Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Πάπαλα; (Μέρος Δεύτερο, έξι χρόνια μετά)





Αυτή η αλητεία με τις περικοπές των συντάξεων, είναι τόσο βαθειά χωμένη στον βούρκο της απάτης, που αποσυντονίζει το μυαλό.

Αυτή, η του κ*λου κοινωνική δικαιοσύνη αναδιανομής του πλούτου, δεν είναι τίποτ’ άλλο από αναδιανομή των προϊόντων της χυδαίας βουλιμικής διαπλοκής, μεταξύ των διαπλεκομένων, που κοντεύουν να σκάσουν από το «φάτε-φάτε!».

Βγαίνουν οι αριστεροφερετζοφόροι μνημονιακοί και μας λένε, πάντα αναιδέστατα, ως είθισται στην πολιτικό γίγνεσθαι αυτής της ακατάπαυστα κακοκυβερνούμενης χώρας, πως μειώνουν μόνον τις συντάξεις των «μεγαλοσυνταξιούχων». Όπου «μεγαλοσυνταξιούχος» νοείται ο λαμβάνων μικτή μηνιαία σύνταξη άνω των € 1.000, δηλαδή, ένα ποσό καθαρό, μεταξύ € 800 και € 700. Όπου ο «μεγαλοσυνταξιούχος» αν συνταξιοδοτήθηκε προμνημονιακά, ενδέχεται να εισέπραττε καθαρή μηνιαία σύνταξη άνω των € 3.000 επί 14 μήνες, βάσει των εισφορών εργαζομένου και εργοδότη. Όπου ο «μεγαλοσυνταξιούχος», προφανώς υπήρξε υψηλά αμειβόμενος εργαζόμενος, συνεπώς και υψηλά φορολογούμενος και προφανώς, ιδιοκτήτης κάποιου ή κάποιων «ακριβών» ακινήτων, τα οποία ανελλιπώς υφίστανται υψηλή φορολόγηση.

Ξεκαθαρίζω ότι αναφέρομαι στους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Ιδιωτικού Τομέα, ο οποίος ταΐζει, εδώ και τόσες δεκαετίες, τον αχόρταγο και ανεξέλεγκτο μπαταχτσή Δημόσιο Τομέα.

Μειώνει, κάθε μνημονιακή κυβέρνηση τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, αφού έχουν, προηγουμένως καταληστέψει τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αυξάνει, κάθε μνημονιακή κυβέρνηση την φορολογία, μαζί με την ανεργία, τις αυτοκτονίες απεγνωσμένων συμπολιτών μας, τα λουκέτα στις έντιμες επιχειρήσεις, την μετανάστευση των λαμπρών μυαλών των παιδιών μας, την φτώχεια, την πείνα, την δυστυχία. Μαζί με τα παραπάνω, κάθε μνημονιακή κυβέρνηση, αυξάνει αυτό που αποκαλούν «Δημόσιο Χρέος», ενώ πρόκειται για χρέη της ντόπιας διαπλοκής, συμπεριλαμβανομένης της κομματικής, προς την διεθνή διαπλοκή. Χρέη που δεν είναι Δημόσια! Χρέη που αφορούν τις μεταξύ διαπλεκομένων συναλλαγές, κρατικές, διακρατικές και ιδιωτικές.

Ακούω τους αχαρακτήριστους δηθεναριστερούς υπουργούς, να πετάνε, ξεδιάντροπα, την καραμελίτσα «οι πλούσιοι θα πληρώσουν», εννοώντας την μεσαία τάξη των πρώην ευκατάστατων συνεπών πολιτών, που συντηρούσαν, μέχρι πρόσφατα, τόσο την ντόπια Αγορά, όσο και αυτό το ανήθικο Κράτος, με την ανελλιπή και ακριβή καταβολή των φόρων και των εισφορών τους και με τους κύκλους που έκανε το χρήμα τους προς όφελος της οικονομίας και της χώρας.

Αυτών των ανθρώπων τις συντάξεις καταληστεύει το αδηφάγο Κράτος, στοχοποιώντας τους στα μάτια εκείνων τους οποίους κατάντησε άσιτους και άστεγους και τους οποίους αφήνει να πεθαίνουν στο κρύο νηστικοί, χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς αιδώ, με ένα φιλοδώρημα αντί σύνταξης.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας ψυχασθενούς ολιγαρχίας, η οποία καταστρέφει τον Πλανήτη και την Ανθρωπότητα, οδηγούν –με την μέθοδο του αργού θανάτου, μέχρι πρόσφατα – και πλέον με επιταχυνόμενες διαδικασίες, την μεσαία τάξη στην πλήρη εξάλειψη, απαλλοτριώνοντας περιουσίες και καταστρέφοντας τον κοινωνικό ιστό, με τα εκτρωματικά νομοθετήματα των άχρηστων βολεμένων στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων και σε άλλες καρέκλες της Εξουσίας και της Διοίκησης.

Πριν την μνημονιακή παράδοση της χώρας μας στους δανειστές των διαπλεκομένων, στην Ελλάδα δεν συναντούσες άστεγους και άσιτους. Οι «φτωχοί» συμπολίτες μας ήταν άνθρωποι που ζούσαν αξιοπρεπώς με λίγα, από τους οποίους δεν έλειπαν τα βασικά αγαθά.

Μετά την παράδοση της χώρας μας, από κυβερνήσεις ψηφισμένες από τον λαό,  δυστυχώς, με αλλόκοτους εκλογικούς νόμους και αμφισβητούμενες δημοκρατικές διαδικασίες, έχουμε πτωχοποιηθεί όλοι οι έντιμοι και συνεπείς πολίτες, ανεξάρτητα από την πρότερη οικονομική μας κατάσταση. Οι κάδοι σκουπιδιών και ανακύκλωσης είναι τα επισκεψιμότερα σημεία, είτε βρισκόμαστε σε φτωχογειτονιές, ή σε ακριβά προάστια. Στις ουρές των συσσιτίων της εθνικής μας ντροπής, στέκονται τόσο οι άνεργοι, όσο και οι πρώην εργοδότες τους, οι οποίοι, χωρίς να εισπράττουν, καλούνται να πληρώνουν ολοένα και υψηλότερους φόρους για τα νόμιμα, ηθικά και με μόχθο αποκτημένα περιουσιακά στοιχεία τους. Για τα κεκτημένα τους.

Κατά τ’ άλλα, ο κοντούλης, πάμπλουτος σύντροφος με το μαντηλάκι, μειώνει τις συντάξεις των «εχόντων» «μεγαλοσυνταξιούχων», με τις οποίες, όπως μας κατάντησαν, συντηρούνται πολυμελείς οικογένειες, όπως και με τις συντάξεις-πείνας των «μικροσυνταξιούχων».

Οι εν λόγω «μεγαλοσυνταξιούχοι» και «μεγαλοϊδιοκτήτες», οι στοχοποιούμενοι ως «έχοντες» από τις εθνοκτόνες κυβερνήσεις της ωραίας κοιμωμένης χώρας μας, είναι εκείνοι που θεωρούσαν τιμή και υποχρέωσή τους να είναι συνεπείς απέναντι στο Κράτος και στους συμπολίτες τους. Είναι εκείνοι τους οποίους θεωρούν ηλίθιους (για να μην χρησιμοποιήσω την διεθνή τρισύλλαβη λέξη) οι μάγκες με τις εξωχώριες εταιρείες και την κάθε μορφής φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, των οποίων τα ονόματα, είτε βρίσκονται σε κάποια λίστα τύπου Φαλτσιανί, είτε όχι, θα προστατεύονται πάντα από την διαπλοκή.

Κι ενώ ο ένας κομμουνιστής υπουργός μειώνει τις συντάξεις, ο άλλος κομμουνιστής-πρώην-συνδικαλιστής-του-Δημοσίου υπουργός, μας βεβαιώνει ότι η βαριά φορολογία του ΕΝΦΙΑ θα πέσει επί των κεφαλών εκείνων που έχουν τα ακριβά ακίνητα. Έτσι, οι μεν τράπεζες θα ληστεύουν την ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών, το δε Κράτος, θα ληστεύει την ακίνητη περιουσία εκείνων που, μέχρι την παράδοση της χώρας στα τσακάλια, δεν χρωστούσαν ούτε δραχμή, ούτε ευρώ και είχαν όλες τις υποχρεώσεις τους τακτοποιημένες. Και όλοι μαζί, οι νυν και οι πρώην κυβερνώντες, μέσω του Υπερταμείου και άλλων «μνημονιακών υποχρεώσεων», θα συνεχίζουν παραδίδουν ό,τι απέμεινε από την Δημόσια Περιουσία, μαζί με την Εθνική μας Κυριαρχία σε σκοτεινά συμφέροντα.

Πάπαλα.

Π.Κ.Β. 03/11/2016
Σημείωση: Ο τίτλος του κειμένου αυτού "Πάπαλα; Μέρος Δεύτερο, έξι χρόνια μετά" αναφέρεται στο εναρκτήριο κείμενο του blog μου "Πάπαλα!!!", αναρητμένο στις 27 Ιουλίου 2010, (http://papala-peggy.blogspot.gr/2010/07/blog-post.html), από το οποίο πήρε το blog αυτό το όνομά του.
 

© Κείμενο και Φωτογραφία: Πέγκυ Βάβαλη_2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου