Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ




Αγαπητό μου Ημερολόγιο,

Είναι Τετάρτη, 11 του ανοιξιάτικου Απρίλη του 2012. Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, της αλειψάσης τον Κύριον με μύρο και της προετοιμαζομένης να αλείψει με πίσσα κι ύστερα να φυσήξει πούπουλα σε αρκετούς κυρίους και κυρίες με μεταξωτά εσώρουχα φορεμένα σε αδέξια οπίσθια, οι οποίοι-ες εκτός από την κακοποίηση των φοροπληρωτών, κακοποιούν ασύστολα και την Ελληνική Γλώσσα.

Έχω μπερδευτεί με τις λέξεις που χρησιμοποιεί το πολιτικό σύστημα, εγχώριο και αλλοδαπό, για να μου περάσει τα μηνύματά του.

Ονομάζει «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» την Υπηρεσία η οποία στόχο έχει την κακοποίηση και ποικιλότροπη βλάβη του κάθε πολίτη ο οποίος συμμετέχει σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις προασπίζοντας τα δημοκρατικά του δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Αυτό είναι παραπλανητικό και λανθασμένη χρήση των λέξεων.

Για τη λέξη «Δημοκρατία» θα αποφύγω να μιλήσω. Αυτή κακοποιείται σε όλες τις γλώσσες της Γης.

Οι «Κοινοβουλευτικές Εκλογές», δικαίωμα και υποχρέωση του πολίτη για την εκλογή των εκπροσώπων του στη Βουλή των Ελλήνων, αποκαλούνται λανθασμένα «ανάγκη εκτόνωσης της λαϊκής οργής».

Το «Υπουργείο Ανάπτυξης» χρησιμοποιείται για την συνεχή ανάπτυξη του αριθμού των παχυλά αμειβόμενων υπουργικών συμβούλων, καθώς και για την μείωση των ταμείων και παροχών. Επίσης, εκτός από «Ανάπτυξης» είναι και «Ναυτιλίας», κάπως αλλοπρόσαλλα. Οπότε χρησιμοποιείται για τη στέρηση του δικαιώματος στην απεργία των εργαζομένων στον κλάδο της Ναυτιλίας. Το εν λόγω Υπουργείο θεωρεί δεδομένο ότι τα πλοία οφείλουν να εκτελούν τα θαλάσσια δρομολόγιά τους και ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να καθυστερεί, ή να αναστέλλει τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων στις θαλάσσιες οδούς. Εν τούτοις, ποτέ, μα ποτέ, δεν έχει φροντίσει να λάβει μέτρα κατά των ανέμων και  των μποφόρ, τα οποία πολύ συχνά στέκονται εμπόδιο στις θαλάσσιες μεταφορές!

Το «Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού» (ποτέ δεν κατάλαβα τη σχέση μεταξύ τους), διαπιστώνει και καταμετρά τα κλεμμένα από προθήκες μουσείων και από εθνικές πινακοθήκες, αφήνει απλήρωτους τους υπαλλήλους των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων σε εποχές υψηλής επισκεψιμότητας από τουρίστες και διαπιστώνει την κατάπτωση των αθλητικών ιδεωδών. Θα μπορούσε να μετονομασθεί σε «Υπουργείο Δε Με Μέλλει», ή «ό,τι κάτσει».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, αντί να άρχει του Δήμου των Αθηναίων, προΐσταται της καταστολής του δημοκρατικού δικαιώματος του διαδηλώνειν. Επίσης προΐσταται της εξολόθρευσης των νέο-αστέγων και των παγκακίων, όπου βρίσκουν κατάλυμα. Προΐσταται, επιπρόσθετα της ανάστασης της εμπορικής δραστηριότητας στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Αθηνών, ως νέος Μεσσίας και Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορίου. Εν τούτοις, ενώ μοιράζει άφθονες κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης αυτοκίνητα, δεν λέει «δεύρω έξω» στο παραεμπόριο και στο λαθρεμπόριο το οποίο λαμβάνει χώρα ακριβώς μπροστά στις βιτρίνες των καταστημάτων και στις πλατείες της πρωτεύουσας. Αυτόν δεν ξέρω πως θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε. Μπλοκάρω.

Ενδεικτικά, σου ανέφερα μερικά παραδείγματα, αγαπητό και υπομονετικό μου Ημερολόγιο, για να νιώσεις πόσο με βασανίζουν οι κυβερνητικοί χρήστες των λέξεων, βομβαρδίζοντάς με, από παντού με καταχρηστική παραποίηση των εννοιών και της ουσίας. Με τη συνεργασία των Μέσων Μαζικής Ανακατασκευής των Γεγονότων, τα οποία, θολώνοντας τα νερά, αυτοαποκαλούνται Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με έχουν πείσει πως με θεωρούν σκύλο του Παβλόφ, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Τονίζω «με έχουν πείσει πως με θεωρούν» και σε βεβαιώνω, Ημερολογιάκι μου, πως δεν πρόκειται να γίνω ποτέ της πλύσης εγκεφάλου, στην οποία προσπαθούν να με υποβάλουν.

Άκου, τώρα, τα σημερινά νέα. Μπορεί και να «κλειδώσουν» την ημερομηνία των Εκλογών, απόψε. Αυτό που θα ήθελαν τα διάφορα κέντρα εξουσίας, θα ήταν να «κλειδώσουν» τις Εκλογές στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά δεν είναι ακόμα εφικτό. Άρα, οι Εκλογές, αναγκαστικά, θα προκηρυχθούν, γλυτώνοντας το κλείδωμα! Ουφ!

Λοιπόν, το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει προκήρυξη Κοινοβουλευτικών Εκλογών. «Πρωθυπουργός», σύμφωνα με το Πολίτευμα της Ελλάδας, είναι η κεφαλή της Κυβέρνησης, η οποία σχηματίζεται από το πολιτικό κόμμα το οποίο πλειοψήφησε στις Εκλογές. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν μας προέκυψε με τον παραπάνω τρόπο, ούτε προΐσταται μιας τέτοιας Κυβέρνησης. Άρα, τι ακριβώς σημαίνουν οι λέξεις «πρωθυπουργός» και «κυβέρνηση», τελικά;

Ο «πρωθυπουργός», που δεν είναι πρωθυπουργός με την κανονική σημασία της λέξης, βγάζει, πότε-πότε, «διαγγέλματα» στον Ελληνικό Λαό, τα οποία δεν είναι διαγγέλματα, με την κανονική σημασία της λέξης, ούτε καν εξαγγελίες. Συνήθως είναι επιλεκτικές πληροφορίες σχετικά με τις εντολές των δανειστών της χώρας προς την «κυβέρνηση», μαζί με αμετάκλητες οδηγίες εκτέλεσης των εντολών από τον λαό, που δεν έχει ψηφίσει την εντολοδόχο «κυβέρνηση». Άρα η λέξη «διάγγελμα» χρησιμοποιείται στη θέση των λέξεων «μετάθεση ευθυνών» και «ελεύθερη, επιλεκτική μετάφραση».

Οι εν λόγω «εντολές», συνήθως, αφορούν σε αυξήσεις φόρων, τελών και δασμών, (τρεις λέξεις, οι οποίες έχουν γίνει συνώνυμες) και ανακοινώσεις επιπρόσθετων φόρων, τελών και δασμών, μαζί με μειώσεις εισοδημάτων, μισθών και ημερομισθίων, καθώς και μειώσεις συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και συνταγματικών ευθυνών των κυβερνώντων. Οι παραπάνω «εντολές» αποκαλούνται επίσης και «μέτρα», ή «νέα μέτρα» και ουδεμία σχέση έχουν με την αυτονόητη λήψη μέτρων για την προάσπιση των κρατικών συμφερόντων. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, παρουσιάζονται ως «προσωρινά» μέτρα, τα οποία μονιμοποιούνται, μεταλλάσσοντας δύο αντίθετα σε συνώνυμα. Ένας όρος, ο οποίος έχει παραποιηθεί, είναι η έννοια «εφ’ άπαξ», που θα πει «για μια μοναδική φορά». Αρκετές «εφ’ άπαξ εισφορές», έχουν μεταλλαχθεί σε ετήσιες.

Η όλη αυτή διαδικασία, η οποία στόχο έχει την εξαθλίωση των πολιτών και την περαιτέρω πτώχευση της χώρας, ονομάζεται «διάσωση της χώρας», όρος παραπλανητικά χρησιμοποιούμενος στη θέση των εξής: «Απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, του δικαιώματος στην αμειβόμενη εργασία, του Κράτους Πρόνοιας, της Παιδείας, των αντισταθμιστικών οφελών των πολιτών από την καταβολή φόρων και εισφορών». Οι δε εκτελεστές του σχεδίου «διάσωσης της χώρας», αυτοαποκαλούνται «σωτήρες», ενίοτε και εν είδει Θεανθρώπου, «φέροντες το σταυρό του μαρτυρίου». «Σταυρός του Μαρτυρίου» σημαίνει «το πολιτικό κόστος της αναμενόμενης μείωσης των σταυρών προτίμησης στις εκλογικές περιφέρειες των, φερομένων ως σωτήρων, εκτελεστών.» Αυτοί, που λες, επειδή πλασσάρονται σαν καλοί Χριστιανοί, έχουν την αυταπάτη ότι ο Μεγαλοδύναμος θα τους αναστήσει, ως αμνούς του ΔουΝουΤού και αίροντας τας αμαρτίας του πολιτικού συστήματος τε και τας αποταμιεύσεις του λαού εκ των κρατικών ταμείων. 

Δεν λέω τίποτε άλλο, μέρες που είναι!

Ο Ιησούς Χριστός Νικά κι όλα τα κακά σκορπά!


Π.Κ.Β. 11/04/2012
©κείμενα και φωτογραφίεςΠέγκυ Βάβαλη_11-04-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου