Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ VS ΠΟΛΗ-ΚΡΑΤΟΣ






Οι κεντρικές εξουσίες-κυβερνήσεις των σημερινών κρατών έχουν πάψει, εδώ και δεκαετίες, να διοικούν τα κράτη δίκαια για το καλό και συμφέρον των λαών-πολιτών τόσο της χώρας, όσο και του πλανήτη. 


Οι κεντρικές εξουσίες-κυβερνήσεις των σημερινών κρατών ασεβούν και ασελγούν επί της νομιμότητας και της ηθικής.


Οι κεντρικές εξουσίες-κυβερνήσεις των σημερινών κρατών εκτελούν εντολές μιας αρρωστημένης ολιγαρχίας εις βάρος των λαών-πολιτών, εις βάρος των χωρών, εις βάρος του πλανήτη, έναντι προσβλητικών αμοιβών των τριάκοντα αργυρίων.


Οι κεντρικές εξουσίες-κυβερνήσεις των σημερινών κρατών είναι επικίνδυνες για τους λαούς-πολίτες, για τις χώρες, για τον πλανήτη.

Η Παγκοσμιοποίηση συνεπάγεται την εξαθλίωση τόσο των λαών-πολιτών, των χωρών και της ζωής της Ανθρωπότητας στον πλανήτη, όσο και των ίδιων των εμπνευστών της και των συνεργατών τους.
Η βίαιη απόπειρα κατάλυσης των Πανανθρώπινων Αξιών και αντικατάστασής τους με την παγκοσμιοποιημένη μιζέρια, την ανέχεια και την αγωνία για την επιβίωση σε συνθήκες μιας κίβδηλης εικονικής πραγματικότητας είναι καταστροφική τόσο για τους πληθυσμούς που βάλλονται, όσο και για τους μικρόνοους εμπνευστές της.


Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε, διοικητικά-κυβερνητικά, στις πόλεις-κράτη, με τους αυστηρούς και δίκαιους νόμους της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, όπου ο Δήμος – οι πολίτες – ορίζει, συσκέπτεται και αποφασίζει υποχρεωτικά και υπεύθυνα; Όπου τόσο οι πολίτες, όσο και οι εκλεγμένοι άρχοντες φέρουν την πλήρη ευθύνη των πράξεών τους με τις συνεπαγόμενες επιβραβεύσεις ή ποινές, οι οποίες έχουν άμεση ισχύ.


Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας, οι συμπολίτες, οι συνάνθρωποι και να αλληλοαναγνωριστούμε ως Άνθρωποι;



Π.Κ.Β. 28/05/2017 
 
© Κείμενο_Φωτογραφίες: Πέγκυ Βάβαλη_2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου