Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΑΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!





Είμαστε εγκλωβισμένοι και στριμωγμένοι στη γωνία του κλουβιού. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περιμένουμε, άπραγοι, τα επόμενα τιμωρητικά μαρτύρια που μας επιφυλάσσει η συνέχιση της σαραντάχρονης κυβερνητικής κακοδιαχείρησης της χώρας μας. Απευθύνομαι σε έντιμους και συνεπείς πολίτες. Δεν είμαστε η πλειονότητα, δυστυχώς, αλλά είμαστε πολλοί, ευτυχώς.



Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι ενθουσιασμένες συγκεντρώσεις στις πλατείες και στους δρόμους, χρήσιμες είναι, αλλά υπάρχουν περισσότεροι τρόποι αποτελεσματικής αντίδρασης στην απάνθρωπη και συχνά, παράνομη κι αντισυνταγματική δουλοποίησή μας, ως συνέχειας της επιτυχούς πτωχοποίησής μας.



Βάζω σε τυχαία σειρά μερικές σκέψεις-προτάσεις.



1)  Αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, αυστηρά και αποκλειστικά. Ξεχάστε το "προτιμούμε ελληνικά προϊόντα"! Επείγει να ανασκουμπωθούμε για την επαναφορά της ευημερίας στον τόπο μας. Τα ελληνικά προϊόντα έχουν γραμμωτό κώδικα (bar code) με τα τρία πρώτα νούμερα 520 ή 521. Επειδή γίνονται και παραβάσεις, διαβάζουμε προσεκτικά την ετικέτα για να επιβεβαιώσουμε την ελληνικότητα του προϊόντος. Αν η ετικέτα είναι ασαφής, ψάχνουμε για άλλο προϊόν.



2) Ψωνίζουμε από μαγαζιά της γειτονιάς μας, στηρίζοντας τους εμπόρους και βιοτέχνες συμπολίτες μας. Αν οι τιμές τους είναι αισθητά υψηλότερες από τον μέσο όρο, τους ενημερώνουμε ότι για να μας έχουν πελάτες, οφείλουν να τις μειώσουν, χωρίς να περιμένουμε ν' ανταγωνιστούν τις τεράστιες αλυσίδες, συνήθως πολυεθνικές. Έτσι κι αλλιώς, τα περισσότερα  ντόπια προϊόντα είναι λίγο ακριβότερα από τα εισαγόμενα, αλλά αξίζουν τον κόπο και το χρήμα. Το  επί πλέον κόστος θα γυρίσει, μετά από αρκετούς κύκλους, στην τσέπη μας, με μακροπρόθεσμα οφέλη. Αν ο προϋπολογισμός μας δεν σηκώνει αυξήσεις, ας κάνουμε την θυσία να μειώσουμε τις ποσότητες.



3) Αγοράζουμε προϊόντα ελληνικών εταιρειών που έχουν κοινωνικό πρόσωπο. Στηρίζουμε αυτούς που σέβονται το κοινωνικό σύνολο, τους εργαζομένους τους, τους πελάτες τους.



4) Οργανωνόμαστε σε μικρές, ή μεγαλύτερες, ομάδες και χτυπάμε, με κάθε νόμιμο μέσο, την κρατική παρανομία , απ' όπου κι αν προέρχεται. Ενδεικτικά, σημειώνω δύο τέτοιες περιπτώσεις: Ιδιώτες, τρεις δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ξεσκέπασαν τις κακουργηματικές πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ, πρόσφατα, πετυχαίνοντας την απόφαση της Εισαγγελέως Διαφθοράς. Οι συνταξιούχοι που οργανώθηκαν, πέτυχαν αποφάσεις προς όφελος του συνόλου κι εκείνοι που είχαν τα κότσια, κέρδισαν στα δικαστήρια.



Ένα παράδειγμα δράσης: Πολλοί από εμάς καλούμαστε να πληρώνουμε φόρους υψηλότερους, ή πολύ κοντά στο συνολικό πραγματικό ετήσιο εισόδημά μας. Φορολογούμαστε βάσει τεκμηρίων, αλλά οι φόροι που υποχρεούμαστε να καταβάλουμε, κάθε χρόνο, είναι πραγματικά και όχι τεκμαρτά ποσά. Τι κάνουμε; Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε, με την σωστή νομική υποστήριξη, την δίκαιη φορολόγησή μας, βάσει των πραγματικών, δραματικά μειωμένων, εισοδημάτων μας.



Άλλο θέμα, που βασανίζει τους περισσότερους από εμάς, είναι οι παρανοϊκές και φοροληστρικές αντικειμενικές αξίες των απαξιωμένων ακινήτων μας, είτε βρίσκονται σε ακριβές, ή σε φτηνότερες ζώνες. Και για τον ΕΝΦΙΑ, ή όποιον φόρο ακινήτων, μπορούμε να δράσουμε από κοινού. Αν η Εφορία θεωρεί ότι αυτή είναι η αξία του ακινήτου μας, ας το αγοράσει στην αντικειμενική του αξία, λοιπόν, ας παρακρατήσει τους φόρους που υπολογίζει κι ας μας δώσει τα ρέστα με άμεσο ρευστό!



Ναι, είναι συνταγματική υποχρέωσή μας να πληρώνουμε φόρους, εισφορές, δασμούς κτλ στο Κράτος, έγκαιρα και στο ακέραιο, όσο είναι συνταγματική η υποχρέωση του Κράτους να φορολογεί δίκαια. Με δίκαιη φορολόγηση το Κράτος εισπράττει φόρους. Αλλιώς, το Κράτος τεκμαίρεται με άδεια ταμεία, οι έντιμοι και συνεπείς πολίτες δολοφονούνται οικονομικά, για να πλουτίζουν οι μάγκες της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.



Πολλά μπορούμε να κάνουμε, βήμα-βήμα, για να ζούμε αξιοπρεπώς στην χώρα μας. Ας μην περιμένουμε από τους "άλλους" να βγάλουν τις κόμπρες από την τρύπα. Οργανωμένοι και αλληλέγγυοι μεταξύ μας, βρίσκουμε και τον τρόπο και τον χρόνο και το χρήμα και τους έντιμους ειδικούς για να βρούμε το δίκιο μας, όπου το Κράτος, ή οι Οργανισμοί, ή οι ΔΕΚΟ, ή οι τράπεζες, ή οι Θεσμοί παραβιάζουν τους νόμους και το Σύνταγμα.





Π.Κ.Β. 21/07/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου