Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΕΜΕΤΗΝΑΛΗΘΕΙΑ ΝΤΟΤ ΤΖΙ ΑΡ









Βουζ ετ σαχλοί!



Βλέπω τον μπαμπά του μικρού Νικόλα, πενήντα χρόνων άνθρωπος και δεν ξέρει να βγάλει μια φωτοτυπία στο άδειο, από εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, γραφείο που εργάζεται. Ένα φωτοτυπικό μηχάνημα έχει ξεμείνει κι ένα τηλέφωνο, που χτυπά μόνο του. Ο τεμπελχανάς υπάλληλος, αντί να κάνει τη δουλειά του, κωλυσιεργεί με τις φωτοτυπίες και μας πεντοζαλίζει με τους ηλίθιους συλλογισμούς του. Πιθανολογώ ότι έχει προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα, έτσι αφηρημένα που το χειρίζεται. Προς στιγμήν, μου δόθηκε η εντύπωση ότι θα έβγαζε φωτοτυπία τον ποπό του. Κρίμα. Θα είχε πλάκα!



Σίγουρα είναι ο μπαμπάς του μικρού Νικόλα! Αμφότεροι ζουν στον περιορισμένο  μικρόκοσμο του τοσοδούτσικου δείκτη ευφυΐας τους, αμφότεροι είναι εκτός ηλικιακού τους τόπου και χρόνου, αμφότεροι είναι φοβικοί και αμφότεροι είναι απολύτως χασομέρηδες, ενδεχομένως και χαραμοφάηδες!



Το αστείο είναι, ότι ο αργόσχολος πενηντάρης – πατέρας του αργόσχολου δεκαοχτάρη – έχει το θράσος ν’ αναφέρεται στις Αγορές, με ύφος οικονομολογικών μεγατόνων, ενώ είναι αμφίβολο το αν γνωρίζει πώς λειτουργεί η λαϊκή αγορά της γειτονιάς του.



Τα μάτια του παρωπιδικού και καταθλιπτικού ημιμαθούς μεσήλικα είναι κατακόκκινα είτε από ξενύχτι, ή από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ή/και ουσιών, ή από υψηλό πυρετό, ή επειδή τα τρίβει, γιατί μπορεί να έχει αυτήν την κακή συνήθεια.



Τον καημένο τον μπαμπά του κακόμοιρου μικρού Νικόλα!



 Δεν μου φτάνει το πολιτισμικοπολιτικοκοινωνιολογικό σοκ από το σποτάκι με τον ζαβό φωτοτυπατζή, το οποίο αποτελεί… θεματική συνέχεια του σχιζοφρενικού σποτακίου «Ο μικρός Νικόλας και ο κύριος Μαραντώνης», πετάγεται μπροστά μου και τρίτο σποτάκι, μπατσικού περιεχομένου!



Προφανώς, ο διεθνής απόηχος των δηλώσεων του κυρίου Αντωνάκη κατά τη βόλτα του στον φράχτη και η διεθνής κατακραυγή για τις δηλώσεις του μετά τη δολοφονία της συντακτικής ομάδας του Charlie Hebdo και τον παρισινό του περίπατο, χρειαζόντουσαν κι ένα κερασάκι στην ακροδεξιά πλευρά της τούρτας. Το εν λόγω μπατσικό σποτάκι, λοιπόν, κοσμεί το έξω-έξω δεξί πλάι της τούρτας, ποικιλοτρόπως: α) Ως κερασάκι, β) ως βεγγαλικούλι κρότου –λάμψης, γ) ως καρότο, δ) ως καρφί και ε) ως πέταλο.



Βουζετσαχλοικαιζημιογονοικαιβουνεντιπαλαβεριτέ ντοτ τζι αρ



Π.Κ.Β. 13-01-2015



κείμενο © Πέγκυ Βάβαλη_2015






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου