Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ(*) ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, MONO ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ FUNDS!





Η, εδώ και δεκαετίες, ανελέητη και αδικαιολόγητα υψηλή, έως αντισυνταγματική φορολογία στα "υψηλής αντικειμενικής** αξίας" ακίνητα και κατοικίες που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, εξελίχθηκε, κατά τα χρόνια των μνημονίων, σε ληστρική-ρατσιστική επίθεση κατά των ιδιοκτητών τους. Οι δηθεναριστεροί εξουσιολάγνοι ψηφοθήρες το τερμάτισαν, εξελίσσοντας την φορολογία των "τεκμαρτών*** εισοδημάτων" και των "υψηλής αντικειμενικής** αξίας" ακινήτων σε πογκρόμ ενάντια στους πρώην ευκατάστατους και νυν πτωχοποιημένους ιδιοκτήτες τους.


Τα θύματα του απάνθρωπου ανθρωποκυνηγητού, μοιραίες δονκιχωτικές μονάδες, έχοντας λησμονήσει, προφανώς, ότι η ισχύς υπάρχει εν τη ενώσει, ποτίζουν τα χρυσάνθεμα του κήπου τους, μέχρι κι αυτά να γίνουν βορρά στα νύχια των εγχώριων και διεθνών αρπακτικών.



Η κοινή γνώμη, εκμαυλισμένη στο έπακρο και αφιονισμένη από ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα, θα συνεχίζει να αδιαφορεί, ή, ακόμα και να χαίρεται όταν αυτά τα ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί. Σ’ αυτούς τους πλειστηριασμούς δεν θα ρίξουν ούτε ένα δακρυγόνο τα ΜΑΤ, καθώς θα είναι απόντα, ως αχρείαστα. Κανείς αλληλέγγυος δεν θα προσφέρει την αλληλεγγύη του στον ξεσπιτωμένο ιδιοκτήτη της μεγαλύτερου των 100τ.μ. εμβαδού «μεζονέτας», εφόσον η «κοινή γνώμη» τον αντιμετωπίζει με την ίδια εθελοτυφλότητα που αντιμετωπίζεται από τον τεκμαίροντα*** έφορό του.



Το πεινασμένο πλήθος της αρένας, με την πλύση εγκεφάλου που υφίσταται, τους έχει εξισώσει με την άρχουσα διαπλεκόμενη τάξη, την οποία η αχαρακτήριστη κυβέρνηση παρουσιάζει ως εχθρό στους εν δυνάμει ψηφοφόρους της, ενώ και αυτή, όπως και όλες οι προηγούμενες, σφιχταγγαλιασμένη με την εν λόγω τάξη διασφαλίζει την παραμονή της στην εξουσία, πετώντας ξεροκόμματα πετσοκομμένων επιδομάτων στον λαό της, τα οποία έχει ληστέψει από τους έντιμους φοροπληρωτές.



Τα πρόσκαιρα υποκριτικά δάκρυα της κοινής γνώμης, εκπεφρασμένης από τα ΜΜΕ και τους καλοταϊσμένους παραθυράκηδες της πολιτικής ζωής του τόπου, για το ημιυπόγειο των 45 τ.μ., από το οποίο ξεσπιτώνεται ξεδιάντροπα ο ιδιοκτήτης του, καταναλώνονται και εξατμίζονται τάχιστα, χωρίς κανείς να νοιάζεται για την τύχη του ανθρώπου που το προηγούμενο 24ωρο ήταν πρώτο θέμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Κατά τ’ άλλα, η δηθεναριστερή κυβέρνηση, άλλαξε την καραμέλα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», με την άνοστη καραμέλα «κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», εννοώντας ότι το «λαϊκό σπίτι» θα φροντίσει το πάρει η Εφορία, το Ασφαλιστικό Ταμείο, ή μία ξεπουλημένη ΔΕΚΟ, ώστε να μην προλάβει να το πάρει ο τραπεζίτης, τον οποίο όλες οι Κυβερνήσεις σώζουν με κόλλυβα των πολιτών.



Στο σπίτι «υψηλής αντικειμενικής» και εξευτελισμένης εμπορικής αξίας δεν μένουν ανθρώπινες οικογένειες, αλλά άψυχοι «αριθμοί» που εξυπηρετούν τους δείκτες της πτωχευμένης από την κακοδιαχείριση Οικονομίας της χώρας. Αυτό δεν είναι «λαϊκή κατοικία»! Αυτό δεν το προστατεύουμε γιατί, μόλις αποτελειώσουμε την κοινωνική τάξη των πρώην ευκατάστατων έντιμων φοροπληρωτών, θα ανεβάσουμε την εμπορική του αξία και τα υπερκέρδη των κορακιών! Αυτό είναι μελλοντικό τεφαρίκι για τη λιμασμένη νέα τάξη των πραγμάτων, που, αν προλάβει ο ιδιοκτήτης του, θα το ξεπουλήσει στο ένα τρίτο την αξίας του, πριν εκπληστηριασθεί για ακόμα εξευτελιστικότερο τίμημα. Ο ιδιοκτήτης θα εξοφλήσει τα χρέη που του φόρτωσαν, φοροληστεύοντάς τον και καταληστεύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές και μετά θα πεθάνει σ’ ένα από τα μνημονιακής τεχνολογίας και έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης, που είναι τα παγκάκια των πάρκων, οι ουρές των συσσιτίων, τα ψηλά μπαλκόνια από τα οποία αποχαιρετούν τα εγκόσμια οι ντροπιασμένοι νεόπτωχοι, η εθνική κατάθλιψη και τόσα άλλα αίσχη της παγκοσμιοποιημένης λιτότητας.



Καταντήσαμε μια εκμαυλισμένη ξεχαρβαλωμένη κοινωνία, χειραγωγούμενη από τα  ανήθικα συμφέροντα μερικών άπληστων, ανόητων και κοντόφθαλμων ομάδων συνδεδεμένων μεταξύ τους με ανομολόγητη ομερτά.



Κρίμα.



  • (*)Όπου «σπίτι» ορίζεται ακίνητο αντικειμενικής αξίας κάτω των €200.000.
  • (**)Όπου ως «αντικειμενική αξία» ορίζεται, από την εκάστοτε κυβέρνηση, η φορολογητέα αξία που λείπει από τον μαγαρισμένο από τους φαταούλες κρατικό κορβανά.
  •  (***) Όπου το Κράτος "τεκμαίρεται" ό,τι γουστάρει να παρουσιάσει ως δημοσιονομικά αποτελέσματα η εκάστοτε, γραπωμένη στην εξουσία, κυβέρνηση.
Π.Κ.Β. 04/12/2017
© Κείμενο_φωτογραφίες: Πέγκυ Βάβαλη_2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου