Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

IN VITRO



8/10/12 Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ


Στις 24/02/2011 μοιραζόμουν τους προβληματισμούς και την ανησυχία μου σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους το Κράτος, μέσω των θεσμικών φορέων του, παρανομεί καταπατώντας το Σύνταγμα της Ελλάδας. 


Αν ήταν ευρώ κάθε ανάσα χημικών και δακρυγόνων που εισπνεύσαμε από τον Φλεβάρη του 2011 μέχρι σήμερα, ίσως να μην χρειαζόμαστε τις πολεμικές και siemensικές γερμανικές αποζημιώσεις για την εξόφληση του χρέους που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Προχθές ήμαστε απογοητευτικά λίγοι οι «επισκέπτες» της πλατείας Συντάγματος. Προχθές, Δευτέρα 08/10/2012, ήταν οι προγραμματισμένες πορείες διαμαρτυρίας κατά μιας ακόμα σειράς απάνθρωπων μέτρων για να πληρώνονται τα πανωτόκια και να εξοφλείται από τον λαό το σουρεαλιστικό χρέος ελληνικών κυβερνήσεων προς διεθνείς δανειστές, άλλως αποκαλούμενους «οι εταίροι».  Δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι προέκυψε διαδηλωτικό κάλεσμα και για την Τρίτη 09/10/2012, λόγω της άρπα κόλλα μερκελικής έκπληξης.

8/10/12 ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ. ΜΑΣ ΤΣΙΚΝΙΣΑΝ ΟΙ ΠΛΑΝΩΔΙΟΙ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΔΕΣ

Ή είμαστε έξαλλοι από αυτά που στερούμαστε βίαια, ενώ τα έχουμε πληρωμένα με το παραπάνω, ή είμαστε σύμφωνοι με την εξόντωσή μας – φυσική, οικονομική, κοινωνική, εθνική, ηθική.

Η όποια δικαιολογία απουσίας του λαού της Αττικής από την Πλατεία Συντάγματος και απ' όλες τις πλατείες του νομού, καθώς και των πολιτών ολόκληρης της χώρας από τις κεντρικές πλατείες των πόλεών μας, είναι κουραφέξαλα και «μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε». Δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους συμφωνούν στο απαράδεκτο και το αντιλαϊκό των κυβερνητικών αποφάσεων. Οι μόνοι που δικαιολογούνται αυτόματα είναι όσοι αδυνατούν λόγω υγείας ή σοβαρών οικογενειακών καταστάσεων.

8/10/12 ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ

Σίγουρα δεν είναι καθόλου σικ και είναι αρκετά άβολο να διαδηλώνεις στους δρόμους. Ούτε εμένα μου είναι ευχάριστο. Όλοι μας έχουμε πιο διασκεδαστικά πράγματα να κάνουμε. Όλοι, εργαζόμενοι, ή άνεργοι, τρέχουμε και δεν φτάνουμε για να προλάβουμε τα του σπιτιού και της εργασίας μας. Όλοι έχουμε αυξανόμενες και αμετάκλητες υποχρεώσεις. Η ευνομία και η ευημερία δεν είναι αμετάκλητες υποχρεώσεις μας, άραγε;

Χθες, εθνοσωτήρια – κατά τους μεν – , αποφράδα – κατά τους δε – ημέρα επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, ο κόσμος που διαδήλωσε την αποστροφή του στα τεκταινόμενα ήταν λιγοστός για το μέγεθος του γεγονότος. Λιγοστός, ταλαιπωρημένος, απογοητευμένος, κουρασμένος.

Αντίθετα, τα «όργανα» της θεσμικής τερατογέννησης που φέρει την κωδική ονομασία «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», έσφιζαν από ενέργεια και όρεξη για αντισυνταγματική δράση! Οπότε, καθώς δεν προέκυψαν φοβερές και τρομερές τρομοκρατικές δράσεις από τους ειρηνικούς διαδηλωτές, άρχισαν «παλιά μου τέχνη κόσκινο» να ψεκάζουν τον κόσμο, επειδή έτσι γουστάριζαν αυτοί κι οι ανώτεροί τους. Επειδή, ψεκάζοντας τους φοροπληρωτές πολίτες με επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία χημικά, δείχνουν στους «εταίρους»  ότι κρατούν υπό έλεγχο τη λαϊκή αντίδραση. Την χλιαρή ελληνική λαϊκή αντίδραση.

8/10/12 ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ

Οι ίδιοι κι οι ίδιοι, στην πλατεία και τους γύρω δρόμους. Κοντεύουμε ν’ αρχίσουμε ν’ ανταλλάσσουμε τηλέφωνα και κατ’ οίκον επισκέψεις. Τα ίδια και τα ίδια στην πλατεία. Με τα πρώτα φλιτ, αποχώρηση του μισού κόσμου. Στο δέκατο φλιτ, αποχωρούν κι οι τελευταίοι πεισματάρηδες.

In vitro πειραματόζωα κι οι διαδηλωτές, όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι της πατρίδας των κυβερνώντων. In vitro κυριολεκτικά! Για τηλεοπτική κατανάλωση.

Καλό ξημέρωμα-εξημέρωση.
Καλά κρασιά.
Καλή Ανάσταση.
Καλή σταδιοδρομία.
Καλά ξεμπερδέματα.


9/10/12 ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ


Πέγκυ Βάβαλη 10/10/2012
© Κείμενο και φωτογραφίες Πέγκυ Βάβαλη_10-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου