται «αποκάλυψη», ή αλλιώς, «αυτό το οποίο θα ξεσκεπαστεί και θα φανεί». Διανύουμε μια κατάσταση μετατόπισης συνειδητότητας. Μετά το 2012 θα έχουμε φύγει πέρα από την τεχνολογία όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Θα βρισκόμαστε πέρα και υπεράνω του χρόνου και του χρήματος. Θα έχουμε εισέλθει στη συχνότητα της πέμπτης διάστασης. Η Γη και το ηλιακό μας σύστημα θα εισέλθουν σε γαλαξιακό συγχρονισμό με το υπόλοιπο σύμπαν. Το DNA μας θα δεχθεί «αναβάθμιση» από το κέντρο του γαλαξία μας.

Το 2012 το επίπεδο του ηλιακού μας συστήματος θα βρίσκεται σε τέλεια ευθυγράμμιση με το επίπεδο του Γαλαξία. Αυτός ο κύκλος χρειάστηκε 26.000 χρόνια για να ολοκληρωθεί και, σύμφωνα με διάφορους ερευνητές, δύο γαλαξίες ακόμα θα ευθυγραμμιστούν συγχρόνως με τον δικό μας. Ένα αληθινό συμπαντικό γεγονός!

Ο χρόνος επιταχύνεται. Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο παλμός της Γης (ή, αλλιώς, η παλμική δόνηση Schumann) παραμένει ο ίδιος και είναι 7,83 κύκλοι ανά δευτερόλεπτο. Ο Στρατός χρησιμοποιεί συστηματικά αυτή τη μέτρηση, θεωρώντας την απόλυτα αξιόπιστη. Όμως, από το 1980, αυτή η παλμική δονητική συχνότητα έχει αρχίσει, λίγο-λίγο, να αυξάνεται. Σήμερα, έφτασε να έχει ξεπεράσει τους 12 κύκλους ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει, χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ότι τα πάντα συμβαίνουν ταχύτερα. Οι είκοσι τέσσερεις ώρες του σήμερα λαμβάνουν χώρα μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα έξι ωρών παλαιότερων δεκαετιών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της αποκάλυψης, οι άνθρωποι θα περάσουν μέσα από πολλές προσωπικές αλλαγές. Κι αυτό το στάδιο δεν είναι παρά ένα τμήμα όλων αυτών που έχουμε έρθει για να βιώσουμε, να ξεδιαλύνουμε και να μάθουμε.

Ορμώμενη από το ζωτικό μου ενδιαφέρον για την αριθμολογία, μελέτησα, μαζί με τους φίλους μου τους Έλντερς, πώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί αριθμολογικά το 2012. Ο Άγιος Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ.) έγραφε: «οι αριθμοί είναι η συμπαντική γλώσσα που έχει προσφερθεί από την θεότητα στους ανθρώπους, σαν επιβεβαίωση της αλήθειας.» Ο Πυθαγόρας, ο πατέρας των Μαθηματικών πίστευε ότι τα πάντα έχουν αριθμητική σχέση μεταξύ τους και ότι επαφίεται στον ανθρώπινο νου η έρευνα και η αναζήτηση των μυστικών που κρύβονται μέσα σ’ αυτές τις αριθμητικές σχέσεις, ώστε, με τη θεϊκή χάρη, να μπορέσει να τα αποκαλύψει.

Καθώς κοιτάζαμε τη δήλωση της αρχαίας γραφής: «Στο εννέα ο δράκοντας θα γεννηθεί.», φτάσαμε στο ακόλουθο συμπέρασμα. Ο «δράκοντας» είναι η συνειδητότητά μας και το «εννέα» είναι η ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2012, αναφερόμενη ως ημερομηνία της αλλαγής. Ο Δεκέμβριος είναι ο δωδέκατος μήνας, η ημέρα είναι η 21η και η χρονιά είναι το 12,  (1+2=3). Προσθέστε την ημέρα, το μήνα, τη χρονιά (21/12/12 , οπότε 3+3+3), και έχουμε εννέα![1] «Στο 9 ο δράκοντας θα γεννηθεί.»

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 θα γεννηθεί η νέα μας συνειδητότητα.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κάθομαι έξω, στο μπαλκόνι μου, κάτω από τον ουρανό του Νέου Μεξικού, τόσο αστραφτερό, που είναι σαν να με σκεπάζει ένα ατέλειωτο σεντόνι κεντημένο με αστέρια τόσο μεγάλα και τόσο λαμπερά, που μοιάζουν με τεράστιες διαμαντόπετρες. Σκέφτομαι ότι ίσως, μέσα απ’ αυτές τις σελίδες, προσπάθησα να δημιουργήσω ένα αφήγημα, με αρκετή θεατρικότητα στη διήγηση, το οποίο βοηθά να ερμηνεύσουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά και αποπειράται να δώσει κάποιο σχήμα στην Ιστορία μας.

Ξέρω ότι αυτά που έχω γράψει εδώ είναι υπερβολικά, με πυκνές και συχνές αναφορές στην έρευνα, που είναι τόσο σημαντική για μένα και ίσως κουραστική για άλλους. Κι όμως, πιστεύω πως το θέατρο της ζωής του καθενός μας είναι τόσο υπερβολικό και τόσο παραφορτωμένο αυτή τη στιγμή, που χρειαζόμαστε επειγόντως κάποιες διευκρινίσεις και τη δυνατότητα κάποιας εξήγησης.

Τα σενάριά μας χρειάζεται να ξαναγραφτούν κι εμείς, οι ηθοποιοί, εμού συμπεριλαμβανομένης, χρειάζεται να εξετάσουμε σε μεγαλύτερο βάθος τους χαρακτήρες που ερμηνεύουμε. Μήπως συνεχίζουμε να παίζουμε τους ίδιους ρόλους, ξανά και ξανά, από τη μια βίωση στην άλλη;

Η ζωή μοιάζει με σκηνή κι όλοι μας είμαστε οι ηθοποιοί πάνω στο σανίδι της. Στην πραγματικότητα, είμαστε, ο καθένας χωριστά, ο συγγραφέας, ο σκηνοθέτης, ο παραγωγός και ο ηθοποιός του δικού του δράματος.

Η βία και το χάος μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία μας των θεατρίνων, είναι απόλυτα απαράδεκτη και αδιανόητη, εκτός κι αν εθελοτυφλούμε παίζοντας τον ίδιο ρόλο, προσλαμβάνοντας τον εαυτό μας σαν ρολίστα[2] στα δικά μας πολυπαιγμένα σενάρια. Αναρωτιέμαι σοβαρά, αν το υλικό των σεναρίων μας είναι δική μας μηχανορραφία απέναντι στους εαυτούς μας, ώστε να αποκάμουμε από τα ίδια μας τα σενάρια των πολέμων, της θυματοποίησης, της βίας, του χάους, της τρομοκρατίας και των σκοτωμών. Μήπως μάς χρειάζεται να νιώσουμε το πλήρες φάσμα του σκότους μέσα στο οποίο παίζουμε τους ρόλους μας, ώστε να μπορέσουμε να ξαναγράψουμε την τελική γραφή του σεναρίου και να πραγματώσουμε τη μετάβαση στο φως του καινούριου μας, του θεϊκού θεατρικού μας έργου; Μήπως αυτός είναι ο τελικός σκοπός αυτού του καταρρακωμένου, του τσακισμένου από τους πολέμους, σεναρίου μας για το τέλος του κόσμου;

Αυτό εδώ το θέατρο της ζωής μας, με το βίαιο μήνυμά του και τη βίαιη εκπαίδευση στην οποία μάς υποχρεώνει, θα μπορούσε να είναι η τελευταία πράξη της μαθησιακής μας διαδικασίας. Από εμάς εξαρτάται η επιλογή και η θέληση να ξαναγράψουμε το τωρινό έργο. Ή, μήπως, θα θέλαμε να περάσουμε από το βάναυσο θέατρο της διαφώτισης κάποια άλλη φορά;

Πόσες φορές έχουμε δώσει ρόλους στους εαυτούς μας σε τέτοια δράματα; Και, ποιο ρόλο, άραγε έπαιξαν οι θεοί, κάθε φορά; Ποιος έχει γράψει τους ρόλους: αυτοί τους δικούς μας, ή εμείς τους δικούς τους;

Ελπίζω η αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας να συμβεί σύντομα, μέσα σ’ αυτήν την θεατρική παραίσθηση που ονομάζεται ζωή. Έχουμε απηυδήσει με όλα αυτά που μάς αποκρύπτουν η Εκκλησία και το Κράτος, «για τη δική μας ασφάλεια και προστασία». Αρκετά, μέχρις εδώ. Έφτασε η ώρα να αναλάβουμε, εμείς, οι άνθρωποι-ηθοποιοί, την ευθύνη της δημιουργίας του δικού μας θεϊκού έργου, τώρα. Δεν έχουμε, πλέον, καμιά ανάγκη να μάς εκμεταλλεύονται χάριν της προστασίας μας.

Είμαστε έτοιμοι, πια, να αντικρίσουμε την αλήθεια που θάβουμε παίζοντας το παιγνίδι των ρόλων. Μπορούμε να ξεφορτωθούμε όλα μας τα φτιασίδια, το μακιγιάζ, τα κοστούμια, τις δημόσιες σχέσεις, την εκμετάλλευση των μαζικών μέσων επικοινωνίας και το μάρκετινγκ.

Είμαστε έτοιμοι να είμαστε οι εαυτοί μας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε προετοιμασμένοι για μια μετατόπιση, με κάθε δυνατό τρόπο, μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2012. Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να καλοδεχτούμε το επόμενο περιπετειώδες ταξίδι μας, με ένα καθαρό μητρώο και με ένα καινούριο σενάριο.

Είμαστε οι ηθοποιοί και το κοινό των δικών μας δραμάτων.

Και η παράσταση συνεχίζεται!»

©Copyright για την Ελληνική Γλώσσα 2009: P.C.V. A.E. και Πέγκυ Βάβαλη

Αυτό το «καθαρό μητρώο» και το «καινούριο σενάριο» είναι επειγόντως απαιτητά για την ευημερία μας!

Οφείλω, ως μεταφράστρια του βιβλίου, να σχολιάσω πως η σημερινή ημερομηνία, 12-12-12 έχει το ίδιο αριθμολογικό αποτέλεσμα με την 21-12-12! Με την πρόσθεση της Shirley το αποτέλεσμα είναι 9. Με την πρόσθεση της Peggy το αποτέλεσμα είναι 11.

Τα λέμε σε λίγες μέρες!

Π.Κ.Β. 12/12/2012

© Πέγκυ Βάβαλη 12/12/12



[1] Σημ. μτφρ. Σ’ αυτό το σημείο, με όλο τον σεβασμό στη συγγραφέα, οφείλω να επέμβω ημερολογιακά, μαθηματικά και αριθμολογικά. Η ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου του 2012 για να προστεθεί αριθμολογικά οφείλει να γραφτεί πλήρως: 21/12/2012. Οπότε έχουμε 2+1+1+2+2+1+2= 11. Άρα ο αριθμός που προκύπτει για την Αριθμολογία είναι 11. Το 11 δεν προστίθεται (1+1=2) και καθώς θεωρείται υπερβατικός αριθμός, μένει ως έχει.


[2] σημ. μτφρ. Ρολίστες είναι οι ηθοποιοί που τούς προσλαμβάνουν για να παίζουν έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα. Κάποτε απέδωσαν πολύ καλά τον συγκεκριμένο ρόλο και έκτοτε, τούς «κόλλησε» σαν ρετσινιά ο ρόλος, είτε γιατί δεν τούς δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν κάτι διαφορετικό, ή γιατί δε το προσπάθησαν, ή γιατί, απλά, δεν μπορούν να παίξουν τίποτε άλλο, παρά τον ίδιο χαρακτήρα σε διαφορετικές θεατρικές, ή κινηματογραφικές παραγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου