Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Σκασίλα, του Πλανητάρχη, μεγάλη και δέκα παπαγάλοι!




Σκασίλα του μεγάλη και δέκα παπαγάλοι, του απερχομένου πλανητάρχη, για την Ελλάδα, πόσο μάλλον για το πολιτικό μέλλον του όποιου θεληματατζή πρωθυπουργίσκου.

Σκασίλα του μικρή και δέκα ποντικοί, του απερχομένου πλανητάρχη, για τα δεινά του Ελληνικού Λαού και για το προαποφασισμένο στα σκοτεινά κέντρα ισχύος τα οποία ανεβοκατεβάζουν στην εξουσία, τόσο τους προέδρους των Μεγάλων Δυνάμεων, όσο και των εξαρτημένων χωρών, ζοφερό τέλος των Ελλήνων Πολιτών.

Ως Pericles made in U.S.A. επιθυμεί να αποχαιρετίσει την Παγκόσμια Κοινότητα, απερχόμενος του αξιώματός του, με φόντο την Ακρόπολη των Αθηνών. Τον συμβολισμό της αρχαίας Αθήνας, της κοιτίδας του Πολιτισμού, της Πόλης της Αθηνάς, όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, θέλησε να χρησιμοποιήσει για να περάσει στην Ιστορία η τελευταία πανηγυρική ομιλία του. Την Αθήνα του 4ου π.Χ. Χρυσού Αιώνα του Περικλέους, επέλεξε ο απερχόμενος για το gran finale του, επισκεπτόμενος την δύστυχη Αθήνα του 21ου μ.Χ. Αιώνα της Παγκοσμιοποιημένης Κλεπτοκρατίας.


Ο λιγοστός μικρόνοος και μικροσυμφεροντολόγος πρωθυπουργίσκος βαυκαλίζεται ότι θα εκμεταλλευθεί προς πολιτικό του όφελος την εν λόγω επίσκεψη, ξοδεύοντας ασύστολα, για την μεγαλομανή πάρτη του, τα εκατομμύρια από τα Κρατικά Ταμεία, τα τροφοδοτούμενα από τις περικοπές των, χρυσοπληρωμένων επί δεκαετίες σκληρής δουλειάς, συντάξεων, από το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας κι από τα βάναυσα χαράτσια. Θα σπαταλήσει τα χρήματα του Πτωχοποιημένου Ελληνικού Λαού, το γελαστό χοντρομπουτάδικο παιδί κι η παρέα του, για τα πανάκριβα ξενοδοχεία, για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για τις τσιπούρες, τις γαρίδες και τ’ ακριβά κρασιά που θα καταναλωθούν από τις εκατοντάδες των φανερών και κρυφών μελών της πλανηταρχικής συνοδείας και των ντόπιων λιγούρηδων.

Όπως σε κάθε «επίσημη επίσκεψη» κι ακόμα χειρότερα, η ζωή στην πόλη των Αθηνών θα γίνει αφόρητη για μερικές μέρες, για να πραγματοποιηθούν μεγαλομανή όνειρα ντόπιων και ξένων κυβερνώντων στο κεφάλι του κασίδη.

Θα μας ξανακοροϊδέψουν κατάμουτρα, θα φρουρηθούν, θα κοιμηθούν, θα διασκεδάσουν, θα ψυχαγωγηθούν, θα φάνε και θα πιούνε από το υστέρημά μας, θα κάνουν την πόλη μας και την καθημερινότητά μας άνω-κάτω, θα γίνουν και μερικές «εθιμοτυπικές» προσαγωγές και συλλήψεις, και θα αποχωρήσουν, λογαριάζοντας, ως συνήθως, χωρίς τον ξενοδόχο, βάσει της «δημοκρατικής» αρχής: «τα δικά σου, δικά μου», γνωστής και ως: «στην υγειά του βαλάκα».


Π.Κ.Β. 14/11/2016 
© Κείμενο και Φωτογραφία: Πέγκυ Βάβαλη_2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου