Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι η Φύση τα ‘χει παίξει.








Η πασχαλιά μου άνθισε προχτές! Μέχρι το συντελειακό 2012, άνθιζε κάθε Πάσχα.



Ο Πρωθυπουργός της χώρας μου, λέει ό,τι να ‘ναι προσθέτοντας σύμφωνα, κυρίως το «χι», ανάμεσα στις συλλαβές των λέξεων, σε παραληρηματικά διαγγέλματα, τα οποία απευθύνει σε στενό κύκλο ολίγων ημετέρων εκλεκτών και μυριάδων αστακών ματατζήδων.



Οι πελάτες της Wind είναι άνθρωποι με μπέρτες. Των άλλων παρόχων είναι πιο trendy.



Κι οι πορτοκαλιές μου, έχουν δέσει πορτοκάλια από τον Αύγουστο. Προμνημονιακά, τα έδεναν κατά τον Οκτώβριο.



Ο Υπουργός Υγείας δηλώνει, περήφανα και τσιριχτά, πως δεν εισπράττει υπουργικό μισθό. Κάνει τη δουλειά τσάμπα, μόνο με τη βουλευτική αποζημίωση. Προφανώς, μ’ αυτόν τον τρόπο δίνει το παράδειγμα της εθελοντικής εργασίας. Το παράδειγμα της συμμόρφωσης ως προς την κινητικότητα στο Δημόσιο Τομέα, το έδωσε εδώ και καιρό, μεταπηδώντας αδιαμαρτύρητα, από την τηλεπώληση στο βουλευτιλίκι και προσφάτως, στο υπουργιλίκι.



Η Ελληνίδα μάνα των μνημονιακών δεσμεύσεων, όταν δεν κρύβεται σε ψυγειοκαταψύκτες, τζαμπάρει με τον ηλίθιο, καρμίρη γιο της.  Και παλαιότερα, πάντως, η Ελληνίς μητέρα είχε  σουρεάλ συνήθειες. Π.χ. συνωστιζόταν, μετά τέκνων σε λιμάνια, στα καλά του καθουμένου κι άλλοτε, έτσι ξαφνικά, μάζευε τις φιλενάδες και χόρευαν ελληνικό φολκλόρ σκοντάφτοντας η μια πάνω στην άλλη, με ατσαλοσύνη και… πάρτες κάτω, τις άχαρες!
 



Οι εκπαιδευτικοί έχουν πάθει κινητικότητα, αλλά τα σχολεία μόλις άνοιξαν, ανεξαρτήτως δασκάλων. Ανεξαρτήτως βιβλίων ανοίγουν και κλείνουν, εδώ μερικά χρόνια.



Τα Νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς μηχανήματα,  χωρίς γάζες και φάρμακα, από το 2010. Σίγουρα, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους χωρίς ιατρικό και γενικά, νοσηλευτικό προσωπικό.



Τα ασθενοφόρα και τα περιπολικά λειτουργούν χωρίς σέρβις, ακόμα και χωρίς βενζίνη. Το ίδιο και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα. Αυτό είναι εφικτό, όπως και η θέρμανση σχολείων, νοσοκομείων και κατοικιών άνευ πετρελαίου.



Η ενός λεπτού σιγή στις ΗΠΑ για τα θύματα της, πολυεπίπεδων αναγνώσεων, 11ης Σεπτεμβρίου, διέκοψε, για ένα μόνο λεπτό, την ακατάσχετη φλυαρία των, υψηλών τόνων, πολεμικών απειλών.



Την ακατάσχετη λογοδιάρροια του αντιπροέδρου Πασόκ των Νεοδημοκρατιών, δεν την διακόπτει καμιά δύναμη! Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, μα ο Μπένι επιπλέει. Έχει στείλει βιογραφικό και στον κύριο Αλέξη, βάζω στοίχημα!


Βάζω πολλά στοιχήματα, τώρα τελευταία, προετοιμαζόμενη για την υπουργοποίησή μου.



Η ανεργία καλπάζει, το ίδιο κι η ανέχεια, αλλά ο φραπές-φραπές κι ο καναπές-καναπές.



Αυτό το Φθινόπωρο, από τα κλαδιά των δέντρων δεν θα πέφτουν κίτρινα φύλλα. Καλαμάκια θα πέφτουν!



Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο διακτινίζεται, δίνοντας ένα πιάτο φαΐ στα πτωχά, από δύο τηλεοπτικά κανάλια, για να φτουράει η φιλοπτωχία, ενώ ανταγωνιστικό κανάλι κοψομεσιάζεται να φυτεύει πευκάκια και να σφουγγαρίζει παραλίες.



Ο Τζάμπο, ντυμένος Τζάνγκο, ανταγωνίζεται τον τζάμπα και τη μάνα του σε διαφημιστικό ντελίριο, από το οποίο το μόνο που θυμάμαι είναι τα 11880 μαγνητάκια του pretty bra.



Το Κράτος στηρίζει τον Πολιτισμό, καταργώντας το σχετικό Υπουργείο. Όσο για τους δημιουργούς, αυτούς τους συγχαίρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μόλις πληροφορηθεί ότι το έργο τους αναγνωρίσθηκε από πολιτιστικές διοργανώσεις άλλων χωρών.



Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι γεγονός. Συνεπώς, το γεγονός είναι πρωτογενές πλεόνασμα.



Αύριο, μεθαύριο το πολύ, θα ξανανθίσουν οι αμυγδαλιές, οι οποίες προ μνημονίων προηγούντο των πασχαλιών, οπότε, φέτος έπονται.





ΠΚΒ_11/09/2013

©Κείμενο και φωτογραφίες Πέγκυ Βάβαλη_11-09-2013

2 σχόλια: