Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ


Ο ουρανός είναι γκρίζος και βαρύς, αλλά, εκεί στο βάθος, αχνοφάινεται το γαλανό.

Δαιμονοποιούν Μνημόνια και Δανειακές Συμβάσεις από τα τηλεοπτικά παράθυρα και από τα ραδιοφωνικά μικρόφωνα, όλοι. Κι όταν λέω «όλοι», εννοώ «όλοι»! Αυτοί καλωσόρισαν τους αδηφάγους «εταίρους» κι αυτοί που τους πρόγκηξαν.
Εκείνοι που ψήφησαν τα Δολοφονικά Μνημόνια και τα Ελληνοκτονικά Νομοσχέδια κι εκείνοι που δεν τα ψήφησαν.

Όλοι όσοι μαίνονταν, ως Αντιπολίτευση, κατά των Μνημονιακών Συμβάσεων στις αρχικές ψηφοφορίες και όλοι, οι ίδιοι, οι οποίοι στη συνέχεια, ως Κυβέρνηση τρικολόρ, ψήφισαν τα επόμενα εγκληματικά Μέτρα Λιτότητας, τηρώντας ευλαβικά τις Συμβατικές τους Υποχρεώσεις με τους εργοδότες τους.

Όλοι αυτοί και οι παρελκόμενοί τους, έχουν βιάσει πολλαπλά και αλλοιώσει εσκεμμένα, τις έννοιες «Πατρίδα», «Λαός», «Πολίτης», «Δημοκρατία», «Πολιτική», «Δικαιοσύνη», «Ισονομία», «Αξιοκρατία», «Αξιοπρέπεια», «Ανάπτυξη», «Κοινωνία», «Κράτος», «Βουλευτικό Αξίωμα» και πολλές ακόμα.
Όλοι αυτοί, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ευκατάστατοι, ανάμεσά μας, κοροϊδεύοντάς μας μέσα στα μούτρα και καταληστεύοντάς μας, χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο να διαρρήξουν τα σπίτια και τα σεντούκια μας. Μας κατακλέβουν χρησιμοποιώντας το κλειδί πασπαρτού που λέγεται «Κρατικός Μηχανισμός». Τον μετονομάζω: «Κλεπτοκρατικός Βιασμός».

Δαιμονοποιούν κάποιους δικούς τους – ποιος ξέρει με ποια ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι – και τους πετάνε στην αρένα, ως θέαμα για το πεινασμένο και ξεπαγιασμένο αξιολύπητο κοινό. Τους φυλακίζουν, με πεντάστερες συνθήκες κράτησης, με όλα τα φώτα της κατευθυνόμενης δημοσιότητας στραμμένα στην καθημερινότητά τους – να μην ξεχνιέται το ηλίθιο κοινό και κατευθύνει την οργή του αλλού – χωρίς να έχει δημευθεί ούτε ένα Ευρώ (ή, έστω, Δραχμή) από τις περιουσίες τους! Χωρίς να εκδικάζονται οι υποθέσεις τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Χωρίς να λαμβάνονται μέτρα υπέρ του Κράτους, δηλαδή του Λαού στον οποίον ανήκει το Κράτος και η Κρατική Περιουσία.

Έτσι, κάποιοι από εκείνους που μας καταλήστεψαν και εξακολουθούν να μας καταληστεύουν, τρώνε και στεγάζονται τσάμπα μέσα στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα, τα οποία εγώ κι εσύ πληρώνουμε.

Το Κράτος Δικαίου έκανε την αναμενόμενη επιλογή. Φυλάκισε τον Τσοχατζόπουλο. Καμένο χαρτί ήταν για το κόμμα του. Εξαίρετη επιλογή, αυτός κι η νεόπλουτη αντιπαθής κυράτσα του, για τα κουτσομπολίστικα περιοδικά και για τη λαϊκή εκτόνωνση σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχω ακούσει τίποτα για την επιστροφή των εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ τα οποία τον κατηγορούν ότι άρπαξε. Ούτε έχω νέα σχετικά με την δήμευση της περιουσίας του μέχρι να αποδείξει στη Δικαιοσύνη την αθωότητά του, ή να καταδικασθεί.

Επίσης, μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, επιλεκτικά και με ραντεβού, κάποιοι επιχειρηματίες, από κείνους που πλούτισαν με ταχυδακτυλουργίες σε συνεργασία με τις εκάστοτε Κυβερνήσεις. Ψωμιάδης, Λαυρεντιάδης, Κουρής, ενδεικτικά και ουχί περιοριστικά. Μπαινοβγαίνουν, μεν, τα λεφτά δεν επιστρέφονται, δε. Επίσης, αυτές οι υποθέσεις δυσκολεύονται να τελεσιδικήσουν. Αλλά, είπαμε: Ικανοποιείται το φιλοθεάμον κοινό με σικέ αγώνες στην αρένα, με τους μονομάχους ατσαλάκωτους και τα λιοντάρια ατάιστα, αδιάφορα και πειναλέα.

Η συνταγή ολοκληρώνεται με τη διαπόμπευση και – όπου είναι εφικτό – τη φυλάκιση «επωνύμων» του κιτς «life style» της κατινιάς. Άλλη δουλειά δεν είχε το φιλοθεάμον κοινό από το να παρακολουθεί τους κοσμικούς λαϊφσταϊ-ληστές στα κελιά τους. Κι όμως! Γίνονται ζουμερή είδηση στα κεντρικά δελτία των καναλιών και θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο. Έτσι αυξάνεται η τηλεθέαση θρέφοντας με παχυλούς μισθούς τους διαμορφωτές της «κοινής γνώμης».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εδώ και δεκαετίες, φημίζεται για την κακοδιαχείρηση των δημοτικών τελών, των Κρατικών και Κοινοτικών επιδοτήσεων και γενικά, των εσόδων της, όπως και για τις τεράστιες λαθροχειρίες – επ’ ωφελεία ημετέρων – στα έξοδά της. Μας χρειάζεται, συνεπώς κι ένας Δήμαρχος για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή. Τον πιάνουμε, του ρίχνουμε ισόβια πρωτοδίκως, χωρίς να αποκλείουμε την αθωώσή του τελεσιδίκως και είμαστε εντάξει. Τα δεκαεφτά τουλάχιστον, εκατομμύρια, που βρίσκονται; Πάντως όχι στα Κρατικά Ταμεία! Το σίγουρο είναι πως ένας Δήμαρχος βρίσκεται σε κελί μη καπνιζόντων. Τα άλλα είναι λεπτομέρειες και όλοι οι άλλοι Δήμαρχοι, νυν και τέως, καλώς έχουν και τις αυγατισμένες περιουσίες τους έχουν. Όπως και οι πολιτικοί, νυν και τέως, εξ’ άλλου.

Επειδή το Μνημόνιο φταίει για όλα τα δεινά αυτού του τόπου, δαιμονοποιούμε έναν εκ των πρωτεργατών της συγκεκριμένης κομπίνας. Επιλέγουμε εκείνον που ο λαός – μέσω της κατευθυνόμενης και αποτελεσματικής πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ – αντιπαθεί τα μέγιστα, του φορτώνουμε ένα παραβιασμένο και πολυταξιδεμένο στικάκι και ξεκινάει άλλο ένα show υψηλής τηλεθέασης με εξεταστικές επιτροπές που εξετάζουν, εξετάζουν, εξετάζουν, μέχρι να ξεθωριάσει το ένα σκάνδαλο και να βγει στα φώτα της δημοσιότητας το επόμενο.

Τα λεφτά της λίστας Lagarde-Falciani και όλων των μαύρων λογαριασμών σε ημεδαπές και αλλοδαπές τράπεζες, όμως, αυγαταίνουν και στα ξένα παραμένουν, έντοκα, αλώβητα και κολλαριστά.

Το φυσάει ο αέρας αλύπητα, αλλά, όπου νά'ναι θα μπουμπουκιάσει, θ' ανθίσει θα καρπίσει!
Α, ναι, διαπομπεύουν και μερικούς καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι είτε χρωστούν φόρους, ή έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και μετά, οι ράμπο της πάταξης της φοροδιαφυγής, ξεχνάνε να διεκδικήσουν την επιστροφή των οφειλομένων χρημάτων στα Δημόσια Ταμεία.

Έτσι, τα Ταμεία παραμένουν άδεια, οι κρυφοί λογαριασμοί παραμένουν φουσκωμένοι, οι πολιτικοί, οι βουλευτές, οι διοικητές Υπηρεσιών κτλ, οι ημέτεροι επιχειρηματίες, οι διορισμένοι δικοί μας, παραμένουν καλοταϊσμένοι, βουλιμικοί και συνεχίζουν να πλουτίζουν διαπλεκόμενοι εντός και εκτός συνόρων. Απέναντι ο αδρανής λαός, μισολιπόθυμος, εισπνέει μονοξείδιο του άνθρακα, μπόχα σήψης και χημικά καταστολής των δικαιωμάτων του. Απέναντι, ο άβουλος λαός πληρώνει φόρους πολλαπλάσιους των εισοδημάτων του, πανάκριβες Υπηρεσίες και Αγαθά, εισφορές για συντάξεις και κοινωνική πρόνοια, τις οποίες καταχρώνται οι κυβερνώντες Υπέρ Σωτηρίας της Στημένης Παρτίδας της Παγκοσμιοποποίησης, στην οποία δεν είναι καν συμπαίκτες, αλλά καλοπληρωμένοι τσιλιαδόροι και εισπράκτορες.

Δαιμονοποιούν την Τρόικα, τους Εταίρους και τις Εταίρες για ξεκάρφωμα.

Δαιμονοποιούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους, εκείνοι οι οποίοι τους διόριζαν και εξακολουθούν να τους διορίζουν. Εκείνοι οι οποίοι τους εμφύσησαν την πεποίθηση ότι έχουν μόνο δικαιώματα και μια μοναδική υποχρέωση: να απαξιώνουν και να ταλαιπωρούν τους πολίτες ποικιλλοτρόπως κατά τη διάρκεια του μίνιμαλ ωραρίου παρουσίας τους στις «θέσεις εργασίας» τους. Διαπομπεύουν και δυο τρεις υπαλλήλους, τους προφυλακίζουν και τους πληρώνουν το μισό μισθό μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Λέμε, τώρα.

Αλληλοδιαμονοποιούνται, Κυβέρνηση κι Αντιπολίτευση, πολιτικά κόμματα μεταξύ τους, Συνδικαλιστικοί Φορείς και Οργανισμοί. Έτσι περνάει ο καιρός, απαξιώνονται τα πάντα κι ο κόσμος ξεσπιτώνεται, πεινάει, κρυώνει και αυτοκτονεί εξαθλιωμένος και εξαπατημένος. Υπάρχουν κι οι τυχεροί που ψήνουν κι ένα παϊδάκι από ζώο αγνώστου ταυτότητας στη θράκα από τα παλιά παραθυρόφυλλα του σπιτιού και από τον ξεχαρβαλωμένο μπουφέ της προίκας της γιαγιάς.

Δαιμονοποιούν μερικούς γιατρούς για το φακελάκι. Εν τω μεταξύ οι Γιατροί του ΕΣΥ παραμένουν απλήρωτοι από ένα Κράτος το οποίο τους χρωστά μισθούς και υπερωρίες μηνών.

Δαιμονοποιούν μερικούς συνταξιούχους με συντάξεις-μαϊμού, ενώ το Κράτος καταληστεύει τους συνταξιούχους καταχρώμενο τις επί δεκαετίες υψηλές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών στα Ταμεία. Το Κράτος τιμωρεί, ποινικά και αστικά, τους πολίτες για τη μη έγκαιρη καταβολή φόρων και εισφορών, ενώ το ίδιο καθυστερεί επί χρόνια να εκδώσει και να καταβάλει συντάξεις σε δικαιούχους. Δικαιούχοι συντάξεων περιμένουν από 15 ως 45 μήνες μέχρι να εκδοθούν και να καταβληθούν οι νόμιμες συντάξεις τους, καταθέτοντας δεκάδες δικαιολογητικά και συρόμενοι σε ουρές, σαν ζώα στο σφαγείο. Ένα Κράτος σφαγείο, το οποίο χρωστάει και δεν πληρώνει, οδηγώντας επιχειρήσεις και ιδιώτες στην απόγνωση και στην καταστροφή, αλλά κατάσχει καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, κινητά και ακίνητα αν ο πολίτης του χρωστά. Ένα Κράτος το οποίο προσλαμβάνει «εισπράκτορες» για ν’ απειλούν και να τρομοκρατούν τους «οφειλέτες». Ένα Κράτος που φυλακίζει εκείνον που του χρωστά πέντε χιλιάρικα, τα οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να μαζέψει για να τα δώσει σ’ εκείνους οι οποίοι μπαινοβγαίνουν στα στικάκια του ανενόχλητοι, πάμπλουτοι κι αλέκιαστοι.

Δαιμονοποιούν και καταργούν τη Μεσαία Τάξη, η οποία κατάντησε να ψάχνει στα σκουπίδια και να κάνει ουρά στα συσσίτια, στρέφοντας τον χαμηλοσυνταξιούχο και τον άνεργο εναντίον της «τεκμαρτής περιουσίας» της και των «τεκμαρτών εισοδημάτων» της.

Δαιμονοποιούν και καταδικάζουν σε οικονομικό θάνατο τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που δεν έχει να πληρώσει εισφορές και φόρους, συχνά ούτε μισθούς. Πίνουν το αίμα – δικό του και των εργαζομένων του – μεταγγίζοντάς το σε παραπαίοντες επιχειρηματικούς κολοσσούς, δημιουργημένους από διαπλοκή και ξέπλυμα κάθε είδους. Όλα αυτά πάνω στις πλάτες του «απλού πολίτη». «Απλός Πολίτης»: Νεολογισμός, ο οποίος σημαίνει ηλίθιος φοροπληρωτής και δεδομένος ψηφοφόρος, μη έχων βιοποριστικές ανάγκες  , διατεθειμένος να απωλέσει κάθε περιουσιακό στοιχείο του, μαζί με κάθε συνταγματικό του δικαίωμα, υπέρ deptocracy.

Δαιμονοποιούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων των «ακριβών περιοχών». Π.χ. Οι κάτοικοι των Βορείων Προαστίων είναι λαμόγια και δεν πληρώνουν τους φόρους τους! Οι ΔΕΚΟ των «ακριβών περιοχών» έχουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε έσοδα! Οι «ακριβές περιοχές» ακρίβαιναν κατακόρυφα για να ξεπλένουν τα λίγα λαμόγια μαύρο χρηματιστηριακό και άλλο χρήμα, επί χρόνια. Τα «ακριβά προάστια» κι οι «αριστοκρατικές γειτονιές» της Αθήνας και άλλων πόλεων, ήταν όμορφες και καλαίσθητες γειτονιές ευκατάστατων οικογενειών, πριν εισβάλουν οι τυχοδιώκτες, τυχάρπαστοι νεόπλουτοι της νέας κοινωνικής τάξης της αρπαχτής και της λαμογιάς που δημιούργησε το πρασινοφρουρικό καθεστώς και διατήρησαν οι γαλάζιοι πρώην και δήθεν πολιτικοί αντίπαλοι. Οι κάτοικοι των «ακριβών προαστίων» ξεπουλάνε τα σπίτια τους κάτω από το 50% της πλασματικής αντικειμενικής τους αξίας, για να πληρώνουν τους επαχθείς φόρους επί αστρονομικών πλασματικών αξιών και τα παράνομα χαράτσια, τα οποία τους επιβάλλονται εξ αιτίας του γεγονότος ότι η νέα τάξη πλουσίων life stylists εισέβαλλε στη ζωή αυτής της χώρας διαβρωτικά κι εκμαυλιστικά. Οι μισοί κάτοικοι των πρώην ακριβών περιοχών ξεπουλάνε όσο-όσο, επειδή οι άλλοι μισοί έχουν τις περιουσίες τους σε off shore companies και δεν φορολογούνται από το ημέτερο κράτος, διότι παραμένουν αόρατοι  από το Νόμο, αν και «επώνυμοι». Αόρατοι και άπιαστοι από την τσιμπίδα του Νόμου, καθώς, όποτε είναι αυτό αναγκαίο, τροποποιείται ο Νόμος, προς διευκόλυνσή τους.

Θα ανοίξει ο ουρανός. Θα φανεί ο ήλιος.

Δαιμονοποιούν τη Φοροδιαφυγή. Τη «φοροδιαφυγή» εκείνων των οποίων τα εισοδήματα είναι απαγορευτικά για την καταβολή των φόρων. Εκείνων οι οποίοι υπερφορολογούνται παράνομα, ανήθικα και αντισυνταγματικά, για έχει τη δυνατότητα το Κράτος να χαρίζει Τράπεζες, Οργανισμούς και Δάση με τα υπεδάφη τους στους διαπλεκόμενους.

Το Κράτος, τεκμαίροντας, επιβάλλει φόρους και εισφορές στους μη έχοντες, ώστε να διευκολύνεται η πλήρης απαξίωση και το τσάμπα ξεπούλημα της γης, του υπεδάφους, της θάλασσας, του ήλιου, της ζωής, του περιβάλλοντος. Ο συνεπής πολίτης, σε όποια οικονομικοκοινωνική τάξη και αν ανήκει, κατασπαράσσεται από το Κράτος ανελέητα υπέρ των συμφερόντων της παγκόσμιας κλίκας. Υπηρέτες ξένων αφεντάδων οι Κυβερνήσεις των Κρατών της «Ενωμένης Ευρώπης» των διαπλεκομένων συμφερόντων.

Το Κράτος επιβάλλει συνεχείς, εξευτελιστικές μειώσεις του κατώτατου μισθού στον Ιδιωτικό Τομέα, ο οποίος δεν έχει συνάψει καμιά Δανειακή Σύμβαση με καμιά Τρόικα, ώστε ο Δημόσιος Τομέας να συνεχίζει τις ατασθαλίες του προς όφελος των «ημετέρων». Κάθε λίγο και λιγάκι, το Κράτος μοιράζει μια παραισθησιογόνο καραμέλα στον «απλό Πολίτη», η οποία τον οδηγεί στην παραίσθηση ότι το Κράτος θα το προστατεύσει από περεταίρω μείωση του μισθού-πείνας – τον οποίο δεν απολαμβάνει ούτε το μισό εργατικό δυναμικό – . Έτσι, ο απλός πολίτης, αντί να απαγορεύσει στο Κράτος να ανακατεύεται στον Ιδιωτικό Τομέα – στα πλαίσια της ελεύθερης και αυτορυθμιζόμενης Οικονομίας που θεωρητικά διαθέτει το τρέχον σύστημα της χώρας – , βιώνει την ψυχεδέλεια του Κράτους-ρυθμιστή των ιδιωτικών του υποθέσεων. (Λέω «ρυθμιστή», αποφεύγοντας, κόσμια, να χρησιμοποιήσω τη σωστή λέξη.)

Υπηρέτες ξένων αφεντάδων, χρυσοπληρωμένοι και ανήθικοι άπατρεις πατριδοκάπηλοι, ψηφισμένοι με δημοκρατικές διαδικασίες από το Λαό. Κυβερνούν με την ψήφο του «Κυρίαρχου» Λαού. Κυβερνούν ψηφισμένοι επί κατατεθειμένων Κυβερνητικών Προγραμμάτων, τα οποία, εγκληματώντας κατά συρροή, ποτέ δεν τηρούν. Κυβερνούν βασιζόμενοι σ’ ένα κουρελιασμένο Σύνταγμα, κομμένο και ραμμένο για να μπαλώνει και να κουκουλώνει ανομίες. Κυβερνούν βασιζόμενοι σε Νόμους τιμωρητικούς για τον Πολίτη και προστατευτικούς για τις Κρατικές παρανομίες. Κυβερνούν, επί δεκαετίες, στηριζόμενοι στο ψεύδος και τη λήθη.

Κυβερνούν με την ανοχή των Πολιτών.

Εκποιούν με την ανοχή των Πολιτών.

Σπέρνουν τον φόβο επί των Πολιτών.

Ο Φόβος είναι το αποτελεσματικότερο όπλο χειραγώγησης των μαζών.

Οδηγούμαστε μεθοδικά στην τελευταία πράξη του θρίλερ. Οδηγούμαστε στη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας από το Κράτος, τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, τους Δανειστές και τους Εταίρους. Δεν διασπείρω το φόβο. Διαπιστώνω αυτό που όλοι βλέπουμε να έρχεται και οι περισσότεροι αποστρέφουμε το βλέμμα.

Κι εξακολουθώ να ελπίζω, να εύχομαι και να προσεύχομαι να βγάλουμε τη λάσπη από τα μάτια και ν’ αντικρύσουμε τα γεγονότα και τα τεκταινόμενα κάτω από το φως της Αλήθειας.

Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα! Τα προβλήματα που δεν λύνουμε είναι εκείνα των οποίων τη διατύπωση δεν διαβάζουμε προσεκτικά. Η λύση εμπεριέχεται στη διατύπωση.

Δεν βλέπω το γκρίζο. Παρατηρώ το φως πίσω από το σύννεφο, το ανεπάισθητο γαλάζιο και τα μπουμπούκια που κρύβουν τα κλαριά των δέντρων.

 Π.Β. 03-03-2012
 
© Κείμενο και φωτογραφίες Πέγκυ Καρατζοπούλου – Βάβαλη_ 03-03-2013

3 σχόλια:

  1. Πέγκυ! Είναι συγκλονιστικό!!!
    Τόσο δυνατό κείμενο!
    Κατάφερες να με κάνεις να έχω ταχυκαρδία!
    Προσεύχομαι κι εγώ, βέβαια, μαζί σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάκια μου! Κάκια μου! Κάκια μου, αγαπημένη! Vinceremo, tesoro! Θα Νικήσουμε, οι Αληθινοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσες προσευχές κι αν κάνουμε και κατάρες να ξεστομίσουμε, σε τί ωφελούν, αφού δεν κουνάμε και τα χέρια μας;
    Κωλοέλληνες
    μασκαρλίκια δες
    στο Άλφα της Αξίας
    της Αρχής της Μίας
    λουτροκαμπινές.
    Τιμωρός καιρός
    πέντε αιώνες δύσης
    εθνικής θα ζήσεις
    από δω και μπρος
    με αγγλικές αλφαβήτες
    μαλλιαροί μου Ελλαδίτες
    θλιβερές μου πορδές.
    ..............................
    Δεν ακούει κανείς
    στο χειρότερο
    του Ελληνισμού κομμάτι
    στην Ελλάδα ζούμε
    .......................................
    Δεν υπάρχει ελπίς
    στην Ελλάδα ζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή