Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ!



Κάθε μέρα! Κάθε βράδυ!


Χτες, Κυριακή, ζέστη –  να σκάει ο τζίτζικας – , λιακάδα προκλητική για παραλία και μπανάκι, … όμως, όλοι – μικροί-μεγάλοι – εκεί, στην πλατεία! Στις πλατείες! Οικογενειακά, με το ένα μωρό στο καρότσι και το «μεγάλο» παιδάκι από το χεράκι, ή στους ώμους του μπαμπά, του θείου, του νονού! Οι γιαγιάδες κι οι παππούδες, έδωσαν το λαμπρό παρόν τους, όπως κάθε μέρα, με τα κυριακάτικα, τα καλά τους, λόγω ημέρας. Με φρεσκαρισμένο το συγκινητικά όμορφο λουλακί μαλάκι! 

Αχ! Ξαναγινόμαστε γείτονες και συμπατριώτες! Μιλάμε με τους αγνώστους, που έχουν γίνει δικοί μας άνθρωποι. Ανταλλάσσουμε απόψεις και εξυπηρετήσεις! Ένα τεράστιο ΕΜΕΙΣ έχει εμποτίσει την ατμόσφαιρα σε κάθε πλατεία της χώρας, ανακατεμένο με το οξυγόνο που αναπνέουμε. 

Κάποιοι, ελάχιστοι, θύμωσαν με τα ΜΑΤ, με τους μαυροσκούφηδες και με τις κλούβες – εμπόδια για τους πεζούς, που μας ανάγκασαν να περπατήσουμε έναν τεράστιο κύκλο στο κέντρο της Αθήνας, όλοι μαζί, σαν μια αναρίθμητη παρέα συνεχώς αυξανόμενη. Δεν αφήσαμε όσους εξοργίστηκαν με τον «αποκλεισμό των πεζών» να παραφερθούν. Τους ηρεμήσαμε και συνεχίσαμε για το Σύνταγμα, αγανακτισμένοι με την αντισυνταγματικότητα των κυβερνητικών πράξεων και χαρούμενοι συγχρόνως, που είμαστε όλοι μαζί.


Η πλατεία σφύζει από ζωή και από αξιέπαινες δράσεις! Μέχρι παιδότοπο έχουν στήσει οι εγκατεστημένοι σκηνίτες! Νέα παιδιά σε δράση! Νέα παιδιά και μεσήλικες, πτυχιούχοι, εργάτες, επιχειρηματίες, υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, όλοιεπί τέλους!πολιτικοποιημένοι και ακομμάτιστοι!

Δέκατη τρίτη μέρα της έμπρακτης ειρηνικής και αμετάκλητης έκφρασης της αγανάκτησης ενός λαού υποτιμημένου από τις κυβερνήσεις του και τους «συνεργάτες» τους. Επιπόλαια μάζωξη χαρακτηρίστηκε και χαρακτηρίζεται επίμονα και ποικιλοτρόπως από… επίσημα χείλη διαφόρων αρμοδιοτήτων και ουφιτσίων. Αξίζει τον κόπο ν’ απαντηθεί, να σχολιαστεί? Μπα.



Π.Κ.Β. 06/06/2011


©Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη_06-06-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου