Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΙΤΗ 02-02-2011_ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ!



Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Πες μου, σε παρακαλώ, εσένα σού μοιάζω για ηλίθια? Είπες ένα εμφατικό "όχι", ή ήταν ιδέα μου? Καλά, καλά, μη φωνάζεις! Είπες "όχι!" με τόνο και θαυμαστικό! Σε ρωτάω, γιατί οι ντόπιοι κυβερνώντες με αντιμετωπίζουν σαν να τρέφομαι, εξ απαρχής του γενεαλογικού μου δέντρου, με κουτόχορτο και όπως καταλαβαίνεις, έχω κι εγώ, η ευγενής, τα όριά μου, τα οποία τους έχω θέσει σαφέστατα, αλλά εκείνοι εξακολουθούν όχι μόνο να τα αγνοούν προκλητικά, ενόσω με εμπαίζουν θρασύτερα!

Ο με το αταίριαστο όνομα Αντιπρόεδρος της παρέας που αποκαλούν με το υποκοριστικό "Κυβέρνηση", με έχει κατηγορήσει και διαβάλει διεθνώς ότι μαζί τα φάγαμε, τα κλεμμένα. Τον αγνόησα παγερά, ως έχοντα το ακαταλόγιστο και ανέμενα να τον πάνε για ιατρικές εξετάσεις, καθώς η αρτηριοσκλήρυνση επιτίθεται και στα εγκεφαλικά αγγεία. Αντί να μού δώσουν ιατρικό πόρισμα περί της κατάστασης του κεντρικού νευρικού του συστήματος και των αιμοφόρων αγγείων του, μού τον έβγαλαν μπροστά, να με αποκαλεί κοπρίτισσα! Ποιάν? Εμένα! Ποιός? Ο παναπαράδεκτος!

Στη συνέχεια, ο ποδηλάτης-μαραθωνοδρόμος, ο οποίος επίσης θα ήθελα να πάει για γενικές ιατρικές
εξετάσεις, δήθεν και για ξεκάρφωμα, τον επέπληξε και τον έκανε νταντά μ' ένα πούπουλο στρουθοκαμήλου, θεωρώντας, ότι θα μου ρίξει στάχτη στα μάτια. Έκανε λάθος, ο ιπτάμενος παπαsomething! Μέγα λάθος, διότι στάχτη και μπούρμπερη έχει κάνει το βιός μου, αυτός, οι πρόγονοι και οι προκάτοχοί του, γεγονός για το οποίο ετοιμάζομαι να απαιτήσω γενναίες αποζημιώσεις και αυστηρότατες ποινές από κάθε υπεύθυνο, όπου και αν βρίσκεται!

Συνεχίζοντας τη μοιραία αδιέξοδη πορεία της, αυτή η παρέα, σκέφτηκε να με τρομοκρατήσει και να σπείρει αδελφοκτόνο πανικό. Οπότε, προχθές, έβγαλε το ειλικρινές παιδί, που προς το παρόν έχει πάρει το ρόλο του Υπουργού Υγείας, να μού πει πως αν δεν καταφέρει τα βρει με τους φαρμακοποιούς, θα φταίει αυτός μεν, αλλά τα σπασμένα θα τα πληρώσω εγώ, ο λαός, ο ηλικιωμένος συνταξιούχος, ο ασθενής και οδοιπόρος, ο αμαρτίαν ουκ έχων! Ε, λοιπόν, αγαπητό μου ημερολόγιο, όχι μόνο δεν με πανικόβαλλε, αλλά με έκανε να οργιστώ ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι τού έχω εμπιστευτεί τη διαχείριση των θεμάτων την Υγείας των Ελλήνων!

Δεν ξέρω ποιός είναι χαζός, ποιός κάνει το βλάκα και ποιός και γιατί βαυκαλίζεται περί της κυβερνητικής πειθούς επί του δεινοπαθούντος λαού. Πάντως, χθες, έβγαλαν και τον Υπουργό Συγκοινωνιών, Μεταφορών κτλ, να μάς προσβάλει και να μάς σπείρει διχόνοια τραμπουκικού τύπου. Αυτός, μάς είπε πως οι μισοί είμαστε τζαμπατζήδες και οι άλλοι μισοί κορόιδα, φιλοδοξώντας να μάς προτρέψει να παίζουμε μπουνιές και να μαλλιοτραβιόμαστε σε διόδια και ΜΜΜ, μέχρι τελικού μας αφανισμού. Αφελής δεν είναι. Κακοπροαίρετος απέναντι στη δική μου δυνητική αφέλεια, ίσως?

Κατανοώ ότι η κυβερνητική συντροφιά και οι περί αυτήν, βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, εδώ και καιρό. Παρατηρώ πως η Αιγυπτιακή Εξέγερση και η αναστάτωση στην γεωγραφική μας γειτονιά και όχι μόνον, τους προϊωνίζει αντίστοιχες λαϊκές δράσεις και στην Ψωροκώσταινα, γεγονός που τους ωθεί σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Ο φόβος είναι κάκιστος σύμβουλος και σαν λέξη είναι λιγοστή για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι κυβερνώντες αυτόν το τόπο και οι προϊστάμενοί τους. Χτες, στην κεντρική πλατεία του Καΐρου κρέμασαν, από αυτοσχέδια κρεμάλα, το ομοίωμα του κυρίου Μουμπάρακ. Το θέαμα ήταν άγριο, αλλά δεν ήμουν εγώ αυτή που αγριεύτηκε. Εντάξει?

Αυτά για την ώρα και εν αναμονή των εξελίξεων, υπενθυμίζω προς πάσα κατεύθυνση τη λαϊκή ρήση "Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!"

Πάραυτα, σήμερα έχει μια υπέροχη λιακάδα!  Ο κήπος μας είναι καταχαρούμενος - κάτι θα ξέρει αυτός που δεν το γνωρίζω ακόμα εγώ - και ανθίζει με την κόκκινη φορεσιά του, αψηφώντας το καταχείμωνο! Η γιαγιά έλεγε πως το κόκκινο χρώμα σηματοδοτεί κάτι καλό που θα συμβεί γρήγορα! Μακάρι, γιαγιά!

Π.Κ.Β.
02-02-2011


© Peggy Carajopoulou-Vavali 2011

2 σχόλια: