Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟ: ΠΑΠΑΛΑ_ΠΡΙΤΣ!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μού φέρονται τόσο άσχημα. Απρεπώς, θα έλεγα. Καλύτερη μεταχείριση έχουν οι Ρομά από τον Νικολά, απ' ότι εγώ από τον Τζωρτζ και τους συνδαιτυμόνες του.

Πηγαίνω στο περίπτερο, με χρήματα που κέρδισα εργαζόμενη και φορολογούμενη σ' αυτή την χώρα. Με αυτά τα λίγα χρήματα, δηλαδή, που έχω αποταμιεύσει για να πληρώνω φόρους και ΔΕΚΟ, να πηγαίνω σούπερ μάρκετ και να αγοράζω τα απαραίτητα, αν περισσέψει κάτι. Στα δικά μου απαραίτητα είναι και τα τσιγάρα, τα οποία νόμιμα πωλούνται σε πάρα πολλά σημεία πώλησης στη χώρα μου. Μέχρι εδώ καλά. Πού θα καπνίσω τα νόμιμα τσιγάρα μου, εγώ η νομοταγής πολίτης αυτής της κακόνομης και άναρχης χώρας; Δεν ήταν πρόθεσή μου να καπνίσω ούτε στα Νοσοκομεία, ούτε στα Σχολεία, ούτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σ’ ένα καφέ, σ’ ένα κόζι μπαράκι, στο εστιατόριο, στο φουαγιέ του σινεμά ή του θεάτρου, στο διάλειμμα από τη δουλειά μου, στο γραφείο. Εκεί θα μού άρεσε να καπνίσω και να απολαύσω το τσιγάρο μου.

Όχι, απλά, δεν μού το επιτρέπουν! Μού το απαγορεύουν αυστηρά και μού επιβάλλουν αστρονομικά πρόστιμα!

Ένα προϊόν που πωλείται νόμιμα, φορολογείται και έχει άδεια κυκλοφορίας στην Αγορά, προφανώς, διατίθεται προς κατανάλωση. Πόσο νόμιμο είναι να απαγορεύει το Κράτος την κατανάλωση ενός προϊόντος του οποίου επιτρέπει και αδειοδοτεί (ενίοτε χρηματοδοτεί) την παραγωγή, την πώληση και την αγορά;

Είναι πιθανά και όχι αποδεδειγμένα – το τονίζω – ζημιογόνο για την υγεία. Δεν προκαλεί καρκίνο! Ούτε οι Αμερικανοί πνευμονολόγοι δεν ισχυρίζονται ότι προκαλεί καρκίνο το κάπνισμα! Έλεος, με την παραπληροφόρηση της καταστροφολογίας! Το κάπνισμα, όπως και το καυσαέριο και το προκάτ γρήγορο φαγητό και τα πλαστικά και το αλκοόλ και αυξητικές ορμόνες των τροφίμων και πολλά άλλα, επιδεινώνει την υγεία του πάσχοντος από καρκίνο. Επιδεινώνει την υγεία του ήδη πάσχοντος από καρδιοαγγειακά νοσήματα, όσο και τα λίπη, τα τηγανητά, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και τόσα πολλά άλλα.

Τις αρρώστιες τις προκαλεί το άγχος, η στενοχώρια, η θλίψη, ο θυμός, η ανασφάλεια, ο φόβος γενικά.

Οι περισσότερες Κυβερνήσεις αυτού του Πλανήτη, με την Ελληνική να πρωτοστατεί, δημιουργούν τεράστια άγχη και απογοητεύσεις στους λαούς αυτού του πλανήτη. Κανείς δεν έχει αυτοκτονήσει επειδή κάπνισε ή δεν κάπνισε τσιγάρο, ενώ πληθαίνουν οι αυτοκτονίες καταθλιπτικών υπαλλήλων και οικονομικά κατεστραμμένων πολιτών, για να μην αναφερθώ στις αυτοκτονίες στρατιωτών που στέλνονται να πολεμήσουν εδώ κι εκεί. Η Ανθρώπινη Κοινωνία νοσεί, παραπαίουσα σε λάθος ανηφορικούς και κακοτράχαλους δρόμους, έξω από το Ανθρώπινο Μέτρο.

Ενοχοποιημένο το τσιγάρο για τα δεινά της ανθρωπότητας, για λόγους άγνωστους σε εμένα, που ζω στην Ελλάδα, στην οποία εξακολουθούν οι θάνατοι από τα Τροχαία ατυχήματα να ηγούνται της λίστας. Στην Ελλάδα, όπου έχουμε περισσότερους νεκρούς από τροχαία, απ’ ό,τι οι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Στην Ελλάδα με τους εγκληματικά επικίνδυνους δρόμους, την παραπλανητική σήμανση, τα δέντρα στη μέση του δρόμου και τα εγκληματικά κακορυθμισμένα φανάρια κυκλοφορίας! Στην Ελλάδα του σήμερα, που ούτε το πιο αρρωστημένο μυαλό δεν μπορεί να προβλέψει τα τερτίπια που μας επιφυλάσσει το αύριο.
Στην Ελλάδα με τις ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, το κάπνισμα των τσιγάρων βλάπτει την υγεία!


Έπεται συνέχεια!

Π.Κ.Β.

6 Σεπτεμβρίου 2010

© Peggy Carajopoulou-Vavali 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου