Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΤΣΙΚΝΑ





Η πρώτη σπίθα άναψε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ΑΕ στην Αγία Παρασκευή, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013. Σχεδόν συγχρόνως, άναψαν πολλαπλές σπίθες στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και σ’ όλα τα σημεία της χώρας απ’ όπου εκπέμπουν  τοπικοί ραδιοφωνικοί ή τηλεοπτικοί σταθμοί. Φύσηξε άνεμος ελπίδας για την πολυπόθητη ανατροπή του «μεταπολιτευτικού» κοντόφθαλμου, πλιατσικολογικού, ζημιογόνου, καταστροφικού τρόπου διακυβέρνησης της Ελλάδας από ομάδες διαπλεκομένων  συμφερόντων.


Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ΑΕ στην Αγία Παρασκευή, άναψαν και οι πρώτες σπίθες στις ψησταριές των υπαίθριων καντινιέρηδων. Οι σπίθες στις υπαίθριες ψησταριές έγιναν φωτιά. Η φωτιά έγινε θράκα. Η θράκα ψήνει τα σουβλάκια και τα λουκάνικα. Η τσίκνα οδεύει προς τον αττικό ουρανό, καλύπτοντας τα κτίρια και τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους.


Ναι, η σπίθα της ψησταριάς των υπαίθριων μικροπωλητών ανάβει σε κάθε λαϊκή συγκέντρωση και ολοκληρώνεται σε κύματα τσίκνας. Η σπίθα της ψησταριάς του καντινιέρη, φέρνει πάντα το πολυπόθητο αποτέλεσμα της πώλησης του φτηνιάρικου λουκάνικου, βοηθούμενη από το αεράκι που φυσά.


Η σπίθα της λαϊκής εξέγερσης, κάθε που ανάβει, σβήνει άδοξα από το απαλό αεράκι της βολεψιάς και της τρανταχτής απουσίας κοινωνικής συνείδησης.


Ας ευχηθούμε και ας συνεργήσουμε στη διατήρηση της σπίθας που άναψε με το πραξικοπηματικό και αντισυνταγματικό, βίαιο και ύποπτο κλείσιμο του Εθνικού Φορέα Ενημέρωσης. Ας διαχειριστούμε  τη σπίθα αυτή σαν ολυμπιακή δάδα κι ας τη λαμπαδηδρομήσουμε με τον σεβασμό που της πρέπει.


Αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για να φέρουμε το όντως σωτήριο αποτέλεσμα για τη χώρα μας είναι η κατανόηση των παραπάνω από τους εργαζομένους της καταργημένης ΕΡΤ ΑΕ. Κυρίως από τη δημοσιογραφική της ομάδα, η οποία, με τεράστια στήριξη από τον λαό και διεθνείς οργανισμούς, εκπέμπει συνεχώς πανελλαδικά και παγκόσμια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κατανοήσουν οι δημοσιογράφοι της καταργημένης ΕΡΤ ΑΕ την ανάγκη συνεχούς και εμφατικής ανάδειξης του πραγματικού γεγονότος, της ουσίας, η οποία δεν είναι η βίαια απόλυση ακόμα 2.656 εργαζομένων σε μια χώρα με τουλάχιστον 2.000.000 ανέργους και άλλα 8.000.000 πτωχοποιημένους πολίτες.  


Η ουσία είναι η πραξικοπηματική διακυβέρνηση της χώρας και η ανατροπή αυτού του διεφθαρμένου, σάπιου καθεστώτος. Αυτή την πραγματικότητα οφείλουν να καταδείξουν οι δημοσιογράφοι της μαυρισμένης ΕΡΤ ΑΕ, ώστε να επαναφέρουμε τη νομιμότητα, την ισονομία, την  ευνομία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ευημερία στην Ελλάδα, μαζί με την ελευθερία το λόγου. Η Ελλάδα, ούσα το πειραματόζωο της αρρωστημένης παγκόσμιας ολιγαρχίας, έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να φωτίσει, ξανά, με το Φως της Αλήθειας την Παγκόσμια Κοινότητα.


Συμπονώ, κατανοώ και είμαι αλληλέγγυα στη λαχτάρα της απώλειας εργασίας σε κάθε συνάνθρωπό μου. Παρακαλώ τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ΑΕ να κάνουν την υπέρβαση της εξόδου από τη μιζέρια του «δεν φταίμε εμείς για την κακοδιαχείρηση της ΕΡΤ ΑΕ». Δεν φταίτε εσείς, όντως.

Παρακαλώ και προτρέπω τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ΑΕ να πάψουν να αναπαραγάγουν τις ελληνοφθόρες τηλεπαραθυροσυζητήσεις με τον κάθε πρόθυμο παραθυράκια που μας έχει φέρει στο σημερινό ναδίρ και αναμένω, άμεσα, να μπουν στην ουσία. 


Ο υπό-διωγμόν πολίτης δεν θεωρεί ενημέρωση, αλλά πρόκληση και προσβολή τις χυδαιολογίες απαξιωμένων προσώπων τα οποία κακώς και με σκιερό τρόπο έχουν εισχωρήσει στη πολιτική ζωή του τόπου. 


Ο υπό-διωγμόν πολίτης, ο οποίος τσικνίζεται, βρέχεται και ξεροσταλιάζει στον προαύλιο χώρο της καταργημένης ΕΡΤ ΑΕ και ξενυχτάει μπροστά στον υπολογιστή παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα, απαιτεί να ακούσει την άποψη και τη θέση του πολύτεκνου συμπολίτη του, του απολυμένου, του κατεστραμμένου επιχειρηματία, της νοικοκυράς που καλείται να πραγματώνει το θαύμα του Γάμου της Κανά κάθε που βάζει την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας (αν έχει ρεύμα και δεν μαγειρεύει σε γκαζάκι). 


Ο υπό-διωγμόν πολίτης περιμένει, απαιτεί από τους δημοσιογράφους του δικού του Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα να μιλήσουν ευθαρσώς για την Α ν α τ ρ ο π ή με σοβαρούς συνομιλητές.

Μόνο υπό αυτές τις  προϋποθέσεις θα μπορέσουμε να συμπορευθούμε και να σώσουμε τη δικιά μας πατρίδα από τα αρπακτικά.


Αλλιώς, είτε κλείσει, ή παραμείνει ως έχει η ΕΡΤ ΑΕ, είτε μετονομασθεί σε κάτι άλλο από το ΝΕΡΙΤ, για να εξυγειανθεί από αυτούς που μαζί τα τρώνε, εδώ και σαράντα χρόνια, το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι η μπόχα της τσίκνας που μας πνίγει. 


ΠΚΒ 14/06/2013

© Κείμενο Πέγκυ Καρατζοπούλου – Βάβαλη_ 14/06/2013
 

2 σχόλια: