Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΡΩΜΑΝΕ ΑΚΟΜΑ!




Οι πολίτες είχαμε εκτιμήσει την λειτουργία του κυρίου Καμίνη στη θέση του Συνήγορου του Πολίτη. Τελεία. Και παύλα!

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όχι της Ελλάδας, εκτίμησε επίσης την καλή φήμη του κυρίου Καμίνη και επωφελήθηκε, εκμεταλλευόμενη τη θετική αναγνωρισιμότητά του απέναντι στην αρνητική εικόνα, που με κόπο είχε χτίσει ο κύριος Κακλαμάνης για το πρόσωπό του, στο αξίωμα του Δημάρχου Αθηναίων. Έτσι, παρά την άχρωμη και χωρίς σθένος φωνίτσα του και παρά το γεγονός ότι δεν είπε τίποτα στους Αθηναίους για τα σχέδιά του σαν υποψήφιος δήμαρχος, έγινε Δήμαρχος Αθηναίων, κατά λάθος. Κατά λάθος του προηγούμενου δημάρχου, για την ακρίβεια.

Διακινδυνεύω να συμπεράνω πως, επίσης κατά λάθος και όχι εξεπίτηδες, υπήρξε ακριβοδίκαιος και γενικά αποδεκτός Συνήγορος του Πολίτη. Παρομοιάζω την περίπτωσή του με αυτή του κυρίου Σαρτζετάκη, ο οποίος μας απογοήτευσε οικτρά όταν συνειδητοποιήσαμε ότι ουδεμία σχέση είχε με τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν και τον ήρωα του «Ζ». Και κείνος, υποθέτω ότι κατά λάθος και από υπερβάλλοντα επαγγελματικό ζήλο, έπραξε πράξη δίκαια και ηρωική. Η πορεία του στο ύπατο αξίωμα αυτό υποδεικνύει.


Ως δήμαρχος, ο κύριος Καμίνης, φαίνεται να χορεύει στον κακόηχο ρυθμό του ξεχαρβαλωμένου γαπικού ταμπούρλου. Βεβηλώνοντας την αισθητική μας με το κακόγουστο θέαμα κάποιου που, χωρίς να έχει ιδέα από χορό, χορεύει μια μουσική παράκρουση ασυγχρόνιστων και φασαριόζικων άξεστων νταουλιέρηδων.

Ο κύριος Δήμαρχος, θεώρησε προσβολή, για την πόλη μας, τις σκηνές (τσαντήρια τις είπε, αλλά δε θα σταθώ εκεί) των Αγανακτισμένων Πολιτών στην Πλατεία Συντάγματος. Προσβολή της αισθητικής, πλήγμα στον Τουρισμό και ζημιά για τον Εμπορικό κόσμο του Κέντρου, τα θεώρησε. Προφανώς, δεν έπεισε την πλειονότητα των δημοτών, διότι οι Αγανακτισμένοι δεν μάζεψαν τις σκηνές, ενώ ο λαός της Αθήνας, που συνέρρεε καθημερινά στην Πλατεία, δεν έδειξε να συμμερίζεται τις απόψεις του. Αντίθετα, ο κόσμος έδειχνε έμπρακτη συμπαράσταση στους, κατά τον δήμαρχο, σκηνίτες. Έτσι, ο Δήμαρχος, εκτός του ότι χόρευε, τόσον καιρό, άτσαλα, μη έχοντας λύσει ζωτικά προβλήματα της Πρωτεύουσας, παρασυρμένος από τη διαπασών του ταμπουρά, είπε να σύρει το χορό και να συνεργαστεί με τα ΜΑΤ και τις Ειδικές Δυνάμεις Καταστολής της Δημοκρατίας και να καθαρίσει την Πλατεία ασκώντας ωμή και απροκάλυπτη βία. Η κρατική βία τρόμαξε και έδιωξε τους τουρίστες από το Κέντρο της Αθήνας.

Ο Εμπορικός κόσμος του Κέντρου δεν είδε τις εισπράξεις του να αυξάνονται, μετά την επιχείρηση «βία και ξήλωμα». Αντίθετα, με πόνο ψυχής, παρατηρεί τα λουκέτα που μπαίνουν συνεχώς και την οικονομική καταστροφή που θερίζει, εξ’ αιτίας της κυβερνητικής υπερπροσπάθειας του μπιρ-παρά ξεπουλήματος της Ελλάδας. Επίσης, εξακολουθούν να απλώνουν τις πραμάτειες τους οι εκπρόσωποι του παραεμπορίου-λαθρεμπορίου μπροστά στα καταστήματα των βάρβαρα φορολογουμένων ζημιογόνων επιχειρήσεων και κάτω από τα μάτια αμφοτέρων της δημοτικής και της παπουτσικής αστυνομίας. Αυτά, προφανώς δεν προκαλούν την αποστροφή του ακριβοδίκαιου δημάρχου, καθώς δεν δείχνουν να προσβάλλουν ούτε την αισθητική του, ούτε την ηθική του. Η τελευταία έμεινε, εξ’ ίσου απρόσβλητη και από την καταστροφική για τη ζωή και την υγεία των δημοτών, για το περιβάλλον και για τον κρατικό κουρβανά, αλόγιστη και παράνομη ρίψη δακρυγόνων, χημικών και διαφόρων κροτίδων από τις συνεργάτιδές του δυνάμεις του Υπουργείου Καταδίωξης του Πολίτη.

Αυτά έλαβαν χώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και χωρίς να πάρουμε ανάσα, μπήκαμε στον Οκτώβρη, ο οποίος εκτός από μήνας της μη έκτης δόσης, είναι και ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου. Οι Αθηναίοι έχουν κλειδαμπαρώσει πορτοπαράθυρα, όχι μόνο γιατί δεν έχει μείνει αστυνομικός ούτε για δείγμα στις γειτονιές – καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προαχθεί σε γιαουρτοαυγοτοματοσυλλεκτικές ομάδες – αλλά, κυρίως, διότι μας έχουν πνίξει τα σκουπίδια, τα ποντίκια, οι κατσαρίδες και η δυσοσμία από τους τόνους των πλαστικών σακουλών που σήπονται γύρω μας. Αυτό δεν προσβάλλει την αισθητική του κυρίου Καμίνη, γεγονός που με προβληματίζει, διότι του εξηγήσαμε πως δεν είναι installation κάποιου εικαστικού. Όταν ξαναρώτησε, τον διαβεβαιώσαμε πως δεν είναι τα καρπούζια του Τσόκλη εμπλουτισμένα με περισσότερα υλικά. Άρα γνωρίζει πως είναι τα σκουπίδια που δεν μαζεύει, παρά το γεγονός ότι εμείς πληρώνουμε δημοτικά τέλη για να κάνει και αυτή τη δουλειά για τον Δήμο μας.

Με τα πρωτοβρόχια και με τη βοήθεια όσων γάτων δεν φολιάστηκαν στους Ολυμπιακούς του 2004, το οποίο επιστρέφει δριμύτερο, οι δρόμοι μας έχουν διακοσμηθεί με λεμονόκουπες, σερβιέτες και πατατόφλουδες. Προφανώς, ο υψηλής αισθητικής, άξιος και ακέραιος Δήμαρχός μας, δεν οσφραίνεται τα βρωμερά τεκταινόμενα.

Δεν θλίβομαι. Απορρίπτω. Ψυχρά και Αμετάκλητα.


Π.Κ.Β. 11/10/2011

©Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη_11-10-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου