Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ!



Η Μητέρα Τερέζα, είχε αρνηθεί, κάποτε, να παραστεί, σαν τιμώμενο πρόσωπο, σε μια αντιπολεμική ημερίδα, απαντώντας στους απορημένους οργανωτές, πως δεν ήταν κατά του πολέμου. Στην μεγαλύτερη απορία τους, απάντησε πως δεν εναντιωνόταν σε τίποτα. Δεν ήταν κατά του πολέμου. Ήταν υπέρ της Ειρήνης!

Ας μην είναι η σημερινή ημέρα, κατά της φτώχειας, λοιπόν. Ας συμφωνήσουμε να την ονομάσουμε Παγκόσμια Ημέρα Υπέρ της Αφθονίας.

Ας είναι κάθε μέρα, ημέρα αφθονίας για τον πληθυσμό του πλανήτη Γη. Ο πλανήτης μας είναι πλούσιος. Τα αγαθά είναι σε αφθονία. Τονίζω: σε αφθονία, όχι απλά σε επάρκεια για όλους! Ο πλανήτης Γη είναι πλούσιος, με προδιαγραφή να κατοικείται, αρμονικά και ειρηνικά, από ανθρώπους ελεύθερους, υγιείς,  πλούσιους, ευτυχείς.


«Υπάρχουν άνθρωποι πλούσιοι και άνθρωποι με λεφτά», έλεγε η Κοκό Σανέλ, συμπληρώνοντας: «Εγώ είμαι πλούσια!»

Οι άνθρωποι που τελούν υπό την σύγχυση ότι τα λεφτά είναι πλούτος, έχουν ανισορροπήσει την νομή του πλούτου ανάμεσα στις ανθρώπινες κοινωνίες των κατοίκων του πλανήτη μας. Οι «λεφτάδες» αποτελούν μια κρίσιμη μάζα, η οποία, σαν τέτοια, ορίζει τα τεκταινόμενα στη Γη.

Παρατηρώ, με χαρά, πως οι συγκάτοικοί μου επί της Γης, αρχίζουμε να βγάζουμε τη λάσπη από τα μάτια και να βλέπουμε. Καθώς αφυπνιζόμαστε, παρατηρούμε πως αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι πλούσιοι γύρω μας. Συμπορευόμενοι, Συνασπιζόμενοι και Αλληλέγγυοι, συναποτελούμε την υγιή Κρίσιμη Μάζα των Πλουσίων του πλανήτη Γη, ισχυρότερη οποιασδήποτε άλλης πλανητικής ομάδας.

Αυτή η νικηφόρος  ισχύς πηγάζει από την ευ-γένεια, ενισχύεται συνεχώς από την αναγνώριση της συν-γένειας και πολλαπλασιάζεται εν τη ενώσει!

Αφιερωμένο στους πλούσιους φίλους  και συνοδοιπόρους μου!


Π.Κ.Β. 17/10/2011

©Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη_17-10-2011


2 σχόλια: