Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Της Παραλύτου Πατρίδος



04/02/2016 Αθήνα



2016 μ.Χ. η παραβολή της πατρίδας παράλυτης πάνω στο τραπέζι των χαμένων και κερδισμένων παρτίδων επί των ιματίων της.



Χθες, 04/02/2016:Πανελλαδική Απεργία. Πανελλαδικές αντικυβερνητικές-αντιμνημονιακές διαδηλώσεις, οι πολυπληθέστερες των τελευταίων πενήντα χρόνων.



Σήμερα, 05/02/2016, όλα καλά; Εκτονωθήκαμε το πρωί και το βράδυ μας καμαρώναμε στα κεντρικά δελτία των τηλεοπτικών αποπροσανατολιστών; Η «χώρα παρέλυσε» από τη απεργία, γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των διανομέων φτηνιάρικων δώρων. Λες κι η χώρα δεν είναι παράλυτη στην εντατική! Λες κι η χώρα δεν κρατιέται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, εδώ και χρόνια! Λες και το βαμπίρ-Κράτος αυτής της χώρας δεν συντηρείται, τόσα χρόνια, πίνοντας το αίμα των έντιμων πολιτών!



Τις μαζικές κινητοποιήσεις οφείλει να τις ακολουθήσει μαζική στάση πληρωμών, αν θέλουμε να αρχίσουμε να σώζουμε την χώρα μας ε μ ε ί ς. Αν θέλουμε να αρχίσουμε να σώζουμε την χώρα μας ε μ ε ί ς, οφείλουμε να πάψουμε να ταΐζουμε, με τις σάρκες μας και με τις σάρκες των απογόνων μας, αυτό το σάπιο, ακόρεστο και διεφθαρμένο Κράτος.



Ναι. Θα πέσει κι αυτή η μνημονιολάγνα και μνημονιοσυνεπαρμένη κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει την επαναφορά στην εξουσία κομμάτων που προκάλεσαν την καταστροφή και παρέδωσαν την χώρα και τον λαό βορρά στις αγέλες των αγορών. Οφείλουμε να βρούμε τρόπο ν’ απαλλαγούμε από τις χυδαίες πολιτικές παρέες και ν’ ανοίξουμε καινούρια πολιτική σελίδα. Θα βρούμε τον τρόπο, καθώς θα προχωρούμε στον ένα και μοναδικό στόχο που υποχρεούται να έχει κάθε λαός, κάθε κοινωνική ομάδα, κάθε άνθρωπος: Την ατομική ευημερία, η οποία επιτυγχάνεται μόνο μέσα από κοινωνική ευημερία.



Δεν θα μας παροτρύνω να ξεβολευτούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας, καθώς δεν θεωρώ πως οι πολλοί είμαστε βολεμένοι. Οι πολλοί, καθόμαστε ή χορεύουμε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Οι πολλοί έχουμε χάσει πολλά υπέρ ανόμων συμφερόντων. Ας χάσουμε λίγα ακόμα, για το κοινό καλό, για το φωτεινό αύριο εαυτών και αλλήλων.



Ας οργανωθούμε σε μικρές και μεγάλες ομάδες με συγκεκριμένους στόχους Δικαιοσύνης, Ισονομίας, Ανθρωπιάς. Το ληστρικό Κράτος χρωστάει πολλά στους πολλούς. Χρωστάει όλα όσα τρώει μαζί με τους λίγους δικούς του, εδώ και δεκαετίες. Χρωστάει πολύ περισσότερα απ’ όσα αρνείται να εισπράξει από τις λίστες φοροφυγάδων και εισφοροφυγάδων, τις οποίες κουνάει μπροστά από τη μύτη μας, κοροϊδεύοντάς μας. Μας διαφημίζει δισεκατομμύρια φοροδιαφυγής, μέσα από την όποια λίστα Φαλτσιανί-Λαγκάρντ, ή Μπόργανς, πετάει μερικά ονόματα στην αρένα της λάσπης και παραμελεί, συστηματικά και με το αζημίωτο, να εισπράξει, ώστε να ελαφρύνει την ανθρωποκτόνα φορολογία και τα λαοκτονικά μέτρα εναντίον των συνεπών πολιτών.



Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όπως η Δημοκρατία, το Δίκαιο και οι Ανθρώπινοι Νόμοι ορίζουν, ή θα τσακωνόμαστε για Κούληδες, Αλέξηδες, Αντωνάκηδες, Γιωργάκηδες και Κωστάκηδες;



Καλημέρα και φιλιά στα παιδιά.



04/02/2016 Ηράκλειο

04/02/2016Ήπειρος
04/2/16 Καλαμάτα


Π.Κ.Β. 05/02/2016

© Πέγκυ Βάβαλη_2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου