Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ


 «Οι ουρανοί είναι δικοί μας. Όλα τ’ άλλα δικά τους. Μαζί , μας τα φάγανε.»


Ο πολίτης που δεν πληρώνει το εισιτήριό του στα ΜΜΜ είναι τζαμπατζής.


Ο πολίτης που δεν πληρώνει διόδια είναι τζαμπατζής.


Ο τζαμπατζής είναι κοινωνικό παράσιτο.


Το κυβερνητικό μας σύστημα χαρακτηρίζεται από την πλήρη και αμφίπλευρη έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους.


Το σωφρονιστικό μας σύστημα χαρακτηρίζεται από εκδικητικό τιμωριτισμό.


Τον τζαμπατζή τον τιμωρούμε, παραδειγματικά, με πρόστιμο πολλαπλά πολλαπλάσιο του αντιτίμου του εισιτηρίου-διοδίου που δεν πλήρωσε.


Τον τζαμπατζή-κοινωνικό παράσιτο, τον εξευτελίζουμε προς παραδειγματισμό των συμπολιτών του.


Ο μεγαλοβιομήχανος που φεσώνει τη Δ.Ε.Η. με αρκετά εκατομμύρια ευρώ είναι επίσης τζαμπατζής.  Ως μεγαλοτζαμπατζής, όμως, εξαιρείται της υποχρέωσης της καταβολής του οφειλομένου αντιτίμου, καθώς και του προστίμου. Αντί, δε, της πρέπουσας διαπόμπευσης, λαμβάνει κυβερνητικούς επαίνους και υψηλά τραπεζικά, μη εξυπηρετούμενα δάνεια.


Ο καναλάρχης που δεν πληρώνει τους φόρους του, ούτε τους υπαλλήλους του, ούτε τις οφειλές του στις τράπεζες, ούτε καν το κόστος της συχνότητας από την οποία εκπέμπει, είναι επίσης μεγαλοτζαμπατζής και ως τέτοιος χαίρει υψηλών προνομίων και συνεχούς επισφαλούς τραπεζικού δανεισμού.


Το πολιτικό κόμμα που δεν πληρώνει τα ενοίκιά του, ούτε τους υπαλλήλους του, ούτε εξυπηρετεί τα, χωρίς εγγυήσεις, τραπεζικά του δάνεια, είναι κυβερνητικός μεγαλοτζαμπατζής και ως τέτοιος κυβερνάει τη χώρα μέσα από αλεξίσφαιρα πολυτελή αυτοκίνητα, τη συνοδεία προσωπικών φρουρών για τα στελέχη του, τα οποία αμοίβονται με παχυλότατους μισθούς και ανεξέλεγκτες παροχές από τα κρατικά ταμεία.


Η πλειονότητα των μεγαλοτζαμπατζήδων οφείλει στην Εφορία αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό ικανό να εξοφλήσει το «χρέος της πατρίδας» προς τους αδηφάγους «εταίρους». Αν προσθέσουμε στο προηγούμενο ποσό το αστρονομικό ποσό που προκύπτει από την, εν δυνάμει, εξόφληση οφειλών των μεγαλοτζαμπατζήδων προς ΔΕΚΟ και άλλους οργανισμούς, μαζί με το πρόστιμο και τους τόκους, η εν λόγω πατρίδα συγκαταλέγεται, αυτόματα, στις πλουσιότερες χώρες της Γης. Αν προσθέσουμε, στα παραπάνω, τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο, η εν λόγω πατρίδα έχει τη δυνατότητα να υιοθετήσει και μια τριτοκοσμική χώρα, προσφέροντάς της την ευημερία που κάθε χώρα αυτού του πλανήτη δικαιούται.


Για λίστες καταθετών μαύρου χρήματος στο εξωτερικό, για μίζες, υπεξαιρέσεις, κρατικά οικονομικά σκάνδαλα από Κοσκωτά μέχρι Βατοπέδι και Χρηματιστήριο, τα λέμε άλλη φορά, εμείς οι ευσυνείδητοι, συνεπείς πολίτες, οι οποίοι έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να πληρώνουμε τα σπασμένα των μεγαλοτζαμπατζήδων, τους οποίους  ταΐζουμε με τα χρυσά κουτάλια της ελεεινής φορολογικής μας εξόντωσης.


Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Οι άνθρωποι πεθαίνουν προτελευταίοι.


 «Οι ουρανοί είναι δικοί μας. Όλα τ’ άλλα δικά τους. Μαζί , μας τα φάγανε.»

ΠΚΒ_17/08/2013


©Κείμενο και φωτογραφίεςΠέγκυ Βάβαλη_17-8-2013




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου