Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΑΠΑΛΑ...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΠΡΙΤΣ ΚΟΚΟ!!!

«Το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει»
«Το κάπνισμα προκαλεί καρδιαγγειακά νοσήματα»
«Το κάπνισμα προκαλεί ανδρική στείρωση»

Το κάπνισμα προκαλεί τους ανόητους σε επιπόλαιες σταυροφορίες κατά των καπνιστών.

Κατ’ αρχήν, ας διευκρινίσουμε για πιο κάπνισμα μιλάμε. Να αναφερόμαστε στο κάπνισμα προϊόντων ταμπάκο. Δεν το λένε πουθενά οι σκιερά καθοδηγούμενες «προειδοποιήσεις». Δεχόμαστε ότι το κάπνισμα προϊόντων ταμπάκο ενδέχεται να επιδεινώνει την υγεία πασχόντων από διάφορες ασθένειες και να επιβαρύνει τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος των παρευρισκομένων σε κλειστούς χώρους όπου επιτρέπεται το κάπνισμα τσιγάρων, πούρων, καπνού-tobacco γενικά.

Ορθό είναι το Κράτος να προειδοποιεί τους πολίτες, προλαμβάνοντας τις όποιες ζημιές στην γενική ευημερία, την οποία υποχρεούται να προάγει. Επιβάλλεται η Κρατική ενημέρωση, η προειδοποίηση και η πρόληψη για το κοινό καλό.

Στην περίπτωση της αντι-τσιγαρο-καπνιστικής εκστρατείας, (η οποία ξεκίνησε στα μέσα προς τέλη της δεκαετίας του ’80 από την Πολιτεία της Καλιφόρνια των Η.Π.Α., στο Λος Άντζελες της οποίας σε υποδέχεται ένας τεράστιος ηλεκτρονικός πίνακας ο οποίος σού ανακοινώνει πόσοι θάνατοι από καρκίνο λαμβάνουν χώρα κάθε λεπτό στις Η.Π.Α.), παρατηρώ έναν ύποπτο παρωπιδικό φανατισμό. Μια υποκριτική μονομέρεια της οποίας η προέλευση και οι στόχοι καλύπτονται από πυκνά σύννεφα καπνού.

Έχουν γεμίσει τα πακέτα των τσιγάρων και των προϊόντων καπνού, με τις ατεκμηρίωτες φοβιστικές προειδοποιήσεις, τις οποίες κανείς καπνιστής δεν διαβάζει, ούτε λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν του. Διότι αν τις έπαιρνε στα σοβαρά θα μήνυε το κάθε κράτος για την αδειοδότηση παραγωγής και κυκλοφορίας ενός τόσο επικίνδυνου προϊόντος. Σκεφθείτε τι θα γινόταν αν στα περίπτερα πούλαγαν και όπλα (πιστόλια, καλάζνικοφ, βόμβες, χειροβομβίδες), με την προειδοποιητική ένδειξη: «Το όπλο μπορεί να σκοτώσει», ή «Το όπλο προκαλεί το θάνατο από σφαίρες». Ακραίο παράδειγμα, αλλά στις Η.Π.Α. σε πολλές Πολιτείες τα όπλα πωλούνται «νόμιμα». Εντάξει, το μάθαμε κι αυτό: Το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό.

Με την ευθύνη της Πρόληψης, απαιτώ την αντίστοιχη Κρατική Προειδοποίηση, σε όλα τα προϊόντα που προκαλούν καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, στείρωση των όρχεων και γενικά, δύνανται να είναι επιβλαβή για τη Δημόσια Υγεία. Να τοποθετηθούν τα χοντρά μαύρα πλαίσια με τις εκφοβιστικές προειδοποιήσεις και σε όλα τα λίπη: βούτυρο, μαργαρίνη, στο λίπος από τις μπριζόλες, στα αυγά, στις σοκολάτες και στις καραμέλες και σε όλα τα σνακς που έχουν επικίνδυνες ουσίες στη σύστασή τους, στα φαστφουντάδικα (και στις ταμπέλες και στα μενού), στα ρούχα που έχουν παράγωγα καρκινογόνων ουσιών στα νήματά τους, στα τετράδια, στα κτίρια που είναι χτισμένα ή βαμμένα με υλικά επικίνδυνα για την υγεία, στις χωματερές, στις εξατμίσεις τωντροχοφόρων, στα φουγάρα των βιομηχανιών, στα υλικά περιτυλίγματος, στα καλλυντικά, στα ροφήματα, στα ποτά, κοκ.

Οι γιατροί και όλοι οι θεραπευτές συμφωνούν ότι το άγχος σκοτώνει. Γιατί δεν έχει τεράστιες τέτοιες προειδοποιήσεις στις εισόδους των Εφοριών, των Υπουργείων, του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ, κτλ, όπου μπαίνεις για μια απλή διατύπωση, αίτηση, διευθέτηση και βγαίνεις μετά από ώρες, χωρίς απαραίτητα να έχεις εξυπηρετηθεί. Αυτή η προειδοποίηση οφείλει να γίνει και ηχητικό μήνυμα στις περισσότερες Κρατικές Υπηρεσίες. Επίσης, στις παραπάνω Κρατικές και Κοινής Ωφέλειας Υπηρεσίες, απαραίτητο είναι να υπάρχει και η προειδοποίηση ότι η ορθοστασία επιδεινώνει τις καρδιαγγειακές νόσους και μπορεί να σκοτώσει τα άτομα με ορθοστατική υπόταση, όπως εμένα, φερ’ ειπείν.

Πριν από τα Δελτία Ειδήσεων, καθώς και επί των τευχών του Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου, θα όφειλε η Κρατική Πρόνοια να εντάξει την προειδοποίηση ότι «ο φόβος που διασπείρεται μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο». Επίσης, «οι πληροφορίες που κοινοποιούνται είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία». Κάτω από τα «παράθυρα» με τους καλεσμένους των εν λόγω Δελτίων, να μπαίνει η προειδοποίηση «η παρακολούθηση της εν λόγω συνομιλίας προκαλεί κώφωση, ψυχασθένεια, άνοια και βίαιες συμπεριφορές».

Το άγχος σκοτώνει και πηγή του έχει τον φόβο. Αυτό το φόβο με τον οποίο εμβολιαζόμαστε ακούσια και εκούσια, σαν γριπιασμένοι χοίροι, σαν τρελές αγελάδες.

Π.Κ.Β.
08/09/2010
© Peggy Carajopoulou-Vavali 2010

4 σχόλια:

  1. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν, Πέγκυ: να μας γεμίσουν φοβίες και στη συνέχεια να γίνουν οι διαχειριστές των φόβων μας. Γιατί αυτή είναι η πιο πετυχημένη συνταγή επιβολής, όταν η κοινωνία μετατρέπεται σε άβουλη, φοβική αγέλη. Τα παραδείγματα από την Ιστορία είναι πολλά: Αυτοκράτορες, Ιερά Εξέταση, ηθικισμός, τρομοκρατία, αίσθημα φτώχιας, MME, όλα εξυπηρετούν την υποδούλωση των ανθρώπων.
    Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, αν δεν ελευθερώσουμε τον εσωτερικό μας ψυχισμό από τα ψέματα που μας κατακλύζουν, τότε, δυστυχώς, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. (εδώ κολλάει και το περί Α-λήθειας παλαιότερο σημείωμά σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, Πέγκυ μου, παραθέτεις εξαιρετικά ωραία τα επιχειρήματά σου! Θα έλεγε κανείς πως δεν είναι μαχητά!
    Εγώ,όμως, θα ήθελα να σου πω τούτο μόνο: Το καθετί έχει δύο όψεις... Και, ακόμη, πολλές διαφορετικές αναγνώσεις!

    http://kakiastsatsou.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα, Κάκια μου! Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου και τιμώ τη θέση σου και τις απόψεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή