Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Σε μια κοινωνία όπου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μπριζόλας, δεν θεωρώ ότι η Παγκόσμια Κοινότητα με τιμά ορίζοντας την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σ' αυτές που συνασπίστηκαν και πρόσφεραν τη ζωή και την ελευθερία τους διεκδικώντας τα αυτονόητα για τις γυναίκες.

Σκέφτομαι ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να σεβαστούμε και να τιμήσουμε τη Γυναίκα, τον Άνδρα, το Παιδί, την Ανθρώπινη Υπόστασή μας.

Σκέφτομαι ότι έχουμε πολλά να αναθεωρήσουμε και μια σειρά ανατροπών να πραγματοποιήσουμε, για να μάθουμε να ευημερούμε, όλοι μαζί, σ' αυτόν τον πλανήτη.


Π.Κ.Β. 08/03/2016


© Κείμενο και Φωτογραφίες: Πέγκυ Βάβαλη_2016

3 σχόλια:

  1. θα συμφωνήσω, συμπληρώνοντας το εξής: διεκδικήσαμε και πήραμε περισσότερα από όσα μπορέσαμε να αντέξουμε τελικά, αν θέλουμε κάτι να γιορτάσουμε λοιπόν, ας είναι η ανοησία μας να ισοπεδώσουμε τα πάντα στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων, κάτι που ως μπούμεραγκ γύρισε και μας βάρεσε κατάμουτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που συμφωνούμε, Έλσα μου! Ως προς τις ανοησίες του "φεμινισμού", αυτές δεν αφορούν ούτε εσένα, ούτε εμένα. Οι ανδροφοβικές ή/και ανδρο-καταργητικές ακρότητες των αυτοαποκαλουμένων φεμινιστριών, ούτε με αφορούν, ούτε με ακουμπάνε. Ό,τιδήποτε εμπεριέχει μίσος κι εχθρικότητα είναι έξω από τη γυναικεία φύση, από την ανθρώπινη προδιαγραφή. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε "οι άντρες της ζωής μας". Άλλο πράγμα η κορυφαία γυναικεία ποιότητα της επιβίωσης - μέσα σε όποιες συνθήκες - κι άλλο η ανισόρροπη ανδρόμορφη καρικατούρα της φεμινίστριας.
      Εξ' άλλου, εγώ δεν είμαι φεμινίστρια γιατί δεν είμαι διαχωριστική. Προτιμώ να είμαι ανρωπίστρια.
      Στη ζωή προχωρούμε μαζί, οι άνθρωποι. Συνεργαζόμενοι με σεβασμό και αγάπη στον πλησίον. Ευτυχώς, ποτέ δεν ένιωσα ότι το άλλο φύλο βρίσκεται απέναντι, απειλητικό και χρειάζεται να το αντιμετωπίσω. Δίπλα είναι και το αγαπώ, κατανοώντας ότι οι "διαφορές" μας είναι τα χαρακτηριστικά, τα οποία, σε αρμονική σύζευξη, μας προχωρούν. (Πήρα φόρα και είπα πολλά...)

      Διαγραφή
  2. ανθρωπίστρια (όχι ανρωπίστρια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή