Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ COVID-19

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ COVID-19

 

Ένας μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων στα κοινωνικά δίκτυα εκφράζουν απόψεις ως ειδικοί επιστήμονες επί παντός θέματος της επικαιρότητας. Αυτό είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα της, κατά τ’ άλλα χρήσιμης διάδοσης της πληροφορίας και της γνώσης. Δεν ανήκω στους ξεροκέφαλους ξερόλες, ευτυχώς για μένα και τους γύρω μου.

Θέλω να εκφράσω τις σκέψεις μου για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του Covid-19, ανθρώπινα, απλά, πρακτικά. Σκέψεις που υπαγορεύει η καρδιά στο μυαλό.

Μεταδίδεται εύκολα, αυτός ο καινούριος ιός. Δεν νοσούν όλοι οι φορείς. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί και δυστυχώς, αυξάνονται και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Από την εμπειρία μας, αρκετών μηνών, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι μεγάλο το ποσοστό των νοσούντων. Ευτυχώς, για την χώρα μας, το ποσοστό των θανάτων είναι χαμηλό και εύχομαι να σταματήσουμε να θρηνούμε νεκρούς.

Αυτά που με τρομάζουν, σχετικά με τον Covid-19, είναι οι ζημιές που προκαλεί στους νοσούντες και κυρίως, τα μαρτύρια που περνούν όσοι νοσούν και διασωληνώνονται, τον αφόρητο πόνο, την ασφυξία. Το πιο τραγικό είναι  ότι υποφέρουν και συχνά πεθαίνουν μόνοι σ’ ένα νοσοκομείο αναφοράς, χωρίς ούτε ένα οικείο πρόσωπο στο προσκεφάλι τους.

Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο αρρωσταίνει βαρειά!

Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να νοσηλεύεται μόνος κι έρημος!

Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να πεθαίνει μόνος!

Γι’ αυτό τηρώ τα μέτρα ευλαβικά. Γι’ αυτό φορώ τη μάσκα, πλένω και απολυμαίνω τα χέρια μου και ό,τι θεωρώ ότι ενδέχεται να είναι μολυσμένο. Γι’ αυτό αντέχω χωρίς αγκαλιές με αγαπημένα πρόσωπα. Γι’ αυτό αντέχω την σκληρή, για την ελληνική μου ιδιοσυγκρασία, επιβεβλημένη κοινωνική απόσταση.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού.

Πέγκυ Βάβαλη

22-08-2020

Copyright Πέγκυ Βάβαλη 2020

Η φωτογραφία δανεισμένη, με ευχαριστίες, από το διαδίκτυο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου