Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΤΙ 44 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ

Μάτι Αττικής, 04/09/2018
Κύριοι,

Έχουν περάσει 44 ημέρες από το «αμελές» Ολοκαύτωμα του Ματιού, των περίπου 2.000 κατοίκων.

Χάσαμε, με τραγικό θάνατο, 100 αγαπημένους συνανθρώπους, δικούς μας ανθρώπους.

Άλλοι τόσοι δικοί μας άνθρωποι βασανίστηκαν από σοβαρά έως θανατηφόρα εγκαύματα κι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία, ή κατ’ οίκον ή σε κέντρα αποκατάστασης, χωρίς να γνωρίζουν – αν καταφέρουν να επιβιώσουν – υπό ποιές συνθήκες θ’ αποκατασταθεί η υγεία και η κανονικότητα της ζωής τους.

Καταστράφηκε το 70% με 75% των κατοικιών μας.

Καταστράφηκε ολοσχερώς το φυσικό περιβάλλον.

Κινδυνεύει η υγεία και η ζωή μας από τις τοξικές συνέπειες της φονικής φωτιάς που αφέθηκε ανεμπόδιστη να μας καταστρέψει.

Κινδυνεύουμε να γίνουμε «αμελώς» πλημμυρόπληκτοι, με τις πρώτες βροχές, καθώς τα επείγοντα προσωρινά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Περιστοιχιζόμαστε από χιλιάδες καμένων δέντρων, σ’ ένα κατασκότεινο νεκροταφείο, αφημένοι στην «τύχη» μας. Μπαλάκια του πινγκ πονγκ που παίζεται μεταξύ αναποτελεσματικών ιθυνόντων.

Βρισκόμαστε σε ανησυχητική άγνοια σχετικά με τις αδειοδοτήσεις για την οικοδόμηση ή την επιδιόρθωση των καμένων μας σπιτιών.

Το ίδιο ισχύει για τις επιδοτήσεις ανακατασκευής και επιδιορθώσεων των καμένων μας σπιτιών. Εμπαιζόμαστε μεταξύ μη τηρούμενων και συχνά αντικρουόμενων προφορικών δεσμεύσεων – υποσχέσεων των υπευθύνων και της ψυχοφθόρας γραφειοκρατίας.

Τα επιδόματα – φιλοδωρήματα, εφ’ άπαξ για όλους τους κατοίκους, καθυστερούν να πιστωθούν στους δικαιούχους.
Τα επιδόματα – φιλοδωρήματα, υπό πολύπλοκους ασαφείς όρους, πιθανότατα δεν θα πιστωθούν ποτέ σε πολλούς δικαιούχους.

Η στέγαση και η σίτισή μας σε κατασκηνώσεις θερινών θερέτρων του Δήμου Μαραθώνα και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αυτονόητη υποχρέωση του Κράτους, μας παρέχεται ελλιπέστατα και προσβλητικά.

Ακόμα και για τις οι απλούστερες και ελάχιστες απέναντι στην ολική μας καταστροφή διευκολύνσεις, όπως η αυτονόητη απαλλαγή μας από δημοτικά τέλη, πάγια σταθερής τηλεφωνίας, κόστη ανεπαρκούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ελεύθερη δίοδός μας από τα διόδια της Αττικής Οδού εμπαιζόμαστε από τους ιθύνοντες.  

Δεν είμαστε επαίτες! Φορολογούμενοι πολίτες αυτού του Κράτους είμαστε!
Δεν επαιτούμε, Κύριοι!
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ!

Το Μάτι ήταν το καμάρι μας! Το Μάτι ήταν ο μικρός παράδεισος που με τα χέρια μας είχαμε δημιουργήσει, μετατρέποντας λίγες χιλιάδες στρεμμάτων χωραφιών στο πανέμορφο εξοχικό θέρετρο, το οποίο εξελίχθηκε σε τόπο μόνιμης κατοικίας. Δομημένο με τάξη, νομιμότητα, σύνεση και αγάπη.
Το Μάτι δεν το κάψαμε εμείς, ούτε μια θεομηνία!

Μέχρι σήμερα, ΕΜΕΙΣ, οι λίγοι, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, είμαστε οι μόνοι που ασχολούμαστε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για την αποκατάσταση του Ματιού και των Ματιωτών.

Μέχρι σήμερα, 44 ημέρες μετά την καταστροφή του τόπου μας, ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ βρίσκουμε τις λύσεις στα πολλαπλά και αυξανόμενα προβλήματα που προκλήθηκαν από την φονική πυρκαγιά που αφέθηκε να κάνει παρανάλωμα μια ολόκληρη οικιστική περιοχή. Βρίσκουμε τις λύσεις, Κύριοι, διότι πρώτον ασχολούμαστε σοβαρά με την ανάγνωση των προβλημάτων και δεύτερον έχουμε την βούληση να τα επιλύσουμε.

Δυστυχώς, δεν καθόμαστε ούτε σε Κυβερνητικούς ούτε σε Αυτοδιοικητικούς θώκους.
Δική σας ευθύνη και υποχρέωση να υλοποιήσετε όλες τις λύσεις άμεσα. Όχι fast track, Κύριοι, αλλά χθες!

Από εσάς, Κύριοι, απαιτούμε να προχωρήσετε, έστω και με καθυστέρηση 44 ημερών, στην ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ.

Σας βεβαιώνουμε ότι είμαστε αμετάκλητα αποφασισμένοι να ξανακάνουμε το Μάτι τον μικρό μας παράδεισο.

Πέγκυ Βάβαλη

© Κείμενο_φωτογραφίες: Πέγκυ Βάβαλη_2018



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου