Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΒΕΝΕΤΟΙ, ΚΟΚΚΙΝΟΙ, ΜΑΥΡΟΙ, ΣΚΑΤΙ





Και Πράσινοι και Βένετοι και Κόκκινοι και Μαύροι και Σκατί. Πολλοί οι της φατρίας των  Σκατί.



Τρώγονται και σκοτώνονται οι φατρίες στον Ιππόδρομο κι έξω από τα τείχη περιμένουν οι Σωτήρες Σταυροφόροι να αλώσουν την Πόλη.






 Για εμπέδωση, εικόνες από την Άλωση της Πόλης το 1204 από τους ομόθρησκους συμμάχους της Δύσης.




Η Ιστορία δεν παύει να επαναλαμβάνεται. Ρωτήστε και τον Επίτιμο, που τον κατέβασαν, υποθέτω, εν είδει συμβόλου, απέναντι στον Γλέζο και τον Μίκη, τους οποίους, αυτοί που κατέβασαν τον Επίτιμο, έραναν με χημικά στα μούτρα και υποδέχθηκαν με τιμητικές γκλομπιές. Όπως, ακριβώς, υποδεχόντουσαν τον αγανακτισμένο κυρίαρχο λαό σε τόσες απροκάλυπτα αντικυβερνητικές ειρηνικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην καγκελόφρακτη Βουλή των Ελλήνων και στην  Πλατεία Συντάγματος.



Αργότερα, οι σύμμαχοι της Δύσης, επέβαλαν εξευτελιστικούς όρους στην Πόλη για να την σώσουν από τον Οθωμανικό κίνδυνο, με κορυφαία προσβολή την καθαίρεση του Πατριάρχη και την αντικατάστασή του από εκπροσώπους του Πάπα.




Εξευτελισμένη, αποδιοργανωμένη και πάμπτωχη και έχοντας υποσχεθεί βοήθεια, που ποτέ δεν έστειλαν, την παρέδωσαν στον Μωάμεθ τον Β!




Στην περίπτωσή μας, τα πράγματα είναι πολύ ευκολότερα για τους Δυτικούς. Δεν πρόκειται καν για ξεπεσμένη κοσμοκρατόρισσα αυτοκρατορία. Για μια μικρή χώρα του Ευρωπαϊκού Νότου πρόκειται και των Βαλκανίων.



Τα χρώματα των φατριών ανακατεύονται και βγάζουν ένα απεχθές σκατί, το οποίο καλύπτει, σαν βρωμερή ομίχλη, την χώρα απ' άκρη σ' άκρη.



Στο μίσος και στο μένος, κατά της χώρας και των πολιτών της, που βγάζουν όλοι εκείνοι που απόψε "εκδηλώνουν" ξανά και πριν λίγες μέρες κούναγαν, καμαρωτοί, τα ανεκδιήγητα πλακάτ του χορηγού, σφυρίζοντας ανέμελα και ποζάροντας για σέλφις, ασεβείς στον θεσμό του Κοινοβουλίου και στο Σύνταγμα των Ελλήνων, η απάντηση οφείλει να είναι η Χριστική Συγχώρηση. Οι Χριστικές απαντήσεις περιλαμβάνουν και την λύση που έδωσε αυτός, που ήταν Σωτήρας, εκδιώκοντας τελεσίδικα τους εμπόρους που είχαν βεβηλώσει τον Ναό.





Οι φατρίες ενδυναμώνονται η μια από το αίμα της άλλης και καθώς αλληλοσφάζονται, τεράστια πουγκιά με χρυσάφι κι ολόκληρες Επαρχίες της Αυτοκρατορίας αλλάζουν χέρια στους σκοτεινούς διαδρόμους των παλατιών.



Αυτά, τα βυζαντινά, για την ώρα και μια που έπιασα και τα θρησκευτικά, βγάλτε τη λάσπη από τα μάτια, μπας και δούμε άσπρη μέρα. Εκτός αν, μετά τις βροχοπτώσεις, περιμένετε να χιονίσει.



Π.Κ.Β. 22/06/2015



Κείμενο © Πέγκυ Βάβαλη_2015

Οι φωτογραφίες, δανεισμένες από το διαδίκτυο, με ευχαριστίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου