Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Β α ρ έ θ η κ α!



-         Άκου, βαρέθηκα. Β α ρ έ θ η κ α!
-         Τι βαρέθηκες;
-         Την ηλίθια ενημέρωση, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Την κοροϊδία που εισπράττω κατάμουτρα, από παντού! Η λίστα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου, θα δημοσιευθεί, δεν θα δημοσιευθεί; Στα παλιά μου τα παπούτσια! Καλλιεργούμενος και καθοδηγούμενος κανιβαλισμός. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω! Θέλω και τη λίστα των υπευθύνων για τη μη είσπραξη των οφειλών των μεγαλο-οφειλετών. Καθώς, δε, ο μεγαλύτερος μεγαλο-οφειλέτης του Δημοσίου είναι το ίδιο το Δημόσιο, μού ‘ρχεται να πάρω τις βρεγμένες σανίδες και ν’ αρχίσω να μοιράζω σανιδιές! Οι επόμενοι μεγαλύτεροι μεγαλο-οφειλέτες είναι «ανύπαρκτοι» και «παράκτιοι». Οπότε, φτιάχνουμε μια λίστα, πολυδιαφημισμένη, με τους αμέσως μεγαλύτερους των προηγουμένων, αποτελούμενη από μπόλικους μακαρίτες κι άλλους τόσους πτωχευμένους. Να ‘χει ο ηλίθιος λαός να χαιρεκακεί, σου λέει και να παραμυθιάζεται ότι του παρέχουμε Κράτος Δικαίου. Κολοκύθια. Μασάει η κατσίκα ταραμά;
-         Α, μπα! Ξέρεις πόσο έχει πάει ο ταραμάς, καλέ;
-         Ο άσπρος ή ο ροζ; Τον ροζοπορτοκαλί να παίρνεις. Είναι πιο φτηνός και φτουράει.
Επανέρχομαι στην τσαντίλα μου. Τι κάνουν, λοιπόν; Ασκούν ποινική δίωξη στους περί ων ο λόγος. Μετά, αν συμφωνούν οι εντός λίστας μεγαλοχρεώστες, τους συλλαμβάνουν. Η σύλληψη, με τα τεραγωνάκια στη μούρη, παίζει σ’ όλα τα κανάλια, στο διαδίκτυο και στα πρωτοσέλιδα της επομένης. Τους πηγαίνουν στον ανακριτή, τους πηγαίνουν στον εισαγγελέα, πάντα με τις χειροπέδες πρώτο πλάνο και μετά από λίγο, τους αφήνουν ελεύθερους με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για ξεκάρφωμα. Οι συλληφθέντες και ξεσυλληφθέντες, αν θέλουν μένουν στη χώρα, αν δεν θέλουν, φεύγουν. Στη δεύτερη περίπτωση, οι Αρχές κάνουν ότι δήθεν τους ψάχνουν. Καμιά φορά τους βρίσκουν, οπότε τους ξαναπιάνουν και τους ξαναφήνουν και πάει λέγοντας…
-         Ε, κάποιοι φτάνουν και στο δικαστήριο. Γίνεται χαμός για λίγες μέρες και μετά, ξαφνικά, τίποτα! Μούγκα στη στρούγκα!
-         Το άλλο μισό πρωτοσέλιδο ασχολείται με το ποιος κυβερνητικός ή αντιπολιτευτικός εκπρόσωπος  θα δώσει αυτόγραφο στις Αγορές και στους αγοραίους, για τον θυμούνται. Το καταλαβαίνω. Κι εγώ, όταν μου κάνουν δώρο θέλω και αφιέρωση. Σα δε ντρεπόμαστε, λέω ‘γώ, που τους αφήνουμε να μολύνουν τη Βουλή των Ελλήνων, να αδειάζουν τις τσέπες των Ελλήνων και να καταπατούν τις περιουσίες των Ελλήνων!
-         Οι ήρωες, όμως, πολεμούν σαν Έλληνες. Μην το ξεχνάς!
-         Οι ήρωες πεθαίνουν πένητες και νέοι, ως νεοέλληνες. Λέω να αφήσουμε τις ηρωικές αυτοθυσίες στην άκρη. Δεν είναι ώρα για τέτοια. Επίσης, λέω να φτύσουμε την ταραμότσιχλα των θυσιών του Ελληνικού Λαού στο βωμό της παγκοσμιοποιημένης ολιγαρχικής πλουτοκρατίας, να βγάλουμε και την πλάτη που βάλαμε με τη βία, να κάνουμε λίγο πίσω για να έχουμε καλή θέα και να απολαύσουμε το γκρέμισμα του βωμού, καθώς θα συμπαρασέρνει τους θυσιαστές αρχιερείς και τους παρατρεχάμενούς τους.
-         Ωραία ιδέα!
-         Και εφαρμόσιμη!
-         Αμήν και πότε;
-         Αμήν και τώρα!

ΠΚΒ 23/11/2011

© Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη_23-11-2011

2 σχόλια: