Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ, Ο ΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ




Αγαπητό μου Ημερολόγιο,

Κυριακή 7 του Οκτώβρη του καταστροφικού έτους 2012 (αυτού στο οποίο τερματίζεται το ημερολόγιο των Μάγια καθώς και η ανοχή των συνεπών Ελλήνων φοροπληρωτών.).

Πολύ όμορφη ήταν η μέρα. Ηλιόλουστη, ευχάριστα ζεστή, φθινοπωρινά ήρεμη. Πήγα στη θάλασσα και κολύμπησα. Ισορροπώ στη θάλασσα. Αδειάζει το μυαλό από τα τοξικά απόβλητα της καθημερινότητας. Κάθαρση και γαλήνη του νου και της καρδιάς. Επιστρέφω σπίτι αναζωογονημένη, ανάλαφρη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έτσι λειτουργούσε πάνω μου κολύμπι στη θάλασσα.

Ευτυχώς που πήγα στη θάλασσα σήμερα, υπομονετικό μου Ημερολόγιο. Ευτυχώς! Γιατί αυτά που ακούω και διαβάζω και βλέπω από τα ΜΜΕ, δεν είναι εξοργιστικά είναι εξωπραγματικά, άρρωστα και απάνθρωπα. Χυδαία. Ναι, το επίθετο «χυδαία» χαρακτηρίζει τα γεγονότα που συνωστίζονται ασφυκτικά και κακοπροαίρετα γύρω από την καθημερινότητά μας. Επίσης, είναι α ν ό η τ α. Εντελώς ανόητα. Προσβλητικά της νοημοσύνης μας, της ηθικής και αυτής της ανθρώπινης υπόστασής μας.

Θύμωσα. Θυμώσαμε. Αγανάκτησα. Αγανακτήσαμε. Τρία χρόνια τώρα, είμαστε ένας λαός σε νευρική υπερδιέγερση, σε κατάθλιψη, σε έξαλλη κατάσταση. Κουράστηκα να θυμώνω, να εκνευρίζομαι, ν’ απογοητεύομαι, να αγανακτώ, να θλίβομαι. Κουραστήκαμε.

Οι θεσμοί έχουν καταντήσει ατάλαντοι κουρελιάρηδες κλόουν, που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο ν’ ασχοληθεί με τα κακόγουστα νούμερά τους.

Ο λαός ψηφίζει τους ίδιους, ξανά και ξανά, κι ύστερα τους βρίζει.

Η Δημοκρατία έχει μεταλλαχθεί σε νομοθετική διαδικασία μη εφαρμοζόμενων νόμων και λειτουργεί με ψευδείς προεκλογικές εξαγγελίες, περισυλλογή ψήφων για ίδιο όφελος και αλληλοεξυπηρετήσεις και με μετεκλογικές ύβρεις.

Οι πολιτικοί και η Πολιτική απουσιάζουν από τη χώρα επ’ αόριστον. Στη θέση τους κάνει παιγνίδι και κουμάντο η Κομματική και τα κομματικά στελέχη της. Ξεπεσμός. Έκπτωση των ανθρωπίνων αξιών στη χώρα των εκπτώσεων και των άδειων ή αραχνιασμένων καταστημάτων.

Αλήθεια, γιατί δεν παρατήρησα ούτε μια διαμαρτυρία από τους καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τα οποία θα αποκλειστεί η εμπορική καρδιά της πρωτεύουσας για να την περιδιαβεί ανέμελη και ασφαλής η Γερμανίδα προϊσταμένη του κυρίου Αντωνάκη; Την Δευτέρα και την Τρίτη θα είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση των εν δυνάμει πελατών στα μαγαζιά τους. Αποκλεισμένο το κέντρο, αποκλεισμένοι κι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν από το αεροδρόμιο των Γερμανών στο κέντρο των Αθηνών. Μπλοκαρισμένα και τα κινητά. Ούτε πωλήσεις, ούτε σούξου-μούξου, οι καημένοι οι μαγαζάτορες. Άσε, καλό μου ημερολόγιο, που η πρωτεύουσα θα μοιάζει με κονσερβοκούτι με τα κακόγουστα σιδερένια παραβάν που θα στηθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας των κυβερνώντων. Θα έχουν παρκαρισμένες και τις τρεις ντουζιέρες που εκτοξεύουν μπουγέλα στα βρωμερά πλήθη και φέρουν το βλάσφημο όνομα Αίας. Είχαμε μία τέτοια μαζική ντουζιέρα, μας χάρισαν δύο και οι Ισραηλινοί φίλοι του κυρίου Δένδια κι έτσι τις κάναμε τρεις και την κακή τους μέρα. Μούγκα και ο κύριος Καμίνης. Πού εξανεμίστηκε η υψηλή αισθητική του Δημάρχου; Αυτά τα αίσχη δεν προσβάλλουν την αισθητική του; Δηλαδή η πλατεία Συντάγματος ομορφαίνει όταν είναι τίγκα στους ρόμποκοπ ματατζήδες και στο κάγκελο; Προφανώς υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ της δικής μου αντίληψης περί αισθητικής και ευταξίας και αυτής του μηδενικού εκτοπίσματος πρώτου τη τάξη  δημάρχου της χώρας.

Χάσαμε τον κύριο Μπρισίμ από τη σκηνοθεσία παλλαϊκών συγκεντρώσεων, οπότε ανέλαβαν να σκηνοθετούν τις διαδηλώσεις οι εκάστοτε υπουργοί προστασίας του βουλήτη. Δίνουν οδηγίες του τύπου: «Εσείς θα πηγαίνετε από αυτό το πεζοδρόμιο, με αργό βηματισμό», «Το επόμενο μπλοκ, θα διαδηλώσει από το απέναντι πεζοδρόμιο» και άλλα εφετζίδικα σκηνοθετικά και αντισυνταγματικά κόλπα των ταχυδακτυλουργών που άδειασαν τα κρατικά ταμεία κι είναι ανίκανοι να βγάλουν, έστω κι ένα κουνέλι από το καπέλο τους.

Αγαπητό μου Ημερολόγιο, χωρίς θυμό, χωρίς φόβο, χωρίς καθυστέρηση, οφείλω να λάβω τα μέτρα μου. Οφείλουμε να λάβουμε τα μέτρα μας.

Φύκια (για μεταξωτές κορδέλες)

© κείμενο και φωτογραφίες Πέγκυ Βάβαλη_07-10-2011

2 σχόλια:

  1. "βράβευση τσι μέρας" για την Κυριακή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ, Γιάννη! Καλώς βρεθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή