Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ



Αυτό το παιγνίδι διασυρμού χωρών από διάφορα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, έχει αρχίσει να αποπνέει μια επικίνδυνη για την κοινωνική υγεία μπόχα. Διαχέεται, στην ατμόσφαιρα ένα δηλητηριώδες κοκτέιλ αδιευκρίνιστης σύνθεσης, το οποίο, μαζί με μια πληθώρα οικονομο-πολιτικο-τεχνολογικών ρύπων, μολύνει το ζωτικό οξυγόνο, επιβαρύνοντας, άγνωστο πόσο, τους πνεύμονες της αποπροσανατολισμένης Ανθρωπότητας.

Το ρήμα «προσανατολίζομαι» δηλώνει πως η σωστή πορεία βρίσκεται και επαληθεύεται σε σχέση με την πηγή του φωτός, την ανατολή του ηλίου. Οι κοινωνίες μας δύουν, έχοντας απομαγνητίσει τις πυξίδες μας προς τη δύση που προαναγγέλλει το σκοτάδι της νύχτας. Αν στρέψουμε το βλέμμα στη σωστή κατεύθυνση, όλα όσα μας ταλανίζουν θα φανούν στο φως, δείχνοντάς μας την αληθινή εικόνα τους, το μέγεθός τους, την ορθή διατύπωσή τους.


Ένα έντυπο εκδίδει τεύχος του με προσβλητικό εξώφυλλο για μια χώρα, και για τον λαό της. Παραδείγματος χάριν, βλέπουμε την Αφροδίτη της Μήλου, ένα από τα σύμβολα του κάλλους και του μέτρου που χαρακτηρίζουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, να φιγουράρει σε εξώφυλλο περιοδικού παραποιημένη, «δείχνοντας το δάχτυλο». Το εν λόγω εξώφυλλο, του εν λόγω περιοδικού παρουσιάζεται από τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια, μπλογκς, σάιτς, ενημερωτικά έντυπα του Πλανήτη, με σχόλια κάθε είδους, για τον συγκεκριμένο λαό, για το ηθικό ποιόν των υπευθύνων του περιοδικού, κτλ. Ακολουθούν δηλώσεις, από εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης, των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, επωνύμων και ανωνύμων σχολιαστών. Ακολουθούν απαντήσεις και ανταπαντήσεις και πάει λέγοντας και ουρλιάζοντας, μέσω τηλεοπτικών παραθύρων, διαδικτυακού κουβεντολογιού και γενικά καφενειακών καβγάδων σε διεθνές επίπεδο, γεγονός το οποίο ανεβάζει τα σπρεντς και καθιστά από ασύμφορο μέχρι αδύνατο τον δανεισμό της χώρας με τα ωραία αγάλματα.

Μια Κυβέρνηση δολοφονεί έναν διεθνή και άκρως επικύνδυνο τρομοκράτη, ενημερώνοντας πανηγυρικά την Παγκόσμια Κοινότητα για το έγκλημα που διέπραξε. Νομιμοποιεί την κακουργηματική πράξη, δηλώνοντάς την ως εξάλειψη του πιο επικίνδυνου ανθρώπου επί Γης και – για ανθρωπιστικούς λόγους – αρνείται να παρουσιάσει τα πειστήρια του εγκλήματος.

Μερικές Κυβερνήσεις συνεργάζονται με στόχο την εξολόθρευση ψυχασθενούς αρχηγού Κράτους, βομβαρδίζοντας ανηλεώς τον Λαό του συγκεκριμένου Κράτους, μέχρι να πετύχουν τον ειρηνευτικό τους στόχο, για το καλό του Λαού και της Ανθρωπότητας.

Ένα χοντροϋφασμένο πέπλο παράνοιας καλύπτει τον Πλανήτη ασφυκτικά και σκοταδιστικά.

Σ’ αυτό το αλλοπρόσαλλο περιβάλλον, η Ελλάδα, αυτοκαταστρεφόμενη, στέλνει τα Κυβερνητικά της στελέχη από ‘δω και από ‘κει να ζητιανεύουν δανεικά, (για ένα Δημόσιο Χρέος, καλά κρυμμένο για δεκαετίες, που πετάχτηκε ξάφνου, πύρρινος δράκος να μας καταβροχθίσει), από αυτό που, με πρόθεση πολιτικής ορθότητας, αποκαλούμε Διεθνείς Χρηματοπιστωτικές Αγορές. Με κάθε άρθρο, ή e-mail, το οποίο διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα, το ενδεχόμενο πτώχευσής της και τον συνεπαγόμενο κλυδωνισμό του Ευρώ, όπως το πρόσφατο άρθρο περιοδικού περί μυστικής συνάντησης των Ευρωπαίων Εταίρων (ναι εταίρων!) στο Λουξεμβούργο για να μεταπείσουν, λέει, την Ελληνική Κυβέρνηση (ως μια εκ των εταίρων επίσης) από την πρόθεσή της για πτώχευση και επιστροφή στη Δραχμή, τα σπρεντς χτυπάνε ταβάνι, το ΧΑΑ χτυπάει πάτο και το δολάριο αποκτά ευνοϊκότερη ισοτιμία έναντι του ευρώ και όλη αυτή η πλάκα έχει κοστίσει αρκετά εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια ευρώ, ή δολλάρια, όπως λένε οι αμφιβόλου πιστότητας μετρήσεις. Αμέ!

Σε κάθε τέτοια λασπολογική εκτόξευση, όλοι, μα όλοι οι Εταίροι, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, και οι εκπρόσωποί τους, δηλώνουν αυστηρά και απειλητικά ενίοτε, πως πρόκειται περί ανυπόστατης φημολογίας και η αντίδρασή τους τελειώνει, συνήθως, με μερικές θυμωμένες κορώνες.

Γιατί, κάθε φορά που κάποιος αναρμόδιος αναστατώνει αυτό που καταντήσαμε να αποκαλούμε Παγκόσμια Οικονομία, δεν υφίσταται τις νομικές συνέπειες της πράξης του?

Γιατί δεν αντιδρούν οι εν λόγω Κυβερνήσεις με τον αυτονόητο τρόπο, όπως κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα αντιδρούσε σε ενυπόγραφες προσβλητικές, ζημιογόνες και ψευδείς φημολογίες, πληροφορίες, ειδήσεις εις βάρος του?

Γιατί δεν χρησιμοποιούν, οι θιγόμενες Κυβερνήσεις, όλα τα έννομα μέσα που διαθέτουν εις βάρος του ή των υπευθύνων, απαιτώντας την ηθική, και οικονομική αποζημίωσή τους, πατάσσοντας το ψεύδος και αποκαθιστώντας την ηθική?

Γιατί?
Γιατί έτσι.
Έτσι είναι αν έτσι εξακολουθούμε να νομίζουμε.


Π.Κ.Β.
08/05/2011

© Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη – 2011





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου