Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ



Αντιδραστήρας Νο3, με ενεργό ραδιενεργό πλουτώνιο. Πρόβλημα Ιαπωνικό. Χιλιάδες οι νεκροί, περισσότερες χιλιάδες οι αγνοούμενοι από το – σαν ειδικό εφέ ταινίας καταστροφής – τσουνάμι και τον σεισμό των 9 Ρίχτερ που χτύπησε στην Ιαπωνία, ανισορροπώντας ολόκληρο τον Πλανήτη. Θεομηνία το φυσικό φαινόμενο και ανθρώπινη αλαζονεία το προβληματικό πυρηνικό εργοστάσιο.

Αντιδράσεις σ’ ολόκληρη τη Γη για το συνεχές έγκλημα που τελείται στη Λιβύη μεταξύ Κανταφικών και Αντι-Κανταφικών φυλών. Ούτε οι μεν ούτε οι δε φοβούνται το βίαιο θάνατο, μέσω του οποίου λαμβάνουν το χρίσμα του μάρτυρα του Ισλάμ. Έχει αγριέψει η Αφρική. Η Μεσόγειος φουρτουνιασμένη από το επικείμενο πολιτικο-κοινονικο-θρησκευτικο-οικονομικο-πετρελαϊκό τσουνάμι που απειλεί τον Πλανήτη.

Εν τω μεταξύ, οι «Ρυθμιστές» παίζονται στους κινηματογράφους όλης της Γης συγχρόνως, όπως συμβαίνει με όλα τα καλά προετοιμασμένα blockbusters, εδώ και μερικά χρόνια, με τη μέθοδο του day and date, δηλαδή, μ’ ένα σμπάρο όλα τα τρυγόνια! Πάνε τα τρυγόνια! Εξαφανίστηκαν από τις παγκοσμιοστοχευμένα πολυβόλα της κινηματογραφικής, μάλλον, οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Συμπτωματικά, το παγκόσμιο άνοιγμα της ταινίας έλαβε χώρα στις αρχές Μαρτίου. Βασισμένο σε μια νουβέλα του Phillip Dick, με αρκετές παραλλαγές, κινηματογραφική αδεία, από την ιστορία και τους προβήματισμούς που υπέροχα διατύπωνε ο σπουδαίος συγγραφέας. Θεός, Μοίρα, Έρως Ανίκατε Μάχαν, Παράλληλα Σύμπαντα και Διαστάσεις. Ηθικό δίδαγμα, σε πρώτη ανάγνωση: Αντικατάσταση του “God Save America” από το “America Save God”. Σε δεύτερη και τρίτη και τέταρτη ανάγνωση το ηθικό δίδαγμα τονίζει τη δύναμη της Ελεύθερης Βούλησης του Ανθρώπου, η οποία ενισχύεται και νομιμοποιείται από την αγνή και άνευ όρων Αγάπη και τα βάζει με το Πεπρωμένο, με τη Μοίρα. Σε επόμενη ανάγνωση, παρατηρούμε ότι κάθε ανατροπή είναι δυνατή, όταν ο σκοπός είναι άγιος, οπότε και αγιάζει τα μέσα! Οι δε «Ρυθμιστές», ενδέχεται να είναι οι κρατούντες, οι οποίοι ενδέχεται να σφάλλουν, οπότε συμβαίνει η πλήρης ανατροπή για το καλό και συμφέρον των πάντων, με την αντιστροφή των ρόλων και την ανάληψη της ρυθμιστικής ευθύνης από τους έργω και λόγω και δικαιώματι ρυθμιστές.

Τα Ηνωμένα Έθνη, εμμέσως, μέσω της Γαλλικής πρωτοβουλίας, ως Ρυθμιστές της Παγκόσμιας Ειρήνης, επενέβησαν από χθες βράδυ στη Λιβύη, προτάσσοντας μια τεράστιου μεγέθους και εμβέλειας πολεμική μηχανή. Το ΝΑΤΟ είναι διχασμένο. Επεμβαίνουν, δηλαδή επεμβαίνουμε, μια που και η καταχρεωμένη και στρατηγικά γεωγραφικά τοποθετημένη Ελλάδα συμμετέχει, για να προστατεύσουμε τους άμαχους πολίτες της Λιβύης από τον –  πρώην αγαπητό και νυν μισητό –  Καντάφι. Εντάξει. Έτσι είναι αν έτσι νομίζουν ότι νομίζουμε. Έτσι είναι αν έχουν εκφυλιστεί οι έννοιες στα κεφάλια μας. Έτσι είναι αν Παγκόσμια Ειρήνη σημαίνει Έλεγχος των Ενεργειακών Πηγών του Πλανήτη από τα Ηνωμένα και εν αυξητική διαφωνία τελούντα Διχασμένα Έθνη.

Η άτυπη πνευμονία διαβρώνει το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, χωρίς να εκδηλώνονται τα συμπτώματα της νόσου έγκαιρα, ώστε να διαγνωσθεί η ασθένεια και να θεραπευθεί ο ασθενής. Εξασθενεί σταδιακά ο οργανισμός, από ένα ελαφρύ βηχαλάκι, από άνευ σημασίας κομάρες, ώσπου εξαντλείται, οπότε τα συμπτώματα εκδηλώνονται συσσωρευτικά με οξύτητα, όταν η κατάσταση της υγείας είναι πια σοβαρή έως κρίσιμη. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτόν τον Άτυπο Παγκόσμιο Πόλεμο Οικονομικής Επικράτησης που βιώνουμε εδώ και αρκετές δεκαετίες. Έχουν οξυνθεί επικίνδυνα τα συμπτώματα. Η κατάσταση της Υγείας του Οργανισμού της Ανθρωπότητας είναι κρίσιμη αλλά όχι μη αναστρέψιμη.

Ας ξαναρχίσουμε να λέμε τα πράματα με τ’ όνομά τους. Να κατανοούμε αυτά που λέμε και αυτά που ακούμε. Δηλαδή να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε και το αυτί επίσης, καθώς ακούμε, και να παρατηρούμε προσεκτικά αυτά που βλέπει το μάτι μας. Παρατηρητές της καθημερινότητας, ώστε να ξεχωρίζουμε τη φαινομενικότητα από την πραγματικότητα, να αποβάλουμε τις ψευδαισθήσεις, να διακρίνουμε το αληθινό και να λειτουργούμε με νοημοσύνη και καθαρότητα.

Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία και ξεκινά από μέσα μας. Από την εντός Ελευθερία και από την κατανόηση του εαυτού πηγάζει η κοινωνική υγεία, ώστε να είναι δυνατή η ίαση του συνόλου. Με την ήπια, σώφρωνα και καλοπροαίρετη ανατροπή των ανθρωποβόρρων συστημάτων πεποιθήσεων, είναι εφικτό από δήθεν έκπληκτοι παρατηρητές, να γίνουμε Οι Ρυθμιστές του Ανθρώπινου Πεπρωμένου μας, των Σκέψεων, των Πράξεων και των Δράσεών μας, κοινών και ατομικών.



20-03-2011
Π.Κ.Β. 

© Πέγκυ Καρατζοπούλου – Βάβαλη – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου