Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το ρήμα «ΠΛΑΤΕΙΑΖΩ» και οι «ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΣΤΑΣ»



Μέχρι πρόσφατα η έκφραση «Πάμε πλατεία?» είχε την έννοια της πρόσκλησης για χαλαρό καφεδάκι με παρεούλα, χαβαλέ, κουβεντούλα, μάτι, ό,τι κάτσει, απ’ όλα!  Αναφερόταν, κυρίως, στην Πλατεία Κολωνακίου.


Από την περασμένη Τετάρτη, 25/05/2011, η έκφραση «Πάμε Πλατεία» απώλεσε το ερωτηματικό της και αναβαθμίσθηκε – Δόξα τω Θεώ και το διαδίκτυο – σε προτροπή! 


Καθημερινά οι Πλατείες των περισσότερων Ελληνικών Πόλεων – και πολλών Ευρωπαϊκών –  είναι γεμάτες από δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι, προστιθέμενοι, βγάζουν νούμερο εκτάκτως ανησυχητικό για τους Αγοραίους και εντόνως ενθαρρυντικό για τους Φοροπληρωτές Πολίτες!


Προτείνω νέα, σημειολογική, χρήση του ρήματος «πλατειάζω». Με πι πεζό, ας εξακολουθήσει να διαθέτει την φιλολογική λεξικολογική του έννοια. Με Πι Κεφαλαίο, όπως, ας σημαίνει, από σήμερα το εξής: Πηγαίνω στην κεντρική πλατεία της πόλης μου αποτελώντας μέρος του ειρηνικού και αποφασισμένου συνόλου των αγανακτισμένων, καταληστευμένων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα που έχει εκτοπίσει τις κοινωνικές αξίες, πολιτών και απαιτώ ολική επαναφορά της κοινωνίας που με εμπεριέχει στις ανθρώπινες αρχές, για το καλό και συμφέρον εμού και του συνόλου.


Πλατειάζω καθημερινά, μαζί με πολλούς παλιούς και καινούριους φίλους, από το διαδίκτυο, από τη γειτονιά μου, από τη δουλειά μου, από το σχολείο, από τα φοιτητικά χρόνια, από παντού! Σημείο συνάντησης έχουμε ορίσει τα σκαλοπάτια της εισόδου του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.


Είμαστε οι Πλατειάζοντες Σκαλοπατίστας!



Π.Κ.Β. 30/05/2011


©Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη_30-05-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου