Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ



Τελευταία μέρα του Ιουλίου (δεν μ’ αρέσει να λέω Ιούλης, που ηχεί Γιούλης) και στη γωνία περιμένει ο Αύγουστος να ξημερώσει. Αυτός ο Αύγουστος δεν είναι ξέγνοιαστος ούτε ανέμελος. Τον παρατηρώ να πλησιάζει σκεπτικός, συνοφρυωμένος και πολύ – πάρα πολύ σοβαρός. Δεν αστειεύεται αυτός ο Αύγουστος!


Δεν λιάζεται στις παραλίες, μαυρίζοντας το καλογυμνασμένο του κορμί στον ήλιο. Παρατηρεί τις παραλίες, γεμάτες λουόμενους, από τον Ιούνιο και σκέφτεται και οργανώνεται και ανησυχεί. Οι «λουόμενοι» που γεμίζουν τις παραλίες δυο μήνες τώρα, δεν είναι χαρούμενοι. Είναι, οι περισσότεροι, Έλληνες άνεργοι που διασκεδάζουν τη μιζέρια τους στη θάλασσα, αντί να πνίγουν τη δυστυχία τους στο αλκοόλ και στις ουσίες άλλων λαών, χωρίς φως και θάλασσα.

Διασκεδάζω, θα πει σκορπώ, διαλύω το σκοτάδι. Οφείλουμε να διασκεδάσουμε, αυτόν τον Αύγουστο, τα ξενόφερτα σκοτάδια και να παρατηρήσουμε κάτω από το καλοκαιρινό φως την εικόνα. Να δούμε καθαρά την κατάσταση, με τα δικά μας μάτια, κάτω από το φως του δικού μας ήλιου και να κατανοήσουμε.

Κατανοώ, θα πει ανοίγω το μυαλό μου, ώστε να χωρέσει αυτό που αντιλαμβάνομαι. Ας ακυρώσουμε τις διηγήσεις των διεθνών ΜΜΕ και των διαφόρων Οργανισμών και Κυβερνήσεων περί της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, οι Έλληνες κι ας παρατηρήσουμε εμείς αυτά που συμβαίνουν, με τις δικές μας αισθήσεις και με ανεπηρέαστη κρίση. Τότε θα αντιληφθούμε και στη συνέχεια θα κατανοήσουμε. Η κατανόηση οδηγεί αυτόματα στη λύση. Εμπεριέχει τη «λύση» στο «πρόβλημα».

Οι διακοπές είναι η ιδανική περίοδος για ανασυγκρότηση του νου. Σε περιβάλλον ευχάριστης ανάπαυσης και διαλείμματος από τις καθημερινές υποχρεώσεις, αδειάζει το μυαλό από τα συσσωρευμένα σκουπίδια και μπορεί να λειτουργήσει σε ορθή συνεργασία με τον νου και την καρδιά. Ας έχουμε, λοιπόν, το νου μας στις εμπνεύσεις αυτού του μήνα. Αυτός ο Αύγουστος είναι κρίσιμος.

Αυτός ο Αύγουστος θα μας οδηγήσει στην έξοδο από τα «φαινομενικά» προβλήματα της τεχνητής «ανέχειας». Αυτός ο Αύγουστος είναι ο σημαντικότερος μήνας της ζωής μας! Ας τον αξιοποιήσουμε!

Από σήμερα προτείνω να μετράμε το χρόνο μας από Αύγουστο σε Αύγουστο.      

ΠΚΒ  31/07/2011
© Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη – 31-07-2011

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου