Για να εγγραφείς σε κολυμβητήριο, προαπαιτείται εξέταση από
γιατρούς (παθολόγο και δερματολόγο) και γνωμάτευση, η οποία να επιβεβαιώνει την
καλή σου υγεία. Εφ’ όσον είσαι υγιής, σου επιτρέπεται η κολύμβηση και η χρήση
των κοινόχρηστων χώρων της πισίνας. Σωστό και κοινωνικά δίκαιο και ασφαλές.
Για να οδηγήσεις αυτοκίνητο, πριν καν εξεταστεί η οδηγική σου ικανότητα, υποχρεούσαι να προσκομίσεις τις προαπαιτούμενες ιατρικές βεβαιώσεις από οφθαλμίατρο και άλλους ειδικούς, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας σου. Σωστό κι αυτό, τόσο για τη δική σου, όσο και για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου.
Για να κυβερνήσεις την Ελλάδα δεν προαπαιτείται ιατρική γνωμάτευση από ψυχιάτρους και παθολόγους, τουλάχιστον.
Για να κυβερνήσεις την Ελλάδα, άλλα είναι τα προαπαιτούμενα και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, όποια κουλαμάρα και να λες από βήματος.
Λαμπρό παράδειγμα της πρόσφατης πολιτικής μας ιστορίας ο Πρωθυπουργός που κυβερνούσε για μερικά χρόνια, σχεδόν μόνιμα διασωληνωμένος, με πάθηση η οποία επηρεάζει την κρίση και τη νοημοσύνη.
Σήμερα, δηλαδή εδώ και μερικά χρόνια, οι προερχόμενες από πρωθυπουργούς και υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους προκλητικά ψυχωσικές συμπεριφορές και εκφορές του λόγου έχουν γίνει καθημερινότητα στην πολιτική ζωή του τόπου, χωρίς άμεσης δράσης ιατρική αντιμετώπιση του φαινομένου.
Μήπως θα ήταν σώφρον, οι ιατρικοί σύλλογοι να αναλάμβαναν δράση για την προστασία του κοινωνικού συνόλου; Μήπως θα ήταν απαραίτητο να εξετάζονται από ιατρικές ομάδες, σε εξαμηνιαία βάση, όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι, οι νομοθετούντες βουλευτές, οι δικαστές, τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και όλοι όσοι διαχειρίζονται κρατικά και εθνικά θέματα και τομείς;
Μήπως θα ήταν σώφρον και κοινωνικά ασφαλές, αντί να ειρωνευόμαστε και να γελάμε με τις υστερικές, ναπολεόντιες, ψυχωσικές, παλαβές, αψυχολόγητες, βίαιες, εγωπαθείς, ακατανόητες συμπεριφορές και δηλώσεις των διαφόρων κρατικών αξιωματούχων, να λαμβάναμε τα μέτρα μας;
Μήπως είναι υποχρέωσή μας, κάθε φορά που αμφιβάλλουμε για την ψυχική υγεία των κυβερνητικών αξιωματούχων, να απαιτούμε ιατρική γνωμάτευση από αμερόληπτους ειδικούς;
Ας σκεφτούμε σοβαρά το καλό και συμφέρον μας, το καλό και συμφέρον για τη χώρα και το λαό κι ας αφήσουμε τους εξυπνακισμούς κατά μέρος.
ΠΒ_ 19-02-2014
Κείμενο ©Πέγκυ Βάβαλη_09-04-2014
Τη φωτογραφία του πίνακα τη δανείστηκα, με ευχαριστίες, από www.paraskinio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου